22.5.2011

Lenkillä 20.5.2011 - mikä se myLOGGER on?


Kenzolassahan on tunnetusti mittailtu -tai yritetty mittailla- lenkkien täsmällisiä pituuksia. Kaikenlainen statistiikkahan kertoo kivasti missä mennään ja antaa osviittaa siitä, onko lenkit pidentyneet, lisääntyneet tai/vai pysyneet samoina. Kun tarpeeksi monta kertaa kuulet maastokisoissa "koiriesi kunnon loppuneen kesken" alat asiaa pikkuhiljaa itsekin ihmetellä. No, tästähän on peistä väännetty blogissani aikaisemminkin mm. viettiotsikon alla. Kun siihen koiran "ajoviettiin" ja "kuntoon" liittyy paljon muutakin. Mm. se taistelutahto, josta ei oikein kukaan muu tunnu paasaavan kuin minä.
a.
Menin sitten ja ostin myLOGGERin, kiitos Ruotsalon vinkin. Sillähän ne tepastelumetrit saa oikein GPS:n ja Traxmeet-ohjelman avulla "kirjoihin ja kansiin" ja satelliitit kertovat realiteetit kaloreineen kaikkineen. Tosin eivät ne nyt koirien kuluttamia kaloreita ynnää, mutta allekirjoittaneen toki.
Koska Kenzolassa mikään ei mene koskaan kuten elokuvissa, ei mennyt myLOGGERinkaan kanssa heti ajatusmaailmat ja ymmärrys yksiin. Satelliiteilla on katveensa ja Traxmeet voi parhaimmassa -tai pahimmassa- tapauksessa yhdistää viimeisimmät kävelymerkit siten, että ohjelma näyttäisi meidän kävelleen uimahallin katon poikki.
Myös kämppiksen Nokian GPS saattoi antaa +600 metriä lisämittaa lenkillemme, jonka siis myLOGGER mittautti miinus 600-metriseksi.
Traxmeet-sovelluksen "pojat" jaksoivat kärsivällisesti vastata kysymyksiini, hieman oikoen (kuten heidän ohjelmansa ;D) mutta aloin päästä jyvälle, ja sehän oli pääasia.
Nyt kun myLOGGER on kännykän ja kameran lisäksi matkassa, niin kilometrit taittuvat kuin tanssi; "jaksaa, jaksaa" ja kävelykäyrien katselu on ollut hauskaa lisähupia lenkkeilyjemme lomassa. Perjantaina 20.5. taivallettiin kahdella lenkillä yhteensä 10 km ja aina on varaa parantaa, eikös juu!
Jos haluat vilkaista lenkkiämme, se käy oheisesta linkistä. KLIK. Tässä siis spekseineen 20.5. tepasteltu 6,7 km. Illalla mentiin siten loput.
Kuvassa yllä vanha Lahdentie, jota pitkin menemme milloin toiseen suuntaan ja milloin toiseen. Traxmeet näyttää myös meidän länkätystauon; entinen naapuri osui autoineen reitille ja i-piste näyttää nollavauhtia.Koirilta keinuminen kielletty.
Vanhan Lahdentien vieressä on suurehko peltoalue, jolla sillointällöin tapaamme piipahtaa. Aivan peltoalueen reunassa on tämä keinu "keskellä ei mitään" ja minusta on erinomaista, että siihen on naulattu tämä merkki. Koirathan mielellään kakkaavat keinuun ja virtsaavat isoilla virtsasuihkuillaan pitkin ja poikin keinua siten, että se tulee pissasta tahmaiseksi. Pienet lapset juuttuvat sitten keinuihin, ja vanhemmat joutuvat erilaisin työvälinein irrottamaan lapsiaan kakkaisista ja pissaisista keinuista.
Keinujen vieressä on hiekkalaatikko, joka sekin on tietenkin täynnä koirankakkaa ja virtsaa. Koirat eivät halua asioida aavalla niityllä missään muualla kuin keinujen läheisyydessä. Ne yrittävät kakkia rengaskeinun läpi, mutta kakkakikkareet osuvat ja jähmettyvät itse keinuun. Aavalla pellolla koiria ei stimuloi pissaamiseen mikään muu, kuin tämä keinu, joten ne kävelevät sen 700 metriä pellon ympäri päästäkseen suihkimaan oikein olan takaa keinuun, sen ympäristöön ja keinuja kannatteleviin lautoihin. Koirat nyt vain ovat sellaisia.


Takaisin vanhalle Lahdentielle. Siellä ystävämme äiti sorsa kaitsi kymmentä pientä lastaan. :)

Ei kommentteja: