7.5.2011

15 km Helsingistä!

Aina silloin tällöin saa lukea eri viestimistä haastatteluja, joissa taloa rakentavat tai muuttoa muuten suunnittelevat eivät voisi koskaan kuvitella muuttavansa "betonilähiöön Vantaalle".
Tässä joitakin lenkkikuvia torstailta, 5.5., 15 kilometriä Helsingistä ja 1,5 km asunnoltamme. Aika ankeata maisemaa on?

Tämä pelto on mahdottoman iso. Olen juoksutellut joskus poikiani sen oikeassa reunassa, mutta en ole aiemmin ollut täällä; pellon vasemmalla reunalla. Kun oikean ja vasemmankin välissä on peltoa vaikka Espoolle ja Sipoolle jakaa!
Håkansbölen kartanoalueelle on ammoisina aikoina kuulunut satoja hehtaareja maata. Nykyinen kartanoalue on muistaakseni "enää" 6 hehtaaria, mutta kuvan kaltaisia peltoja on sen ympärillä ja lähialueilla useita.Muutama valkoinen heinäpaali on nähtävissä, mutta tämä pelto ei ole viljelty. Pellon yhdellä reunalla on vanhahko rakennus, liekö osa peltoalueesta sen omistuksessa? Alueelta voisi kuvitella menevän heinää läheisille hevostalleille? Talvella tätäkin peltoa on kiertänyt yllätys, yllätys; hiihtolatu. Nyt siellä näkee ihmisiä koirineen.Aika oivaa maastokilpailualuetta?


Tällä kertaa aakea laakea alue ei innostanut poikiani spiidailuun, vaan lähinnä ruohostamaan. "Tää on niin nähty", ne tuumivat, jos päivittäin pääsevät pellolle.
Koko tätä valtaisaa peltoa kiertää 2,4 kilometrin mittainen ulkoilutie, joka tulee takaisin Hevoshaantielle. Yhteismittaa torstain lenkille tuli noin 5,5 kilometriä.
Että tämmöisen betoniasuinalueen keskellä sitä asutaan!

Ei kommentteja: