20.3.2010

Kirkoissa kuohuu. Niin Suomessa kuin maailmalla.


Katselin tuossa iltana eräänä Marja-Sisko Aallosta tehtyä liikuttavaa ja herkkää dokumenttia. Siinä "kohupapiksi" ristitty Marja-Sisko avasi elämäänsä ja ajatuksiaan.


Luin äsken Elisan sivuilta STT:n uutisen koskien katolista kirkkoa:

"Paavi Benedictus XVI on pyytänyt anteeksi Irlannin pedofiilipappien uhreilta. Vatikaanin julkaisemassa paimenkirjeessä paavi myöntää myös, että Irlannin katolisen kirkon johto teki vakavia virheitä vastauksissaan pedofiliasyytöksiin.
Katolinen kirkko aloittaa virallisen tutkinnan Irlannin hiippakuntien toiminnasta. Paavin mukaan hyväksikäyttöön syyllistyneiden pappien tulee vastata teoistaan.
Irlannissa tutkimukset ovat paljastaneet yli 300 hyväksikäyttötapausta viimeisen 35 vuoden aikana. Irlannin lisäksi pedofiliakohu ravistelee myös Saksan, Itävallan, Hollannin ja Brasilian katolisia kirkkoja.
Uutistoimisto DPA:n mukaan Saksan kirkko tutkii parhaillaan yli 250:tä tapausta, joissa pappien epäillään käyttäneen lapsia seksuaalisesti hyväkseen.
Itävallassa hyväksikäytön uhrit suunnittelevat joukkokannetta kirkkoa vastaan. Sanomalehti Der Standardin mukaan uhrit haluavat kirkolta kymmenientuhansien eurojen korvaukset."


Nyt kun Marja-Sisko noudatti ja kuunteli sisintään ja laittoi ripsiväriä ja mekon päälleen -aiheuttamatta kenellekään em. toiminnallaan pahaa, erosi Imatran kirkosta 600 (kuusisataa) jäsentä.

Tätä taustaa vasten Irlannin katolisessa kirkossa ei pitäisi olla enää yhtäkään jäsentä????

kuva Iltalehti


1 kommentti:

Marja-Sisko Aalto kirjoitti...

Samalla kertaa hauska ja traaginen rinnastus!