15.9.2012

Syysterassitunnelmia!

Olihan yhdyssana. Ne muuten ovat vaikeita. Opiskelen parhaillaan KOIRAA kirjasta, jossa yhdys sanat ovat hieman hakusessa. Tyyliin kaikki yhteen tarkoitettaviksi olevat sanat ovat erikseen ja kaikki erikseen tarkoitettavat yhdessä.

Luin kerran oivan ohjeen Helsingin Sanomien Torsti tietää -palstalta, että jos LUET sanan mielessäsi ÄÄNEEN yhteen, kuten nyt vaikka sanan yhdyssana, niin silloin se kirjoitetaan myös yhteen. Hyvä ohje, muuten.

Jos siis epäröit, sano ääneen; koirankoulutusopas; ja kirjoita se myös yhteen putkeen. Koska et kuitenkaan sano sitä näin: koiran koulutus opas. Taukojen kera. Tai jos sanotkin, niin sitten olet harvinaisen hidas ääntäjä. :D
Mennään siis kuvien kera Kenzolan terassille, siellä on värit yhä kukkeimmillaan? Yhdessä ja erikseen.

Krysanteemin komia värikombo Kenzolan portailla.

Tämä se on kesäkuussa ostettu begonia. Pirkka-plaatua ja on kukkinut kuin heikkopää tässä seinällä kolmatta kuukautta. Paikka on ollut sille eittämättä mieluisa ja kastelu sopiva, koska kukkaa pukkaa siihen malliin, että harvoin neljällä eurolla saa moista pitkäkestoista kukkaloistetta!?

Yli kymmenen vuoden ikäiset terassikalusteet tulivat tiensä päähän. 
Niissä oli enemmän hämähäkkejä ja hometta kuin istuvia ihmisiä. Kämppis innostui Maskun syysalesta siinä määrin, että vanhat homeiset kalusteet muuttivat jollekin intohimoiselle hiojalle ja hinkkaajalle ja tämä SÄÄNKESTÄVÄ kaluste muutti Kenzolaan. Siinä ei varmasti koirien mielestä ole mitään muuta HUONOA kuin se, että sohvaa ei enää ole pehmusteineen vaan tällainen tiivis ja kompakti NELIÖ, mutta antaahan se ryhtiä niin terassiin kuin vieraisiinkin? Tässähän voisi pelata vaikka bridgeä?

Sitä on käyty Tiimarissa? Kyllä.

Tiimarista nämäkin. 

Sen verran olisi itsessään harmaa ja melkoisen pelkistetty tämä terde, että väriläiskät krysanteemin, begonian ja Tiimari-somisteiden kera luovat siihen mielestäni sangen Kenzolamaisen säväyksen?
Elämässä pitää olla väriä!


Ei kommentteja: