22.7.2010

Helsingin Sanomat 22.7.2010


Koiria ei enää haluta Postitaloon


Koirat pitää nykyään jättää Helsingin pääpostitalon ulkopuolelle. Koirakieltomerkit ovat ilmestyneet yläkerran vanhaan postisaliin, alakerran postitoimistoon ja tullin tiloihin.
Itellan kiinteistöpäällikön Kalevi Lehtisen mukaan päätöstä harkittiin pitkään. Pääsyy kiellolle on elintarvikkeiden myynti sekä postin tiloissa että yläkerran kahvilassa.
"Olemme myös saaneet asiakkailta paljon valituksia koirista. On ihmetelty, miten täällä saa olla koiria".
Lahtisen mukaan isot koirat ovat pelottaneet joitakin asiakkaita. Lisäksi koirien on nähty tehneen tarpeitaan sisätiloihin ilman että omistaja on puuttunut asiaan.
Postitalossa ongelman on aiheuttanut vilkas läpikulkuliikenne. "Tämä on suosittu oikoreitti Kiasman kulmasta Rautatieasemalle. Koiratkin ovat yleensä olleet vain läpikulkumatkalla."
Postin tiloissa myydään pakattuja makeisia. Lahtinen kertoo, että joitakin on haitannut ajatus siitä, että koirat haistelisivat tuotteita.
Muihin postin konttoreihin ei kieltoa olla harkitsemassa.
Lahtinen sanoo, että opaskoirat ovat edelleen tervetulleita pääpostitaloon. Muidenkin koirien tuomisesta postiin voi neuvotella.


Ilona Hietanen, HS

Oma kommenttini: Jälleen loistava uutinen! Hyvä Suomi! Ja suomalaiset. Ehdottaisin postin oville myös metallinpaljastinta sekä alkometrimittausta. Mikäli ne ovat turhan kalliita investointeja, postin ovella voisi olla n. 15 metrin mittainen valkoinen viiva lattiassa ja vain sen suoraan käveltyään pääsisi asioimaan tiskille. Pikahuumetestaus olisi myös syytä suorittaa. En mielelläni asioi liikkeissä, joissa on humalaisia tai muuten päihtyneitä asiakkaita. Päihtyneet asiakkaat voivat olla arvaamattomia käytökseltään -ja isot päihtyneet asiakkaat voivat olla myös pelottavia. Näkö- ja hajuhaitat voivat nekin olla melkoisia; taannoin K-marketissa edelläni asioineen laitapuolen kulkijan takalistostaan ruskealäikkäiset kesähousut ovat piintyneet turhankin tarkkaan muistiini.
Joskus näkee myös kaksilahkeisten lorottavan sumeilematta pankkiautomaateilla, porttikongeissa ja ihan keskellä tietäkin ilman että tyttöystävä (omistaja) on puuttunut asiaan.
Puhumattakaan kauppojen pakkaamattomista tomaateista! Minua on jo pidempään haitannut ajatus, että tomaatteja puristelee henkilö, joka on esimerkiksi hetki sitten kaivanut nenäänsä.
Hyvä kuitenkin, että koirat saadaan nyt häädetyiksi postin tiloista koikkelehtimasta. Ties mitä tauteja, kirppuja ja loisia levittävät ympäristöönsä sen minkä virtsaamiseltaan ehtivät.

1 kommentti:

Jaana kirjoitti...

Hyvä Anita, lähetä tuo sinun kirjoitus lehteen johonkin yleisönosastolle! Oli senverran hyvin sanottu.