12.3.2015

Lenkillä 10.3.2015

Vihdoin kelit alkavat olla sellaiset, että kameraakin tohtii ulkoiluttaa. 
Tämä Canon PowerShot SX20IS kun on kovin herkkä kaikelle. Kuten vioille. Jos keli ei sitä innosta, toisinsanoen on liian kylmää, se surisee ja sirisee ja lopulta sulkee itse itsensä.

Kuvaamisinnostus lähti maanantaisen joutsenlauman näkemisestä, tekivät komean ja äänekkään ylilennon Lidlin päällä. Taisi itse Hans Välimäki olla kutsunut pitkäkaulat paikalle, eikös hän ole Lidlin mainosmannekiini? Kevät ja keväiset luontoilmiöt ovat täällä! Eikä vain Lidlin päällä:

 Lumen (olematon) määrä 10.3.2015

 Vantaanjoki on melko korkealla.

 Jo perinteeksi muodostunut Balin luontobongaus. Hän se jaksaa tuijottaa, analysoida ja ihmetellä.

 Sorsapariskunta. Yllättävän terävää kuvaa antoi Canon pilvisellä säällä.

 Sitten bongasimme telkän. Ei vieläkään joutsenta. Mutta bongailut senkun paranee...

Tällä jäniksenraadolla oli pari päivää sitten vielä toinenkin jalka. Nyt on enää yksi tien pientareella muistuttamassa luonnon kiertokulusta. Ja Luxihan tästä minulle "kertoi"; sen tarkka kirsu löytää nimenomaan kaikki raadot. Ja myös nenäliinat.

 On niin kiiluvaa, puhdasta, sädehtivää, että ihan silmiin sattuu!

Oli tumma ja myrskyinen yö... Ei, kyllä tämä on ihan aamuräpsy. Kello on n. 09.00. Kyllä se siellä on, aurinko!

 Läheinen puistontapainen. Tässä käydään välillä poikain kanssa spiidailemassa. Kyllä ne irtijuoksuhepulit saavat tälläkin kentällä aikaiseksi.

 Niin on parturoitu hienoiksi!

Pojat bongailee fasaania. Siellä se kaukana ylittää tietä. Katsokaapa muuten myös vasemmalla olevaa sangen metsäistä kuusiaitaa. Tuolla taaempana siintää ylläoleva parturoitu aita. Hieman erinäköistä.

Ilmeisesti aikainen aamu on parasta aikaa bongata lintuliikennettä? Tässäkin tiellä oli menossa jonkunlainen fasaanien välienselvittely ja keskustelu reviireistä (?) sillä ne lentelivät tien yli sikinsokin kiekuen ja tepastivat välillä asvaltilla kaula korkealla ja pää tanassa; MÄ asun täällä ja MÄ menen nyt tänne. Huima puuttuu kuvasta, taitaa olla nuuskimassa takanani hiekatonta asvalttia.

 Maaliskuinen jouluasetelma. Siivotkaa äkkiä pois!

Tässä on ilmeisesti siivottu. Tyrannosaurus makoili nimittäin matontamppaustelineen vieressä, joten mahtaako olla pudonnut vaikka maton sisältä?!

Kyllä luonto on ihmeellinen. Ja monimuotoinen. 
Siellä ne kaikki sulassa sovussa (paitsi fasaanit) uiskentelivat ja söivät aamiaista (kuten rusakonjalkaa) ja tepastivat menemään. Ehkäpä tämä Tyrannosauruskin on vain ruokalevolla ja pian se tepastaa tomerasti kohti Tikkurilan aamuvilinää.

Päivän lenkkidata 6.8 km.

Ei kommentteja: