17.4.2009

Lelu toipuu hyvin!


Vaikkei se ensin siltä näyttänytkään!

Katsellessani eilen aamulla ympärilleni tuli hieman teurastamofiilikset, sillä verta oli seinissä, lattialla, matolla, koirien pedeillä... Pieniä pisaroita, roiskeita ja niiden joukossa oikein kunnon hyytyneitä klimppejäkin. Lelulta tihutti yhä verta suupielistä ja sitä pyyhittiin aamupäivän aikana useaan otteeseen. Poika näytti todella apealta ja vetäytyi lähinnä olohuoneeseen omiin oloihinsa muiden makoillessa tuttuun tapaan makuuhuoneessani.

Sain aamulla annettua lääkkeet goudan sisään kääräistynä, mutta muuta masuun ei sitten mennytkään. Aamulenkki oli kilometrin pituinen ja verta tihuutti edelleen. Uloste oli mustaakin mustempaa, Lelu oli varmaan myös niellyt verta aikamoisia määriä.

Päivän aikana ehdin vähän huolestuakin ja soitella mm. eläinlääkäriin, mutta päätettiin kuitenkin seurailla tilannetta.

Pikkuhiljaa, päivän käännyttyä iltaan, Lelu alkoi reipastua. Suurin syy siihen lienee se, ettei verta suusta enää valunut eikä tihuuttanut, jipii! Illalla Lelu tuli keittiöön syödäkseen ruokansa, mutta kääntyi kuitenkin kupilta pois. :( Iltalääkkeet sain annettua taas juuston seurana ja lisäksi Lelu söi vähän kalaa.
Nyt Lelu kuitenkin jo hakeutui meidän muidenkin seuraan ja tuli mm. kainalooni pitkäksi aikaa katsellessani telkkua.
Oheinen kuva on otettu eilen illalla n. 22.30, kun Lelu alkoi näyttää jo itseltään. :)

Tänään aamulla olimme varhain hereillä ja Lelu söi vauhdilla eiliset kuivamuonat (liotetut)! Paraneminen lähti hyvin -pienen alkukankeuden jälkeen- käyntiin! Olivathan poistetut hampaat sangen isojakin; 2 x P4 ja 1 x M1.
Siispä respect, Lelu!

1 kommentti:

Marita kirjoitti...

Lelulille täältä virtuaalihali ja silitykset! Hienoa että toipuminen on hyvällä mallilla :-)