12.2.2010

Tietolaari - taas sitä oppi lisää: paikallaan seisova/makaava koira


Toimittajahenkisenä halusin jakaa heti tämänKIN tiedon kaikkien blogini lukijoiden kanssa. Useinhan lenkillä käy nimittäin niin, että vastaan tulee koira ja ihminen ja he jäävät paikalleen seisomaan nähdessään laumamme. Tämä kielinee siitä, että omistaja menee a) shokkiin nähdessään 5 koiraa b) omistaja menettää liikuntakykynsä c) omistajan oma koira menee maahan makaamaan ja koska se painaa n. 10 kiloa, ei omistaja saa sitä liikkeelle d) omistaja odottaa ns. minun laumani "ratkaisua" ohitustilanteeseen. Onpa meille huudettukin, että "tuu vaan, tää ei suostu liikkkumaan". Aina niin hilpeyttä herättävä lause. Johon olen sitten yleensä tuuminut; "helpompi sun on liikuttaa varmaan tuota yhtä 10-kiloista, kun mun tätä yli 80-kiloista laumaa." Ja jatkanut samaan hengenvetoon; "koira tulkitsee aina paikallaan seisovan ihmisen/koiran uhaksi" jolloin 10-kiloisen koirulin äipällä alkaa yleensä silmät pyöriä ihmetyksestä päässä.

Oma laumani todentotta ekstrariehaantuu näiden paikallaan seisovien koirien takia. Nyt sain lisäselvitystä tälle "uhalle", mitä se on? Miksi koira kokee paikallaan olevan lajikumppanin uhaksi? Koska yleensä jähmettymisestä seuraa hyökkäys. Todentotta, ennen kimppuun käymistä kävellään tovi varpailla, mulkoillaan suoraan silmiin ja kohti ja seisahdutaan paikalleen (mennään makaamaan) valmiina hyökkäykseen!

Aina sitä oppii lisää ja saa päivitystä "vanhoihin tai vajaisiin tietoihin".

Oheisessa kuvassa Viri makaa uhkaavasti Ikean marsun edessä.

2 kommenttia:

Suvi + 2 wh herraa kirjoitti...

Minunkin on tehnyt mieli jonnekin päin purkaa näitä kkemuksiani samasta asiasta.. On TODELLA raivostuttavaa kun vastaantuleva pienen fifinsä kanssa "ei voi liikkua" ja jää töpöttämään paikoilleen.. Tottakai pojat alkaa sekoilemaan kun yhet jököttää paikallaan ja eivät eväänsä heilauta ja minun pitäisi olla se, joka ohittaa ja pitää koiransa hallinnassa ja siivona. Sitten kun jompikumpi alkaa haukkumaan niin toki toisenkin pitää alkaa esittämään.. Siinä sitten mennään yhtenä myttynä ja hei MULLA ON KAKSI KOIRAA!!! Mahtaisi olla varsin koomista kun jäisi itsekin jököttämään paikoilleen "en muuten liiku, sä liikut!" Voisi pokka pettää.. :D

Anita kirjoitti...

Sanos muuta, tämä on tällaiselle lauman kanssa kulkevalle ihmiselle niin outo juttu jo sinänsä, ettei ihminen saa YHTÄ koiraa mukamas liikkeelle?
Nykyisin olen ruvennut lenkillä jo huutelemaan näille jähmettyneille, että "oletko tulossa suoraan vai menossa tuosta oikealle" (jotta voin mennä omien koirien kanssa soveliaaseen paikkaan parkkiin) ja sitten vielä huutelen lisäksi; "hopihopi, että mekin päästään liikkeelle"! ;D