22.12.2009

It is sNowtime!


Lunta onkin tullut viimepäivinä oikein urakalla. Paikkapaikoin sitä kinostuu näin.


Etupiha teettää hieman enempi töitä kuin takapiha... Väylä on avattava portille, että pääsee lenkille. Ja väylä on avattava autolle, postilaatikoille, talon editse.....


Pojat oli tänään taas matkassa, kun lähdin asioille. Ensin ajettiin koirapuistoon ja pyhä pelmahdus, lunta alkoi taas tuiskuta potenssiin tuhat. Kerran joutui puistosta poisajomatkalla hyppäämään autosta uloskin tarkistaakseen missä tie menee! Onneksi valaisinpylväät hieman antoivat osviittaa tien sijainnista, tosin puolivälissä pylväät vaihtoivat tien puolta, joten pientä hitskokkia oli siinä kohdin suunnistamisessa.
Lahdentiellä mentiin 40 km/h ja ainakin neljä autoa bongasin tien poskesta, penkoilta ja rotvalleista...
Lumitöissä tosiaan riittää nyt tekemistä -liekö rankin jakso juuri parahultaisiksi menossa, kun kämppis makoilee +35-asteisessa Thaimaassa?

Auto on parhaimmillaan yhden päivän aikana pitänyt kaivaa kolmasti lumen alta esiin ja hienosta autosta huolimatta ajonautinto on ollut hukassa kun pyyhkijät vetää jääklimppejä edestakaisin ja niin etu- kuin takalasinkin lämmitystä saa olla jatkuvasti painelemassa päälle, että edes jotain näkisi ulos.
Oma lystinsä on satasta porhaltavissa rekoissa, jotka jättävät jälkeensä sakean pyryn vauhdin nostaessa lumen pölisemään pitkäksi aikaa. Siinä sitä sitten arpoo, että missä se tie menee. Tai meni ainakin hetki sitten, kun jotain vielä näki!

Huomiseksi lupailivat vielä LISÄÄ tätä valkoista ihanuutta, alkaa vaan olla jo pulaa paikoista, mihin sitä lunta enää lykkii!?

Ei kommentteja: