30.11.2008

Hmmmm. Miten tämän nyt laittaisi?


Onkohan blogienpito yleistynyt? Niihin törmää nykyään todella paljon. Ja jokaisen kohdalla miettii; "onpa hyvä toteutus" ja "mitenköhän kirjoittaja on tehnyt tuon kuvallisen otsikon" ja "miksi tässä Bloggerissa kuvissa on kehykset"?

Oma blogini taitaa pian täyttää kaksi vuotta ja olen pohtinut aiemminkin tuota kuvanlisäys-toimintoa. Vihdoin tänään sain tutustuttua lisää Bloggerin maailmaan ja vaihteeksi ajatuksen kanssa. ;D Blogini ilme onkin hieman muuttunut -ihan vielä en muuttanut ilmettä kokonaan, vaikka sekin on suunnitteilla.

Kuvien asettuminen blogiini aiheutti alkuun hämmennystä. Enter-napilla kun on suuri vaikutus. Tässäkin asiassa. Jostain syystä kadehdin erityisesti toisissa Blogger-blogeissa näkemiäni kuvien kehyksiä. Sittemmin ilmeni, että kehykset vain kuuluvat tiettyihin blogimalleihin, ei omaani. Onpa toisissa blogeissa kuvissa oikein kauniit valkoiset kehyksetkin, tyylikästä!

Tänään siis tutkailin oman blogini asetuksia ja löysin sieltä yhtä sun toista mielenkiintoista. Ehkä melko yleisesti nähdyssä vihreäsävyisessä blogissa on myös mahdollisuus muuttaa värejä? Asiaa täytyy tutkia lisää. Jokatapauksessa kuvien asettelu vaivaa mieltäni. Yhden kuvan liittäminen sujuu omassakin blogipohjassani mallikkaasti, mutta kun kuvia on useampia, toiminto "ei mitään" (kuvamäärittely; oikea, vasen, keskitetty tai ei mitään) pistää kaikki kuvat tiukasti vasempaan reunaan. Toisissa Blogger-blogeissa kun ne nyt vain asettuvat tätä asettelumallia kauniimmin. Aiemmassa postauksessa olleet lumikuvat pihalta on "keskitetty" ja asettelu ei kyllä hivele silmää...

Jään siis miettimään tulevia asetteluja, Blogger-pohjia ja niiden tarjoamia vaihtoehtoja.


Kuvaksi valikoitui Mikko Koskisen ottama kuva miettiväisestä allekirjoittaneesta ja Luxista yhdistyksemme erikoisnäyttelystä.

Ei kommentteja: