11.7.2010

Uusi blogitunniste; Koirankakka/koiravastaisuus.


Kävin muutamia vanhoja postauksiani läpi ja lisäsin ko. uuden blogitunnisteen, jonka alta löytyy kirjoittamani/lainaamani Koirankakka-aiheiset artikkelit. Eikun pläräämään ja viihtymään ah niin ihanan aiheen parissa!


Tässä uusin juttu joka on lainattu Aamulehden sivuilta;
Aamulehti 12.6.2010

Aamulehden lukija halusi matkata perhoskoiransa kanssa laivalla Viikinsaareen, mutta lippuluukulta ilmoitettiin, ettei laivayhtiö ota enää koiria kyytiin. Reissu jäi tekemättä.
Miksei koiria enää kuljeteta Viikinsaareen, Suomen Hopealinjan toimitusjohtaja Pekka Räsänen?
- Syiden lista on pitkä. Näillä laivoilla ajetaan myös tilausajoja, jolloin niiden ravintoloissa tehdään ihmisille ruokaa. Tietyt hygieniavaatimukset täytyy täyttää. Emme halua, että kotieläimet vaarantavat tätä asiaa.
- Huomioon täytyy ottaa myös muut terveydelliset asiat. Saaressa on pääasiassa lapsiperheitä. Jos siellä koiria tai muita kotieläimiä juoksee vapaana, on mahdollista, että sattuu jonkunlainen vahinko. Jo useampana kesänä saaressa on ollut poneja, joilla voi ratsastaa. On riski, että koira juoksee vapaana lähelle ponia ja poni ärsyyntyy.
- On myös muistettava, että puolet Viikinsaaresta on luonnonsuojelualuetta.
Eikö hygieniaan auttaisi, että koira olisi laivassa kannella?
- Eivät ihmiset aina usko sitä, mitä heille sanoo.
Siksikö ihmisiä ei voi käskeä pitämään koiriaan hihnassa Viikinsaaressa?
- Se on se toinen asia. Teidänkin lehdessänne on uutisia siitä, miten kaupungilla on juossut koiria vapaana ja milloin ne ovat purreet ketäkin. Hyvin todennäköistä voi olla, että ne tässäkin tapauksessa juoksisivat siellä sitten omiin nimiin. Emme ota valvontaa ristiksemme.
Onko edellisinä kesinä ollut ongelmia?
- Ongelmia ei vielä ole ollut. Nyt pyrimme siihen, ettei niitä tulisi lainkaan.
Miten kiellosta on tiedotettu?
- Nettisivuillemme tulee maininta asiasta. Lippukopin seinään laitetaan ilmoitus.
Laivayhtiöllä on ilmeisesti oikeus valita, ketä kuljettaa?
- Kyllä se näin tahtoo olla.

Jutta Högmander

Oma lisäykseni: Mielestäni laivoille ja lippukopin seinään tulisi saada myös lokinkakka-kieltomerkit. Myöskään ampiaisia ei ko. saarella tulisi suvaita, sillä ne voivat pistää jolleivät ihmiset osaa olla huitomatta niitä. Jonkinlaisia tyhmyyden kieltäviä merkkejä tulisi myös miettiä, voihan olla, että joku laivalla liikaa kofeiinia nauttinut äityy riisumaan t-paitansa ja paljastaa ison ja muhkean karvaisen masun. Saattaapa jollain kesämiehellä vilkkua pyllyviivakin. On kuitenkin hyvä, että nyt koirat saadaan kuriin Suomen Hopealinjan toimesta. Siinä missä poni voi säikähtää, voi ampiainen purra, pyllyviiva vilkkua ja massiiviset masut hyllyä horisontissa. Lapsen Trip-mehu voi loppua, isi huutaa ja äiti saada auringonpistoksen. Onni onnettomuudessa, että koiria ei enää saarella suvaita!

4 kommenttia:

Anna Mikkonen kirjoitti...

Minä ylipäänsä ihmettelen miten kaikki Belgialaiset ja Ranskalaiset voivat olla hengissä, kun siellä koirat saavat tulla mukaan kauppaan ja kapakkaan. Ollaan me sentään niin onnekkaita, että meidän yhteiskuntamme meistä niin huolehtii, että ymmärtää kieltää koirien kakkimisen julkisille paikoille kohta kokonaan. Kyllä ne lokitkin kohta saadaan kiellettyä. Ja ampiaiset. Ja lasten liian ilakoiminen ja kesämahan paljastava pukeutuminenkin pitää kieltää. Nämähän suorastaan edistävät suvaitsevaisuutta ja sellainen pitää kaikin voimin estää.

Johanna Gustafsson kirjoitti...

Kiitos taas tästäkin verenpaineen nostatuksesta ;-)
Jonkun pitää tehdä tutkimus maailman koiravastaisimmista maista, Suomi pääsisi listalla varmaan aika korkealle!

Jutta Parkkonen kirjoitti...

Tämänkin voi kovalla yrityksellä kääntää positiiviseksi;-).
Kuka täysjärkinen haluaisi upeana kesäpäivänä koiran kanssa ahtautua pikkuriikkiseen Viikinsaareen, tuntuu ettei Trella tällaisina påivinä muita retkeilykohteita olekkaan, sen on myös todennut tuhannet paikalliset-ja ulkopaikkakuntalaiset,-ulkolaiset). Pölyä, ryysistä, kiljuvia mukuloita, töniviä turisteja ym. kaikki ottaessa itsekkäästi "omansa" hienosta luonnonhelmasta keskellä kaupunkia. Sinnekö koiran kanssa?
Kyllä, Viikinsaari on hieno päiväretkikohde, etenkin pakkastalvina. Saareen pääsee hienoa vartavasten jalankulkijoille tehtyä jäätietä pitkin köpöttelemään ainakin Hatanpään Arboretumilta ja Härmälästä, eikä silloin Viikinsaaressa ole yleensä ketään!
Mutta se ei tietenkään auta näin kesähelteillä, ehkäpä Treella sijaitseva koirapuisto uittopaikkoineen tai lukuisat muut hienot päivåretkikohteet vesistöjen kupeessa täällä ja ympäristökunnissa. Järviä ja lätäköitä kyllä piisaa näillä seuduilla, ilman ihmismassojakin...

Anita kirjoitti...

Positiivista pitää aina löytää, ilmanmuuta! ;D
Itsellä henkilökohtaisesti "tilttasi" nuista perusteluista. "Poni voi säikähtää" ja mitä siinä nyt olikaan...
Koiran kanssa ei tosiaankaan pidä "änkeytyä" joka paikkaan, itse mm. pysymme poissa näiltä kuuluisilta kielletyiltä kuntoradoilta ns. ruuhka-aikaan.
Anna kirjoitti myös hyvin; "Miten belgialaiset ja ranskalaiset voivat olla hengissä".... Hyvä ja aiheellinen kysymys tässä jonkinmoisen hysterian keskellä.