22.6.2012

1g - uudistus ja muuta ihmeellistä tietotekniikkaa.

Aika-ajoin Valion maitopurkit muuttavat ilmettä ja sangen toimivat olemassaolevat  sivustot netissä väännetään nekin uuteen uskoon.
Yksi hermostuttavin uusi insinöörien taidonnäyte on perin näppärän Outlook expressin roskalavalle heitto ja sen tilalle pätkäisty Windows Live mail.

Onkohan minulla ollut tämä uusi Acer nyt ainakin vuoden verran enkä vieläkään tule toimeen WLM:n kanssa. Ensitöikseen ohjelma toi väkisin vanhan Hotmail-osoitteeni Kolumbuksen kaveriksi ja kuka lie mörökölli käynyt pakertamassa Hotmail-osoitteeni parissa ja popuppiahan WLM tarjoaa joka ikinen kerta; We have noticed some unusual activity in your account. Your action is needed to make sure no one else is using your account.
Jatka valitsemalla ok.


Minua jaksaa hämmästyttää se, että insinöörit/ohjelmoijat/nörtit väittävät tekevänsä ohjelmista ja sovelluksista käyttäjäystävällisempiä ja mukamas parempia, mutta minun mielestäni totuus on toinen. 


Poistin Hotmail-osoitteen, mutta eihän se nyt -suinkaan- mitään auttanut. Tuo popup-ikkuna vie kysymyshelvettiin, jossa kysytään enon nimet, lemmikkien iät, puhelinnumerot ja kännykkäoperaattorit noin hieman lapin lisää laittaen. Mutta vain hieman.
Ja sitten tämä 1g -miina, johon astuin iloisen pahaa-aavistamatta. Olen kehunut 1geen maasta taivaaseen kaikille, jotka ovat olleet omaa kuvasivua vailla ja antanut puhelinopastusta yhdelle jos toiselle sivustoon liittyen. 1geen oma kuuma linjahan ottaa euron/minuutti ja sähköpostiapu on joskus hämmästyttävän nopea, vaikka yleisin vastaus on kyllä hiljaisuus.
Ja sitten kun jonkin vastauksen saa, joutuu googlettamaan vastauksessa viliseviä tietokonenörttihenkisiä sanoja, eikä siltikään tajua. Masennus.

Onnistuin kuitenkin taannoin saamaan niin laajan kantaaoton kysymyksiini, että jouduin tulostamaan vastauksen voidakseni syventyä siihen paremmin. Vastauksissa kun ei ollut enää kysymyksiä mukana ja vastaukset olivat sen verran hepreaa, että piti printata ne kysymyksetkin, että ylipäätään tajusi, mistä olikaan kysymys! Hilarious.
Kuitenkin pojat 1g-pajalla väittivät ponnekkaasti, että uudistus tehtiin, koska "vanha versio koettiin vaikeaksi uusien käyttäjien toimesta". Hmm. Kysyttiinkö meiltä vanhoilta käyttäjiltä yhtään mitään?
Nyt sitten vanhat käyttäjät ovat sormi suussa, kun vanhat -ja sangen pelittävät- ratkaisut ovat tipotiessään ja tilalla on uusi innovaatio poikineen, koko kuvasivuston käyttö on opeteltava alusta.


Te, jotka vasta suunnittelette päivityspalkin klikkaamista -tai olette sen jo tehneet ja olette päätteen äärellä sormi suussa, tässä Kenzolan tiivistämä apu joihinkin ongelmiin:
1. Kun aiemmin kuvan klikkasi auki, sen alla oli kaikki kuvaan liittyvä tieto. Uusi versio vei tekstiT kuvan alta mennessään, koska uudet käyttäjät halusivat kuvan "pääosaan" (tulee muuten näytölle HERVOTTOMAN KOKOISENA NYT!!) ja on osattava klikata kuvanäkymän oikeasta yläkulmasta erikseen i-nappia, josta aukeaa sivuun infopalkki.
Aiempi versio kuulema koettiin sekavaksi -taas hieman huvittuneena tätä kirjoitan, koska minusta UUSI versio on sekava.
En ole vielä ihan perillä -testing testing- miten kuvan alle sai esim. kuvaajatiedon, koska omilla sivuillani on myös muiden ottamia kuvia.
Ylläpitotilassa pitää jostain nappulasta -testing testing- avata erikseen ikkuna, mistä kuvatekstin laitto onnistuu.

2. Kuvien alta hävisi uudistuksen myötä myös "kaikille näkyvä" kuvan klikkausmäärä.
Nyt se näkyy vain ylläpitäjälle, silloin kun on kirjautuneena sisään. Määrää klikkaamalla aukeaa (kuulema) uusi tilastonäkymä, josta näkyy päiväkohtaista tilastoa. Mutta vain sisäänkirjautuneena, siis.

3. Uudessa versiossa main-sivun kuvat olivat pyöristettykulmaisia ja minun silmään ne näyttivät stikkerimäisiltä - kasa tarroja lätkäisty muutenkin uuteen, muokattuun (huonompaan) näkymään. Vanha main-näyttö OLI messevä, kun se näytti kansiokuvat upeana kuvanauhana. Nyt kuvia näkyy isollakin näytöllä vain 4 vierekkäin, koska tekstieditori on nyt viety oikeaan freimiin viemään tilaa kuvanauhoilta. Uutuutena main-sivulla on myös monessa kansiokuvassa näkyvä violetti viiva, kuvan oikeassa yläkulmassa. Hehee. En viitsi edes kysyä mikä se on tai mistä se johtuu, kun en kuitenkaan ymmärtäisi vastausta.
Tekstieditori olisi voitu viedä Welcome to Team Kenzongos -jne palkin viereen oikealle ja siihen mahtuisi hyvin n. 4-5 päivitystä ja oikea freimi voitaisi viedä itse kuvatilalta pois - > näin main-sivun kansiokuvia mahtuisi neljän sijaan meikäläisen näytölle 3 lisää, rivissä olisi tällöin 7 kuvaa.
Varmaan tähänkin olisi jokin päivitystyökalu olemassa - etkö ole klikannut sivuston muokkaukseen? pojat kysyisivät, mutta ongelma on jälleen se, että muokkaustekstejä (-vaihtoehtoja) ei ymmärrä.

Voi pojat, minulla olisi Galaksien hienoin blogi Blogger-palvelussa, jos osaisin sitä muokata!!!! Tyydyn basicciin ja sitäpaitsi se on ihan siisti. Ei siellä ole mitään erikoisuuksia ja muokkauksia, koska en niitä osaa tehdä. Ja jos osaisinkin, niin menisi ehkä puolisen vuotta, ja: Blogger on uudistunut. Klikkaa päivitä ja siirry uuteen versioon. Menetät kaikki vanhat asetukset, mutta ei se mitään, tee uudet.

4. Uusi 1g versio heitti olemassaolevat tekstiasetukset iloisesti vinksinvonksin.
Jokaiselle sivulle oli kirjauduttava erikseen lisätäkseen hävinneet enterit. (Esim. Hulan isi oli Carry On Pastramidam LOL) Jostain konfiguroinnista (en ole vielä googlannut ko. sanaa) pojat puhuivat, että "konfiguroin tekstisi uudelleen", mutta SILTI ne enterit piti käydä lyömässä - joka ikiselle sivulle, missä tekstiä oli.

5. Mosaiikkikuvat katosivat. 
Minulla on useita kansioita, joissa on useita alakansioita, ja kaipa ne kuvamosaiikit uusien käyttäjien mielestä olivat sitten hankalat? Minä pidin niistä. Maksimi taisi olla 6 pientä kuvaa mosaiikkikuvassa, uusi versio tarjoaa neljä. On vain osattava ensin keksiä main-sivun kansion pääkuvassa vasemmalla oleva pieni nuoli ja sieltä painike: Nollaa kansikuva. Tämä toiminto palauttaa mosaiikkikuvan, jossa siis nyt on 4 kuvaa aiemman kuuden sijasta.
Aiemmassa -siinä vaikeassa versiossa- kun kuvia latasi ja halusi uuden kansion pääkuvan main-sivulle, se kävi käden käänteessä (pysyttäessä samalla sivulla!). Kuva aktiiviseksi ja alareunassa olevan "nastan" painallus ja kuva oli valittu. Uusi -tämä helpompi versio *hirn*- tarjoaa seuraavan ratkaisun: kuvalatauksen jälkeen paluu main-sivulle ja muistaakseni samaa nuolinäppäintä painamalla (en muista enää vaihtoehtoa) valintasivu aukeaa uudelleen; kaikki kansion 75 (esim.) kuvaa latautuu uudelle, omalle sivulleen, esim. aiemmat 60 ja juuri lataamasi 15 uutta. Tällä sivulla sitten valitaan pikkuruisista kuvista haluttu kuva main-sivulle. Helppoa kuin heinänteko sanoisi nörtti ja turhaa ihmisen hyppyyttämistä ikkunasta toiseen sanoo työkalun helppoudesta päinvastaista mieltä oleva.


6. Kuvien lataus oli aiemmassa -ja sitä aiemmassa- versiossa aika näppärää. Reaaliaikaisesti näki päivityksen tilan oikein prosentteineen, palkkeineen ja kaikkineen. Nyt latauspalkki on pieni sininen "juova" sivun oikeassa alareunassa. Se tuntuu heti alkuun tekevänkin jotain, mutta omissa latauksissani välillä ei tapahdu yhtään mitään; palkki pysyy paikallaan, prosentit ei etene, hiljaista on. Tällaisella temperamentikkaalla käyttäjällä on suuria vaikeuksia tuijottaa palkkia, joka ei näytä tekevän mitään. Ja se on lähinnä "jumissa olevan oloinen"!


7. Juhannuksen kunniaksi 1geen innovaattorit olivat lähettäneet yhteismelin, jossa iloisesti kerrottiin uudesta Ulkoasun muokkaus -työkalusta. 
Ja kuinka helppoa kuin heinänteko ulkoasun muokkaus sen avulla on. Mistä näitä helppousväittämiä oikein tulee ja sikiää? Nimittäin kun ko. työkalun avaa, esim. jokainen väripalkki, jota se ehdottaa sivun ylälaitaan, on tummansininen? Taisi se väittää niinkin, että kun ko. popup on auki ja sieltä näppäilee eri vaihtoehtoja, muokkaus näkyy reaaliajassa alla auki olevalla kuvasivulla. Ja ei muuten näy. Ei tapahdu yhtikäs mitään. Vaihtoehdot ovat muuten aika outoja etten sanoisi, tai niiden piti siis olla helppoja ja ehkä kansantajuisiakin, mutta mitä tarkoitetaan kevyellä taustakuviolla kontra tasainen väri? Kevyt? Kansioiden kehykseksi voi valita kuvapinon, mikä se sellainen kehys on? En nyt pääse testaamaankaan, kun ei tämä muokkaustyökalu tee mitään. Se vain olla möllöttää. Kansioihin luvataan oikein efektejäkin, kuten sisempi varjostus ja viistetyt reunat?? Valikoimasta sensijaan puuttuu: poista violetti viiva kuvan oikealta. Hih.


Kuvituskuvassa Hupin mietteet uudesta (helposta) 1geestä.

PS. Lätkäisin sitten TAAS uuden tunnisteenkin; tietotekniikka. Sen verran paljon Java, Flash, Windows ja 1g teettää pohdintaa ja kirjoittelua, että nakataan ne jatkossa nörttihenkisille luettavaksi oman tunnisteen alta. Nörttihenkiset kun voisivat heinänteon lomassa heittäytyä aina hetkeksi basic nettikäyttäjän ajatusmaailmaan.  

Ei kommentteja: