9.9.2009

Linkkivinkki!


Koirille teetetyt terveystutkimukset nousevat aika-ajoin erilaisilla foorumeilla esiin. Hyvä niin. Nykyisellä harrastamallani rodulla ei ole mitään pakollisia terveystutkimuksia, vaan tehtävät tutkimukset ovat vapaaehtoisia ja perustuvat pitkälti omistajan omaan aktiivisuuteen ja tiedonhaluun. Mielenkiintoista seurata, mitä tulevaisuus tuo tullessaan mm. geenitutkimuksen saralta. Myös Koira Net tullee jatkossa olemaan entistäkin informatiivisempi paikka niin kasvattajille kuin rodusta muutenkin innostuneille.

En tunne whippettien terveystilannetta niin hyvin, -ja varsinkin, mikä tilanne on ns. suurissa maissa- että osaisin sanoa minkäkin tutkimuksen "tarpeellisuudesta". Oma mutuni on, että selän tutkiminen voisi olla juuri whippetillä tärkeämpää ja toivottavampaa kuin esim. lonkkien ja kyynärien kuvauttaminen. Toki jokaisella tutkimuksella on rodulle arvoa.

Surffaillessani netissä silmiini osui erään basenjikasvattajan sivusto. Mielestäni kasvattaja on kirjannut sangen esimerkilliseen tapaan kaikkien kasvattiensa saatavilla olevat terveystulokset. Tällaista soisi näkevän enemmänkin. LINKKI sivulle.


Kuvalaina sivulta http://www.zabavan.net/


Ei kommentteja: