4.8.2012

Vaihtoehtoisia tassuteippimateriaaleja - Snögg-teippi.

Topcanis lähetti ystävällisesti Kenzolaan testattavaksi Snögg-sidontatarvikkeen. Sitä ei voi oikein teipiksi saati varsinaiseksi tassuteipiksi kutsua, sillä se on tarkoitettu monenmoiseen sidontaan. Se ei tartu ihoon, karvoihin, turkkiin eikä haavoihin. Tuote on pehmeä, hengittävä ja erittäin elastinen.

AnimalSoft -nimellä kulkevaa vaahtosidosta saa kahdessa koossa; 3 cm x 5 m ja 6 cm x 5 m. Meillä kokeilussa oli tuo 6x5. Hinnat ovat melko korkeat, joten tästä tuskin tulee päivittäiskäyttötuotetta meille. Ovh:t 14,66 ja 19,70 eur. Maahantuojalta ei mahdollisuutta saada "tukkupakkausta" huokeammalla, jos haluaa yrittää tinkiä hintaa, on yritettävä ostaa isompia eriä vähittäismyyntiliikkeestä.
Tuote oli sen verran uusi ja ihmeellinen, että aluksi kävi näin:

Rullasta otettu "pala" meni heti sikkuraan. Se tarttuu nopeasti kiinni itseensä, jollei ole tarkkana. Myyntiesitteen mukaan vaahtosidosta ei voi kiristää liian tiukalle - liikaa vedettäessä sidos katkeaa. Se ei myöskään hierrä, vaan muotoutuu kulloiseenkin sidoskohtaan sopivaksi.

Ja sitten testaamaan:

Hulalle tehdyt malliteipit. Lenkin pituus oli 5.3 km, ja ihan loppuun asti eivät kestäneet, vaan lähtivät kuoriutumaan n. 1 km ennen kotiovea. Tosin lenkin lopulla pojat juoksivat nurmikentällä ja Hulakin innostui kurvailemaan oikein tosissaan. Sidoksen korottaminen voisi toimia? Nyt sidokset ovat melko alhaalla jaloissa. Teippi otti todella hyvin kiinni itseensä ja oli kuten Coban-sidos, mutta huomattavasti keveämpi ja elastisempi. Tassuista ei tullut "tönkköjä" ja koira käytti jalkojaan normaalisti.

Huomionarvoinen seikka:

teippi on todella kestävää ja sen luvataan pitävän myös vettä. Kynnet ovat teipin sisällä ja eivät missään vaiheessa rikkoneet sidosta.
Sangen varteenotettava tassuteippi-innovaatio siis, tosin hinta on esteenä jatkuvalle käytölle.


Valmistusmaa Norja, maahantuoja Topcanis.

Ei kommentteja: