19.10.2010

Lenkillä 18.10.2010 - uuden Canonin kanssa!

Suunnistimme kuulaassa ja sangen aurinkoisessa säässä yhdelle Hakunilan isoista pelloista. Pojat ottivat heti melkoisen hiittijuoksun, sillä samaisella pellolla oli kaksi muutakin whippetiä! Taidettiin siinä vetää vähän pellon vieressäkin, onneksi omat koirat tulivat verraten nopeasti takaisin -vieraan whippetin säikähdettyä pontevaa laumaamme! Omistajakin siinä äimisteli oman koiransa reaktiota -tää tykkää yleensä tosi paljon lajitovereista-, mutta loppu hyvin kaikki hyvin ja vieraatkin whiput saatiin kiinni ja kotiin.


Sitten oli aika alkaa ihmetellä uuden Canonin tekniikkaa ja kuvaustaktiikkaa. Tämä uusi kun "tarjoaa" eri kuvausmoodeja -aina tilanteen mukaan. Näytössä käy tulppaanin kuvaa, kasvokuvaketta ja mitä siellä nyt kaikkea tapahtuukaan, kaikkea ei edes ehdi nähdä. Se siis ottaa "itse" käyttöön kussakin kuvaustilanteessa aina sopivammaksi katsomansa moodin.
Tässä kuvassa lie käytössä "möllötysmoodi"; Lelu ja Hupi malleina.


Kauniisti ja kirkkaasti toistaa värejä. Lelu aurinkoisella pellolla.


Hupinkin olemus näyttäytyy näin "pehmeänä". Pellolla oli yksi pakkaamaton heinäpaali ja sen päälle piti tietysti pompsahtaa tekemään tarkempaa tutkimusta.


Hulan kuvauksessa on muuten -ainakin ollut- omat haasteensa. Turkin väritys on ilmeisen haasteellinen kuvattava? Harvoin on onnistunut näin "oikeanlainen" kuva Hulan värityksestä. Turkin sävy kun menee usein vähän likaiseksi tai suttuiseksi, ja Hulan kuvat varsinkin tapaavat usein olemaan enemmän ja vähemmän tärähtäneen näköisiä? Tässä Hula nyt kuitenkin tepastaa menemään pellolla, mitä ilmeisimmin jäniksenkakkaa tai hiiriä etsien.


Jossain vaiheessa kokeilin urheilumoodia, muuta en kuvattaessa huomannut kuin sen, että kamera ei näytä stillikuvaa kuvaamisen välissä. Se on heti uudelleen kuvaustilassa. No, pysäytti tämän Hupin pompsahduksen kuitenkin. Varsinaisia juoksukuvia en päässyt tällä kertaa ottamaan, kun suurimmat juoksuhepulit vedettiin n. puolen kilometrin päässä heti pellolle tultuamme....


Ja tässä Hula painelee menemään. Ihan siisti kuva.


Tässä kuvassa voi hämmästellä Hupin persuuslihaksia; palleroita, jotka sillä on hännän molemmin puolin, takaselässä. On siinä mollukkaa kerrakseen.


Tässä sinänsä "harvinainen" otos, että kaikki 5 ovat kuvassa!


Luxi tepastaa...


ja kurvailee!


Viri on piirtynyt näin kauniisti kuvaan. :)

Illalla pentuja kuvatessa sitten hämmästeltiin taas Canonin tarjotessa kasvontunnistusta koirakuvauksessa... Ihminen istuu edessä pöydällä seisotettavan pennun takana sohvalla; Canon tarkentaa automaattisesti ihmisen kasvoihin. Aiemmasta kamerasta poistin tuon toiminnon, tässä uudessa toiminnon poisto ei ollut ainakaan heti näkyvillä ja tarjolla MENUn takana. Siispä kilautus Canon helppiin.
Oiva apu muuten, voin suositella! Helpdeskissä haettiin vastaava kamera nopeasti puhelimessa auttaneen käteen ja sitten kohti MENUvalikoita. Valintakiekosta on siis jatkossa valittava P-toiminto kuvatessa esim. seisotuskuvia, joissa ihminen on takana. "P" on kuulema sama kuin AUTO-mutta siihen saa tehdä omia esivalintoja. Täältä P:stä tuo kasvontunnistus saatiin pois. Toki voisi käyttää tuota "esitarkennusta"; viet objektiivin koiran kylkeen, painat laukaisimen puoliväliin ja "palaat" ottamaan koko kuvaa. Jotenkin minulle epäluontaista, muutenkin niin hektisessä koirakuvaamisessa, jossa usein seuraavan rodun ihmiset läähättävät kehänauhojen takana jo pääsyä kehään...
Myös urheilumoodiin tehtiin viilauksia. Sinne muokattiin tarkennusikkuna "siniseksi", joka tarkoittaa sitä, että kamera ei "lukitse" tarkennusta, vaan hakee sitä kuvatessa liikkuvia kohteita "kokoajan" uudelleen. Tämä toiminto, kuten tuon P:n kanssa toimiminen jää nyt sitten jatkossa kokeiltavaksi ja ihmeteltäväksi, että miten saan sen/ne kuvattaessa pelittämään!

Ei kommentteja: