16.10.2010

Welcome Canon SX20 IS, our new familymember!


Kuten allaolevasta postauksesta kävi ilmi, on Canon S5 IS muuttamassa uuteen (whippet)kotiin. Oli aika luopua, kun niin sopivasti osui kohdalle Plussatarjous. S5:n kanssa taisi laskuri pyörähtää ympäri ainakin pari-kolme kertaa, ihan varma en ole. Nähtäväksi jää, miten tämän uuden SX20:n kanssa tullaan juttuun. Ainakin alkuun ihmettelin, missä on kuvien poisto-toiminto? Sitä ei löytynyt useidenkaan MENU-selauksien jälkeen. Tilalla on vain ja ainoastaan ALUSTA -toiminto. Akut ja muistikortti ovat omissa lokosissaan, entisen yhteisen pesän sijaan.

S5:ssä oli 8 megapikseliä, SX20:ssä niitä on 12,1. Muuta tekniikkaan liittyvää ja muuttunutta: S5 6,0-72, o mm/SX20 5,0-100,0 mm ja S5 1:2,7-3,5 USM/SX20 1:2,8-5,7 USM. Eiköhän näillä millimetreillä ja usmeilla pärjätä taas jonkin aikaa... ;D

Äänivalikoima oli aika tylsä, tasan kaksi vaihtoehtoa eri räpsyääniin. Etsinruutu tarjosi tehdasasetuksissa harmaata kehystä, jonka oli tarkoitus auttaa (?) videokuvauksessa. Poistin sen, kun häiritsi. Edellisessä kamerassa ei kehyksiä ollut.

Muutaman räpsyn otin äsken sisällä ja salamaa ei ottanut avuksi kohtuullisen hämärässäkään? Ehkäpä Kenzolan poikain silmät lopettaisivat jatkossa sisäkuvauksessa ufoilun?

Ai miksi tuo otsikko on englanniksi ja kaikki teksti suomeksi? Hyvä kysymys. En tiedä itsekään.


Ei kommentteja: