31.10.2011

Huima, Nerejde Helter Skelter at his first show 30.10.2011!

Huima visited Lahti puppyshow today with very nice result indeed.
Ja välittömästi takaisin suomeen, koska suomenkielessä on hauskemmat ja värikkäämmät adjektiivit, nominatiivit ja illatiivit.
a. 

Olin aika latteasti "treenannut Huimaa"...

Muutamia portituksia toki tehnyt (olin yläkerrassa ja koirat alakerrassa portin takana),
Huima oli häkissä ja häkin ovi kiinni joitakin kertoja, tein myös satunnaisia ja tarkoituksellisia visiteerauksia postilaatikolle/naapuriin/roskakatokseen ja Huima jäi oven/portin taakse, olimme Huiman kanssa kahdestaan Kartanolla, Sipoossa ja lenkillä, Huimaa pidettiin eristettynä kämppiksen huoneeseen tunnin verran ja sitä rataa.
No, ilmeisesti portitukset/eristykset ja ignooraukset tuottivat hedelmää, sillä tänään autoiltiin kahdestaan 200 km ja Huima krohasi mennen tullen Skoda Superbin takapaksissa ja jopa hakeutui näytelmäalueella itse Trendyyn pötkölleen.
Huimaa veivasivat niin allekirjoittanut kuin Elomaan Tuija ynnä Mannilan  Pia, joille molemmille suurensuuret kiitokset händläyksestä fotosessiooneissa. (puppyshowpics here: CLICK)
Itse vein Huiman kehään Eeva Reskon arvioitavaksi, ja näin hän kirjoitutti Pienenpienestä Puimasta:
"Erittäin hyväntyyppinen urospentu. Kaunis ilme, hyvä pää, alaleuka voisi olla voimakkaampi. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Erinomainen runko, erinomaiset liikkeet ikäisekseen."
Neljän joukosta Huima oli tänään toinen kunniapalkinnolla, joten hienostihan se ensidebyytti meni!
Ja käytös oli tosiaan kymppiplus.
a.

Niin. Jos pennun kanssa lässyttää ja halittelee, pusii ja herkistelee, niin oppiiko se koskaan olemaan "oma itse" ja luottamaan omiin vietteihin ja vaistoihinsa, jotka siihen on kirjoitettu ja asennettu? Lukeudun niihin koiranomistajiin, jotka ajattelevat omistajien tekevän karhunpalveluksen piiperoilleen alunalkaen säälivällä asenteellaan; "sehän on pieni pentu, minun pitää suojella, sääliä ja sylittää sitä". Kolme pahaa ässää sssä. Mieluummin tue itsenäisyyttä, rohkaise, opasta ja ohjaa; se mitä haluat pentusi/koirasi tulevaisuudelta, tee se pennullesi "normaaliksi" olotilaksi jo heti kättelyssä. Portti, eristys ja yksinäisyys auton takapaksissa eivät ole rangaistuksia, vaan normielämää, arkea.
a.
Huimalle siis +1000 pistettä ja Facebook-creditit päälle tämänpäiväisestä, en voisi olla ylpeämpi. Toki tunnustan, että odotin jotain tooodella huimamaista hömpöttelyä ja ihmettelyä käytöksen tiimoilta -onhan kyseessä kuitenkin seitsenkuinen pentu- mutta niin vain joudun jälleen kerran toteamaan, että LUOTA koiraasi, anna hihnaa ja luottoa, se palkitsee sen takaisin!
Huima made my day very huima indeed! PROUD!!

Ei kommentteja: