22.6.2012

Kantapäät kovilla? Footnerilla futaa taas!

Uusi blogitunniste -taas; Kenzola testaa.
Kovana lenkkeilijänä kantapäät huutavat säännöllisesti hoosiannaa ja  viimeisimmällä apteekkikäynnillä osuikin silmiin Footner -tuotesarja. Tarkemmin sarjan Footner Exfoliating sock -kuorintasukka.
Olen jo pitkään suunnitellut matkaa pedikyyrin käsittelyyn, mutta nyt mietin, löytyisikö itsehoidosta sittenkin pätevä apu?

Kokeiltu on raspit, kuorintavoiteet ja muut linimentit ja hetkellisesti kantapäät ovatkin "tuntuneet pehmeämmiltä", mutta menisikö tämä kuorintasukka sittenkin pintaa syvemmälle?

Miksi jalkapohjan iho paksuuntuu?
Iho koostuu kolmesta kerroksesta: epidermistä, dermiksestä sekä ihonalaiskudoksesta. Näissä kerroksissa kolme eri proteiinia pitävät ihosolut kiinni toisissaan ja työntävät niitä kohti ihon pintakerrosta. Normaalisti nämä proteiinit hajoavat luonnollisesti ja kuollut ihosolukko kuluu pois.
Ihon luonnollinen uusiutuminen kestää noin 28 vuorokautta.
Kuollut ihosolukko sisältää keratiinia, jota on myös hiuksissa ja kynsissä. Keratiini suojaa epidermistä ulkoisilta haitoilta sekä estää kosteuden siirtymistä kudoksesta pois. Iho on näillä alueilla paksumpaa. Tämän kerroksen liikakasvu tekee jalan ihosta usein kuivan ja kovan.

Jalkoihin kohdistuu päivittäin hankausta ja painetta eikä iho pääse uusiutumaan normaalisti. Jalkapohjiin kertyy keratiinia. Muodostuu kova kerros, johon kehon oma hajoitusmekanismi ei pysty. Jalat kuivuvat ja kovettuvat helposti ja jopa halkeavat aiheuttaen kipua, haavoja ja tulehduksia.
(em. tekstit suoraan tuoteselosteesta)

Siispä sukat jalkaan ja testaamaan!

Paketissa on yksi sukkapari. Sukat leikataan päältä auki ja jalat sujautetaan sukkiin. Pakkausselosteessa ohjeistetaan sulkemaan sukat teipillä, mutta ainakaan minä en löytänyt sukista kiinnitysteippejä. Tosin sukat tuntuivat mukavilta ja sopivilta ilmankin.
Sukkia pidetään jalassa 60 minuuttia ja pötkötin sen ajan sängyllä telkkua katsellen. Johtuiko makuuasennosta vaiko teippauksen puutteesta, mutta minulla geeli valui hieman sukista ulos - lakanat olivat jalkojen alta kohtuumärät, mutta tahrat kuivuivat nopeasti eivätkä aiheuttaneet sen kummempia toimenpiteitä.
Jalat tuntuivat heti levänneiltä ja hoidetuilta ja ohjeen mukaan annoin jalkojen olla seuraavat pari viikkoa - mitään rasvoja ei tuona aikana saanut laittaa.

Pakkausselosteessa kerrotaan kuolleen ihosolukon kuoriutuvan 5-10 vuorokauden aikana pois. Prosessi jatkuu noin kahden viikon ajan ja uuden hoidon voi tehdä aikaisintaan kahden kuukauden kuluttua.
Ensin tuntui, ettei mitään ihoa lähde lainkaan kuoriutumaan, mutta juuri kun luulin, ettei näin käykään kohdallani, ihoa todellakin alkoi lähteä!
Kuitenkin kantapääni ovat sen verran lenkkimarssien, lenkkareiden ja kuumien sukkien hiostamat ja rasittamat, että kohdallani uusi hoito tai jopa kaksi on varmasti vielä tarpeen.
Pahimmat kovettumat lähtivät, mutta jatkoin hoitoa Footner Callus eraser pen -kovettumakynällä.
Paketissa on pieni raspi, jolla ihoa tulee ensin raspata, ennen kuin kynästä levittää jalkapohjiin kohdistetusti linimenttiä. En ensin hoksannut käyttötapaa; luulin kynän sienimäisen pään olevan itsessään märkä, mutta kynää tulee pyöräyttää useampi kierros sen päästä, jotta sienen keskelle tursuaa voidetta.
Tämä paikallisvoide on selvästi poistanut lisää kantapään karheutumaa ja uskon pääseväni pian voitolle Footner -tuotteiden avulla sodassa kantapääkovettumia vastaan!

Jatkan kynän käyttöä ja sen jälkeen kokeilen vielä tuotesarjan Repair cream -voidetta sekä Soft foot foam -vaahtoa.
Palaan kesän kuluessa asiaan ja raportoin Footner -tuoteperheestä lisää. Kuitenkin näillä täsmätuotteilla pääsee hyvään alkuun ja sarja on äkkiseltään sanottuna pätevämpi kuin moni muu tuote(sarja), joita marketin hyllyillä mainostetaan kovettumien poistoon. Ylipäätään tuntuisi, että kova raspaus ja voiteiden käyttö kyllä pehmentää ihoa, mutta vaikutus on monta kertaa hyvin laimea -ja lyhytkestoinen- siihen nähden kuinka paljon vaivaa vaikutuksen eteen on nähtävä.

Footner -sukan avulla pääsee nopeisiin tuloksiin ja jatkohoito sukkakäsittelyn jälkeen on verrattain helppoa ja mielekästä!


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se teippi löytyy sukan etuosasta sukan sisäpuolelta. Löydät sieltä kirkkaan kovan kohdan, jossa on Foornerin logo. Poista siitä suoja niin teippi on käyettävissä. Oli mullakin arpomista että missä ihmeessä teippi on, mutta oivalsin viimein. Ei pursunneet geelit pihalle.