17.2.2016

Helmikuisia häppeninkejä.

Onpahan ollut tiivistahtinen pariviikkoinen. Taas.
7.2. Facebook muistutti minun olleen kaksi vuotta polttamatta. Onpahan huikeata, hyvä Anita. En olisi muuten uskonut pystyväni moiseen, mutta niin vaan päivät muuttuivat viikoiksi ja viikot kuukausiksi. Nyt voidaan puhua jo vuosista. Enää ihmettelen, miksi poltin niin kauan? Nohh, vei monta vuotta kypsytellä päätöstä. Suosittelen.

Luxi sai minut kuun alussa aivan sekaisin.
Koska sen maha oli sekaisin. Mikä kumma siinä on, että varsinkin hiukankin iäkkäämmät koirat huolestuttavat oireillaan minua paljon enemmän kuin nuoremmat lajikumppanit? Luxi on vielä luonteeltaan vetäytyvä "seinäkukkanen" ja kun se on pippa, niin se on kaikkea tuplaten ja triplaten. Luxilla on äärimmäisen paha ja pinttynyt tapa nakertaa leluista irti raajoja, silmiä, korvia ja nielaista ne kokonaisina, klumps. Se oksensikin eräänä aamuna - jälleen tuttuun tapaansa - lammikon, jonka keskellä oli nallen korva. Päivän mittaan se sitten nikersi äitini matosta hapsuja (!!) mikä oli kyllä aika omituista ja hulvatontakin. Kotona se taas seuraavana päivänä lenkkeillessäni muun lauman kanssa varasti röyhkeästi tietokonepöytäni laatikosta hedelmäkarkkipussin, jonka se pisti poskeensa muina miehinä.

Oksua tuli kuitenkin nallen korvan jälkeen, ennen karkkipussia ja karkkipussin jälkeen ja laatta lensi lenkilläkin siihen malliin, että huolestuin. 
Ja kun Anita on huolissaan, alkaa toiminta. Pian olimmekin jo eläinlääkärin vastaanotolla tutkimassa mm. syytä siihen, miksi Luxin juominen on viimeaikoina lisääntynyt. ONNEKSI mitään ei löytynyt, ainoastaan lompakostani pohja. Ei sokeritautia, ei maksan, haiman tai muidenkaan sisäelimien "pettämistä". Pissa oli hieman suttuista mutta antibioottikuurilla selvittiin. Ja pienillä söpöillä pillereillä, joilla rauhoitettiin masu.

Pian Luxi söikin entiseen malliin, myös lenkiltä löytämiään paperinenäliinoja. Olipa kiva saada "vanha ja tuttu" Luxi takaisin. Äidin hömelö.

Hands on -tapahtuma on myös nyt tätä kirjoittaessa taputeltu. 
Olipa hieno päivä kerrassaan! Miten hitto soikoon meillä onkaan näin hieno rotu ja sen parissa niin mukavia, fiksuja ihmisiä?! Onko tämä edes mahdollista? No onhan se.

Kerhomme puheenjohtaja Anna bongasi Sukokan sivuilta perhosten seminaarimainoksen (se oli Suomen ensimmäinen breedseminaari) ja minä aloin heti kysellä, että "miten tapahtuma onnistuisi meillä"? Hiukan tarvittiin suostutteluja, mutta kun ne oli tehty, niin saimme loistavan jengin kouluttajiksi. Niin Markku, Unto kuin Jarmokin olivat omassa elementissään kouluttaessaan kahtakymmentäyhtä kurssilaista.
Carina Kitti auttoi kokoamaan junnut, jotka olivatkin aivan ihania ja suloisia; kaikesta näki, että he puhuvat, ajattelevat ja ilmentävät koiraharrastusta; esittäminen oli kaunista ja koirat huomioonottavaa.
Kurssilaiset kyselivät, olivat aktiivisia ja koiria oli tuotu paikalle todella ruhtinaallisesti.Ihan huipputapahtuma. Ja Hands on 2 on jo suunnitteilla.

Helmikuu on puolessavälissä ja ajatukset ovat jo pitkällä syksyssä.
Syystapahtumassa arvostelee 18.9. Pirjo Muhonen ja sinne pitäisi seuraavaksi tilata ruusukkeet. Lisäksi pitää tehdä mainokset niin tapahtumalle kuin Hands on 2:seenkin. Ehkä kuitenkin maltan viettää välissä aurinkoisen ja vehmaan kesän; mielenkiintoista odotella mitä kasveja pihamaalla kevään ja kesän mittaan puhkeaa kasvamaan.

Kasvattajat ja harrastajat ympäri Suomen; olkaa aktiivisia ja luokaa ja tehkää tapahtumia omille kotikonnuille, jos ette pääse pääkaupunkiseudun tapahtumiin.
Whippet-Harrastajat on joustava yhdistys, joka haluaa tukea yksittäisenkin harrastajan aktivismia ja tekemistä. Minulla on vielä pitkä tie oppia budjetointia, mutta onneksi yhdistyksestä saa apua siihenkin.

Lopuksi ei voi muuta kuin todeta, jumankekka ja jukupliuta että whippet on kaunis, monipuolinen, sivistynyt ja sielukas rotu ja tekeminen ja touhuaminen sen kanssa, rodun eteen, on hyvin mielekästä ja palkitsevaa. Ja whippetin kanssa ei pääse muutenkaan "sammaloitumaan", MyLoggerin hajottua olen siirtynyt suosiolla Sportstrackeriin ja se kertoo, että 30 päivän aikana harjoitukset ovat lisääntyneet 13%, kilometrit 29% ja harjoitusten kesto 31%.

kuvituskuvat Canon PowerShot SX20IS

Ei kommentteja: