19.3.2015

Lenkillä 16.3.2015

Kelit alkavat olla kohdillaan! "Luvattua" takatalvea odotellessa - joka jos tulee, niin on varmasti PIAN ohi. Canon matkassa, tottakai:

Kakkapitstop. Näitä tulee tähän lenkin alkuun useita. Pojat seistä möllöttää, kun allekirjoittanut sulkee pussia. Lenkin ensimmäinen kilometri-puolitoista, on aika verkkaista. Onneksi meillä harvoin on kiire minnekään!
Jaa, missä Hupi on? Tuossa se on vasemmalla isona varjona. Ajatteli ilmeisesti, ettei halua samaan kuvaan jätösten kanssa.
Tämä pitkä suora muuten, jossa pojat on ikuistettu, on ns. radanvarsisuora. Se menee viivasuorasti Tapulikaupungin ostarille, matkaa kertyy 1,7 km. Täytyypä joskus analysoida, mihin ja MITEN reitti jatkuu siitä, jos radanvartta vain jatkaisi eteenpäin?

 Heurekan sateenkaariseinä. Tätä sananmukaisesti iskettiin viime kesän lopulla paikoilleen ja useita (lasi)paneeleja tippui myös maahan ja siruja oli ja on ympäri savivelliä. joka paneelin alla on. Paneeli kuitenkin loistaa näin kirkkaasti kaikissa sateenkaaren väreissä, tietystä kulmasta.

Pyykkipäivä. Mikäs sitä on pyykkiä kuivatellessa keväisen kauniissa ilmassa!

Bali patsastelee. Tapa on pojalle hyvin ominaista. Jokin ääni kuuluu jostain, jossain vilahtaa vaikkapa rastaan pyrstö - niin näin lapsi analysoi äänen lähdettä. Balia - ja muuta laumaa siinä muassa - on aavistuksen rasittavaa viedä myöhäiselle iltalenkille, koska nuorimies alkaa tuntea jänismaastot sen verran tarkasti. Bali ottaa tutuissa paikoissa oikein ilmavainua ja yleensä sitten löytyykin jokin "möllötys" keskeltä peltoa ja kiljuvan Balin raahaaminen alkaa.... No, ainakin metsästys on sillä verissä. Mamman metsästyskoiLa.

Hyvin pölisee. Eilen meinasi Gigantin pienessä asiakaspalvelumöksässä happi loppua. Pölyä nousee nyt ilmaan pyörimään siellä ja täällä ja ottaa keuhkoon ja kurkkuun. Tähän samaan syssyyn vähän kukkivaa pähkinäpensasta ja mitäniitänyttaasolikaan, niin ehkä sade olisi kuitenkin kiva? Tosin tähän vuodenaikaan pitää hieman varoa, mitä toivoo, ettei taivaalta sitten viikon alkuun tupsahda vaikka se kolme metriä lunta!

 Mutta nyt nautitaan!

Joskus pojat - varsinkin Hupi - toimii minulla erinomaisena matkanjohtajana. Tämän lenkin aikana se veti kahdesti hyvin määrätietoisesti kadunkulmissa; tahtoo tänne! Jatkoimme siis ostarilta kohti Tapulin urheilukenttää, siellä sitä on lääniä missä juosta ja mieluisia tuoksuja Hupille. Takanani on valtaisa sporttikenttä, ainoa vaan, että oli kuin juoksuhiekassa olisi ollut. Kenttä oli enemmänkin viettävää mutaa kuin hiekkaa. Niinpä Bali johdatti Huiman juoksemaan rallia kentän vierellä olevalla nurmikaistaleella. Tämä kuva oli AINOA jonka sain ikuistettua siinä 60 km/h vauhdissa, heh.

Kenzolan takapiha. Täältä ovat muutamat vieraat - ilmeisesti Hakunilan olosuhteisiin tottuneena - yrittäneet tulla sisälle. Terassiovessa ei kuitenkaan ulkopuolella ole edes kahvaa, saati lukkoa. Kieltämättä etupihallemme - sinne, missä on ulko-ovi, on hieman haastavaa löytää....

Menin sitten ja tein Elisan salskean liehuletin kanssa sopparin Huawei Honor 6:sta. 
JUURI kun sain siitä kotoisan näköisen ja aloin oppia JOITAKIN kuvakkeita, niin ystävämme Herra Huawei tahtoi tehdä ohjelmistopäivityksen. Tiedättehän, sellaisen pakollisen, että jollet nyt paina nappia, niin puhelimesi putoaa mustaan aukkoon. Naapurin Riitta auttoi asiassa, kun ei se päivitys täällä kotikonstein (tietenkään) ottanut onnistuakseen. Päivitys veikin sitten kaiken "tutun ja turvallisen" mennessään... Nyt opetellaan uutta ulkoasua ja kuvakkeita ja ihmetellään, että MITÄ ne sellaiset päivitykset on, jotka vievät esim. taustakuvat mennessään?
Melko ärsyttävä vehje näin alkuun, mutta ehkä tälleKIN asialle voi nauraa muutaman viikon päästä? Ida parka, joka joutuu minua auttamaan netin välityksellä ja kuukauden päästä kehän laidalla... so sorry. :D

Hupilla kävi vieraita. Kassalle mennessä kolmisen viikkoa sitten tuli vastaan ständillinen Dahlia-mukuloita ja semmoinenhan oli pakko ostaa, tiedätte kyllä miksi.
Dahlia on nyt alkanut itää - jo viikko sitten - ja sehän on merkki, eikös vain? It's a sign!

päivän lenkkidata 6.2 km

Ei kommentteja: