15.11.2008

Tie auki - autoilijoilla on kiire!


"Mulla on peltilehmä ja tiellä ei saa olla esteitä, silloin kun MINÄ tulen"!
Sattuipa tässä nimittäin hiljattain seuraava episodi: lenkkeillessämme Mikkolassa ja ollessamme ryhmittyneinä odottelemaan tienylitysvuoroa suojatien edessä; ohi ajoi useita autoja ja odottelu venyi ilmeisesti yli Lelun sietokyvyn? Tienpätkä on yleensä aika hiljainen, mutta nyt autoja meni useampi kiireenvilkkaa ohi, eikä joukkiomme saanut aikaan pysähtymisreaktiota suojatien eteen yhdessäkään autossa. Tiellä on muuten nopeustaulukin, nopeusrajoitus on 40 km/h ja aika usein taulu vilkkuu punaisena...

Lelu oli siis sitä mieltä, että pitäisi mennä jo ja hypähti sen mitä hihna antoi myöden -arviolta 30-40 senttiä suojatielle. Ikävä kyllä, eläin on eläin ja koska kyseessä ei ole palveluskoirarotu, emme seiso suojatien edessä mitenkään "käskyn alla" (PAIKALLA!). Ja tässä tapauksessa Lelu singahti iloisesti eteenpäin haluten jatkaa matkaa. No, vedin sen tietenkin hihnasta pikaisesti takaisin, mutta ohi ajanut auto jarrutti näyttävästi ja painoi vielä äänekkäästi tööttiäkin. No, ei siinä mitään. Eihän se ollut auton alle jäädä, mutta pelästytti varmasti autoa ajaneen neitosen.

Vaan daamit (autossa oli 2 nuorta neitoa) kävivät Mikkolan ostarilla vetämässä uun ja pysähtyivät nyt kohdallamme. Teksti on osin painokelvotonta, mutta suurinpiirtein näin arviolta parikymppinen neito loihe lausui kuskinpaikaltaan; "Pidä ne s*tanan rakkis kiinni, p*kele. Mä en rupee maksamaan sun rakkejas, jos ne jää alle". Että sillätavalla. Olin niin pöyristynyt kuulemastani, että en kyennyt kuin hymyilemään leveästi ja toivottelemaan neidoille "Hauskaa viikonloppua".

Sitä jää vain miettimään, että jos tien yli olisi juossut peura, olisiko myös se saanut kuulla kunniansa? "Pysy p*keleen peurankuvatus siellä metsässä silloin kun mä ajelen"!

Väkisinkin miettii, mihin maailma on menossa? Kun jos koira -eläin- herättää ihmisissä näin voimakkaan reaktion? Itsekkyys ja oma etu ajavat -kirjaimellisesti- edelle ja mikä onkaan sopivampi kohde aggressiolle kuin koiranulkoiluttaja?

Olen muutenkin tehnyt autoilijoista seuraavan havainnon; tietä antavat ja suojatien eteen pysähtyvät autoilijat ovat usein miehiä. Naisautoilijat painelevat iloisesti tööttiä, kiihdyttävät ennen suojatietä ja heristelevät keskisormeaan!?

Ei kommentteja: