6.10.2011

Kenzola goes ikänäkö!

Emäntä ehti silmätarkkiin ennen Hupia ja Hulaa. Em. koirilleni on luvassa syksyn edetessä uusintasilmätarkki mutta tuskin he tarvitsevat kaksia laseja, kuten allekirjoittanut.
Hyvä opas ikänäön saloihin tässä: KLICK.
Koska olen likinäköinen, olen nähnyt ja näen yhä lähelle erinomaisesti. Vanhoilla prilleillä tosin on joutunut lukemaan lasien yli:
"Ikänäkö johtuu silmän mykiön asteittaisesta jäykistymisestä. Mykiö on silmän rakenne, joka vastaa kameran linssiä. Mykiön jäykistymisen lisäksi ympäröivän kapselipussin joustavuus vähenee."
Silmäni eivät ole siis enää kyenneet "mukautumaan" samojen lasien läpi tapahtuvaan katseluun sekä kauas että lähelle. Lisääntynyt hajataitteisuus aiheutti myös sen, että en pärjännyt päätetyöskentelyssä enää vanhoillakaan -loivempiarvoisilla- laseilla.
a.
Olin hankkinut vajaa vuosi sitten uudet kaukolasit, joissa ilmeni pinnoitteen murtumista sangoissa. Sain optikolta upeaa palvelua; uudet kaukolasit uusin sangoin JA linssein takuuna.
Nyt sitten plärätään ja toimitaan kaksilla laseilla; lukemiseen vasemmanpuoleiset ja muuhun näkemiseen oikeanpuoleiset.Uudet kaukolasit tuntuvat poistaneen myös yhden vanhoissa ilmenneen "ongelman"; ne eivät esim. kehässä meinanneet pysyä päässä... Tosin eihän näitä uusia nyt vielä kehässä ole testailtukaan, mutta sirpakammin ovat ja pysyvät nenällä, kuin ne edelliset. 
Kiitos Lautta Optiikka upeasta palvelusta ja upeista ja toimivista prilleistä!

Ei kommentteja: