14.8.2012

Hulan masukurinoita - eiku tarinoita.

NN-episodi sai sitten Hulan tapauksessa sanoisinko mielenkiintoisen, ikävähkön sivujuonteen.

Kirjoitin aikaisemmin blogissani Mustikan ja Mirrin outletista ostetusta Nutra Nuggets -puppysta, joka pisti kahteen kertaan lauman masut sekaisin. Kahteen kertaan masut myös balansoitiin riisi-vihannes-jauhelihapuurolla. Muilla homma toimi toivotusti ja voitiin palata kuivamuonaan (jonka seasta olin ensin nyppinyt +5 tuntia NN-nappuloita pois!!).
Nappula oli sittemmin tuttua ja turvallista Brit Premium adult -nappulaa. Mutta Hulalla ei sitten wörkkinyt enää senior-nappulakaan. Tiedättekö sellainen, jonka taustatekstissä kehaistaan, että "sulavuus on erinomainen". No ei ollut. Hula kakisti iltalenkillä sievän sikarin, mutta kehitti yökakkahädän 02.00, 04.00 ja 06.00. Tuloksena LÄJÄkakka ja parhaimmillaan, kun portit ja ovet eivät heti auenneet kun me ihmiset olimme REM-univaiheessa, läjät käytiin suorittamassa saunan lauteiden alle. Ei hyvä.

Siinä sitä sitten mietin pääni puhki, että mistä oikein on kyse. Ehkäpä joku olisi juossut suoraan kulkematta lähtöruudun kautta eläinlääkäriin ja otattanut aivo- ja sydänsähkökäyrät, röntgenit ja verikokeet ynnä rasitustestin juoksumatolla, mutta minä konsultoin puhelimitse koiranruoka-alan ammattilaista ja vältin avautumasta Tuulen koiriin, koska siellä avautumisesta johtuvat seuraukset ovat usein masentavia. Tyyliin koirallasi voi olla syöpä.

Nohh, kymmenen litran kattila taas esiin, riisiä, vihannessuikaleita ja jauhelihaa ja kattila porisemaan. Masu tuli mukavaksi taas ja koirakin oli iloinen, kun NYT sulaa!

Sain naapurini Aritan avulla oivat ohjeet jatkoon ja Hulasta on nyt sitten tullut BARFFAAJA! Jatkossa testaamme pidemmän jakson MUSCH-raakaravintoa, jota nyt alkuun sotketaan tekemääni puuroon. Hula syö ruokansa alta aikayksikön ja ulosteissa ei paljon pussittamista ja poiskorjaamista ole.
Se, mistä tämä nyt johtuu, että BARFFille mentiin, voidaan vain spekuloida. Hulalla on ollut taipumus ns. stressimahaan. Aikoinaan hulvaton kolmituntinen naisseikkailu johti ensimmäiseen Tylosiini-kuuriin, mahaa ei saatu asettumaan kotikonstein. Jos Hulalle pätkähti jatkossa vuosien varrella uusi ripuli, se herkästi jäi päälle. Muistini mukaan Hula on syönyt kymmenessä vuodessa (Hula täyttää helmikuussa kympin) kolmisen Tylosiini-kuuria.

Muutoin se on syönytkin niin pizzaa kuin juustonaksujakin (tiedän, ei koiralle kovin soveliasta) mutta ilman ongelmia. Kuivamuonavaihteluahan meillä on aina ollut, tarjolla on mitä milloinkin. JahtiVahtia, Brittiä, Welldogia jne. Sikarit tummia ja tiiviitä, parhaimmillaan jäävät kujalle pystyyn.

Jokin siellä masussa nyt sanoi, että EI IMEYDY ja siihen on uskominen.
Pidän teitä ajan tasalla BARFFAUKSEN tiellä, alkutaival on ainakin ollut myönteinen ja sehän on pääasia, että ruoka maistuu ja Hula voi hyvin.
Kuivamuonan ostamisen lisäksi asioimme nyt siis myös riisihyllyllä, vihannespakastealtaalla ja keittelemme kattilallista rasioitavaksi. Pakastimeen järjestimme Hulalle oman pakastehyllyn, jossa MUSCHia onkin jo läjä odottamassa.

Nyt meillä siis chillaillaan ja Muschaillaan!
Pysykää kanavalla!

1 kommentti:

Cilla kirjoitti...

Taas hieno ja hauska juttu vakavasta asiasta! Hienoa!