7.8.2009

Lelun verikoetulokset.


Team Kenzongoksen urhea ja pieni veteraani-ikäinen Lelu joutui eläinlääkärissä tarkempaan syyniin.
Hieman lisääntyneet epilepsiakohtaukset ja sydämen vajaatoiminta pistivät miettimään mahdollista lääkinnän tarvetta ja maksa- & munuaisarvot päätettiin tsekata. Onneksi kaikki oli hyvin ja veriarvot "hienosti viitearvojen sisällä"!
Lelu on nyt herkuttelukuurilla, koska painoa oli päässyt todella salakavalasti tippumaan aina kokonaiset kaksi kiloa! Tammikuussa vaaka näytti 14,5 kiloa ja nyt 12,5. Olin toki huomannut Lelun laihtuneen, mutta että ihan kaksi kiloa, niin se sai minut kyllä äimistyneeksi.

Olemme useana peräkkäisenä kuukautena lenkkeilleet yli 100 km, voihan olla, että liikunta on ollut pidempään "koholla" ja irtikin on riehuttu. Tosin Lelu aina erikseen, ettei satu ikäviä törmäyksiä. Lisäksi olen huono antamaan mitään herkkuja, joten jos papanaa on pidempään säännöstelty, voi lopputulos olla yllättävä! Korkea ikä, 11,5 vuotta, voi sekin aiheuttaa osaltaan kuivumista ja ruoan huonoa imeytyvyyttä.

Lelun epilepsiaa on seurattu vuodesta 2005. Tuolloin on ollut 3 kohtausta, samoin 2006. Vuonna 2007 ei ollut yhtään kohtausta. (!) 2008 taas kolme ja nyt tänä vuonna kohtauksia on ollut neljä. Tammikuussa, toukokuussa ja kesäkuussa 20.6. kaksi kohtausta peräkkäin.

Verikokeilla poissuljettiin nyt ainakin se, ettei maksassa tai munuaisissa ole mitään vikaa ja niiden toiminta -tai toimimattomuus- kohtausten taustalla.

Sydäntä kuunnellessa ell ihan tokaisi; "ohhoh, tällähän on ihan kunnon sivuääni" mutta totesi myös "pumppu lyö kyllä hyvin ja vahvasti".

Toistaiseksi Lelu jaksaa vallan mainiosti ja lenkkeilee mukana oikeinkin reippaasti. Siispä kaikkea hyvää ja tsemppiä tulevaan, mamman Leluli Laukka! Ja koska tästäKIN päivästä on ennustettu helteistä, ampaistaan lenkille NYT!

Ei kommentteja: