25.3.2015

Lenkillä 24.3.2015

Nimimerkki "Anonyymi" ei sitten selventänyt allaolevassa blogipostauksessa kommenttiaan mutta tuodaan nyt vielä alkujuonnon verran esiin, että kyllä, päästän silloin tällöin koiriani lenkillä irti. Riippuen tilanteesta sekunniksi, hetkeksi, toviksi, vartiksi. Riippuen paikasta sekunniksi, hetkeksi, toviksi, vartiksi.

Olen halunnut välillä suoda Virille rauhallista nuuskuttelua, kun se kiskoo ja hirttää itseään kohti hajua ja neljä muuta kiskoo päinvastaiseen suuntaan. Rauhallisesta nuuskuttelusta ei sitten viime torstaina ollut tietoakaan, kuten aiemmassa postauksessa kerron. Pääni kyllä heiluu, katson oikeaan, vasempaan, eteen ja taakse ja usein vielä toiseen kertaan. Ennakoin myös koko irtioloajan, eli jos havaitsen lähestyvän seepran tai porotokan, otan koirani välittömästi kiinni - toivoen, että minä näin ensin. Nyt en nähnyt. Pulleaa jänistä.
Viri on myös koira, joka nuuhkaisee nuuhkittavansa ja sen jälkeen tepsuttaa kiinni pohkeeseeni. Edellyttäen, että ympäristö on jänisvapaa mitä se ei valitettavasti nyt ollut.

Koko Suomen apteekkitukusta on Bacibact-puuteri loppu. Vaihdan jarrunappulasiteet päivittäin, paremmalta näyttäisivät nappulat puuterin jäljiltä - kuin voiteen. Paranevat kuitenkin hyvin. Virin kanssa on himmailtu torstaista asti ja eilen kun lähdin metsästämään uutuusreittiä, mukaan pääsivät vain Hupi, Huima ja Bali. Ja myLogger. Joka toimii nykyään miten haluaa. Eiliseltä lenkiltä se piirsi viitisen kilometriä koukeroa, mutta eihän se voi pitää paikkaansa. Joutuu siis käppäilemään saman lenkin tänään (?) uusiksi.

 Ilta-auringossa ja -väreissä. Kuva Heurekan edustalta.

Koski kuohuu. Ovat rakentaneet Tikkurilan väritehtaan edustalle oikein koskentarkkailuaition. Siinä näkeekin usein ihmisiä kuvaamassa. Syksyllähän tässä saattaa nähdä kalojakin kuohuissa. En ota kantaa kalalajikkeeseen, koska metsään menee kuitenkin. Tuskin kuitenkaan kultakaloja.

 Valoshow Ekku Peltomäki.

 Aurinko laskee.

Vanhalla kuninkaantiellä tuli vastaan mm. taiteilijatalo ja näin idyllisiä "mökkimaisemia". Ilmankos kävelin väärin; aiottu reitti oli toinen. Reittivaihtoehtoja löytyy siis vaikka kuinka - jatkamme lähitienoon - ja vähän kauempanakin olevien katujen - opiskelua. Pyörähdimme ainakin em. katuosuuden lisäksi Heidehofin- ja Takojantiellä. Ja pojat saivat myös spiidailla irti (!) pelloilla.

Koirakoululla on menossa koulutus - en ihan ottanut selvää, että mikä. Toisella puolen Heurekaa oli yksi koirakko meitä vastassa ja treeniväline (jokin kolinakelkka) oli keskellä tietä. Airedalenterrieri aloitti kohdallamme melkoisen haukun ja kaksijalkaiskolmikko (omistajat + kouluttaja) tyytyi tuijottamaan.
Kouluttakaa vain - mutta huomioikaa ympäristö! Jos ei koulutettavat koirat tykkää (!) ohittajista, onko niitä pakko haukuttaa siinä metrin päässä? U-käännös (myös Amazing Racesta tuttu) tarjoaa ihan hyvän vaihtoehdon teitä ohittavalle koirakolle päästä kotiin. Vai minunko se uukkari pitää ottaa?

 Minusta on tullut junabongari.

 Kotiutumisaika -

- ja asteet.

myLoggerin piirrellessä omiaan tarkkaa lenkkidataa ei ole. "Et sitten ole ladannut Sportstracker-sovellusta siihen Huaweihisi"?

En ole.

Ei kommentteja: