22.12.2009

Rauhoittavia pantoja ihmisille?


Sain ikäväkseni kuulla hiljattain, että sillä aikaa kun olen työmaalla koko Kenzola raikaa. Edellisessä osoitteessa en saanut koskaan ko. palautetta, joten olen ollut aikalailla murheen murtama asian johdosta.

Piti alkaa tosissaan miettiä, mitä asialle voi tehdä ja mistä moinen käytös johtuu. Melkopian varmistui, että koiristani yksi, Viri, on ongelman aiheuttaja. Viri oli eilen mukanani töissä ja sillä aikaa neljä muuta elelivät täällä kuin huopatossutehtaassa, hiiskaustakaan ei kuulunut.

Liekö muutto laukaissut Virissä syvää huolestuneisuutta? Kun taustalla on huolta ja epävarmuutta, voinee olla, ettei paras ratkaisu ole suihkauttaa sellaisessa tilanteessa pippuria tai sitruunaa? Erilaisia "moitepantoja" tosiaan löytyi lemmikkiliikkeestä useampia versioita. Oli em. malleja, sitten yliäänipantaa ja värinäpantaakin. Yhteen pantaan oli myös mahdollista nauhoittaa emännän käskyjä ulinan hillitsemiseksi.

Päädyin D.A.P. -valmisteisiin. Tänään hain Virille kaulaan laitettavaksi punkkipannan näköisen DAP-pannan. Lisäksi olisi hyvä asentaa niin ylä- kuin alakertaankin vielä pistorasiaan laitettavat haihduttimet. Ne ovatkin hankintalistalla seuraavina. Toivottavasti Viri saa niistä tarvitsemansa avun. Raportoin asiasta myöhemmin lisää -ja pitäkäähän peukkuja, että tulevat uutiset ovat positiivisempia.

Jäin sitten vain miettimään, josko ihmisillekin voisi olisi vastaavia valmisteita? Tässä lumitöitä jatkuvasti tehden ja autoa lumen alta kaivaessa, koiria pukiessa ja riisuessa, niiden kanssa kipakassa pakkassäässä kävellessä naama punaisena ja sormet jäässä ja kaikennäköisiä kotihommeleita koko ajan tehden tuli mieleen, että miten olisi ihmisten oma versio? Sellainen, joka erittäisi jotain rauhoittavaa eliksiiriä suoraan nenään ja kaikki em. hommelit sujuisi naama virneessä ja laulaen? Kun ihmiset tökkivät sinua kaupassa kalalla kylkeen ja kärryillä peffaan, hymyilisin vain, ja lämmön noustessa panta erittäisi vain enemmän rauhoittavaa vaikutusta; vieden selkäsärynkin mennessään?

Kun taas on unohtunut ostaa jotain, ja kipaisen kauppaan jo kuudetta kertaa kahden päivän sisällä, maaten ensin Volkswagenin konepellillä takki ja kaikki rintataskut lunta sisäänsä haukaten yrittäen kaivaa jäätä jäätyneillä sormillani tuulilasin pyyhkijöistä, panta innostuisi siitäkin, ja jatkuvasta lumeen sotkeentumisesta tulisi nautinto ja ilo?

Tietysti jonkinlainen äänipantakin voisi olla kannustava ja hyvä? "Kylläpä olet ahkera" se sanoisi aika-ajoin imuroidessani, "Hienosti tehdyt lumityöt, wau" se huudahtaisi juuri, kun sukkani ovat taas kastuneet hangessa. Kun noukin lattialta yksitellen koirieni takkeja, hihnoja ja pantoja selkäni paukkuessa se lausahtaisi: "Oletpa vielä ketterä 45-vuotiaaksi, go girl!"


Ei kommentteja: