13.10.2007

Luxi piipahti Korson S-marketissa!

Varhaisella lauantain kauppareissulla olin unohtanut ostaa kastikeainekset, joten aamulenkkimme koirien kanssa suuntautui Kulomäentielle, kohti Korson S-markettia. En ole erityisesti mikään Kulomäentie-fani, sillä ko. tieosuudella on aina älytön liikenne, eikä sitä kulkiessa kuule edes omia ajatuksiaan. Ja mitä pidemmälle Kulomäentietä menee (kohti Korsoa), sitä enemmän tien penkoilla on lasinsiruja. Valppautta siis vaaditaan, eikä pelkästään lasinsirujen vuoksi, vaan myös tööttäilevien autojen takia! Liki viikottain joku tööttää ja harmaa hahmo ratin takaa heilauttaa kättään. Minä aina takaisin, vaikka yleensä jäänkin hoomoilasena katsomaan, "Kukahan sekin oli"? Viimeksi kuski ehti vääntää ikkunaa sen verran auki, että sai sanottua; "Taasko sitä ollaan menossa jänisjahtiin, Korsossa ei ole enää yhtään jäniksiä teidän takia"!
Kyseessä oli Nikinmäessä asuvat tuttumme, Janne ja Sari, joilla itselläänkin on kaksi whippettiä. Melkoisia leukailijoita, siis.

1,5 kilometrin jälkeen jäin koirien kanssa S-marketin edustalle kämppiksen hilpaistessa ison kaupan uumeniin. Kovin kauaa en siinä koirien kanssa ehtinyt haahuilla, kun tutut kysymykset alkoivat vieressäni seisovan vanhemman naisen suusta; "Onpa rauhallisia. Teillä ei varmasti mene koskaan hihnat solmuun"? Hetken ???-merkit risteilivät päässäni, kunnes kerroin, miten asiat ovat; "Kyllä ne menevät, useinkin". Nainen; "Niin, onhan niitä aika monta" ja jatkoi "Kylläpä ovat urheilullisen näköisiä. Käyttekö te paljon juoksuttamassa niitä"? Siirryin marketin toiselle reunalle ja kaksi eläkeläisnaista odotteli siellä kauppakasseineen ilmeisesti taksia. Pojat sinkoilivat hihnoissaan oikein "mallikelpoisesti" ja toinen naisista kysymään; "Nuo taitavat olla kaikki pentuja"? "Eiiii, ikähaarukka on 1 vuosi - 10 vuotta" puhisin takaisin yrittäessäni pitää koirieni kuonoja poissa rouvien kauppakasseista. Jokin pani minut kääntymään kaupan suuntaan, ja kas, näen seuraavassa hetkessä kun kämppäkaverini taluttaa kassoilta ulos iloisesti häntäänsä heiluttavaa Luxia!

En siis ollut huomannut yhden puuttuvan, eivätkä rouvatkaan saaneet sanotuksi yhden luikahtaneen kauppaan sisälle??

Jäin sitten vain miettimään, että jollei kämppäkaverini olisi ollut Luxia vastassa kassoilla, olisiko se ehtinyt ja päässyt kuinka pitkälle? Kenties aina palvelutiskille asti? Voin kuvitella, kuinka se olisi iloisesti hypähtänyt lihatiskiä vasten ja osoittanut kuonollaan lihaisinta lihakimpaletta. S-marketissahan "soi" erilaisia iloisen vekkuleita nauhotteita; "PLING! Pullonpalautuksessa tarvitaan apua", "PLING! Kassoilla tarvitaan apua" jne. Olisiko nauhoitearkistosta löytynyt valmista nauhaa tähän tilanteeseen; "PLINGPLONG! Lihatiskillä on koira! Lihatiskillä on koira! Myymäläpäällikkö tarvitsee apua"...

Nykyisin sitä kuulee erilaisia bongauksia vaikkapa Mikkolan kampaajan tuolissa; "Oletteko te se, jolla on kuusi koiraa? Minä näin teidät torstaina Marsurinteellä klo 19.15" -tyyliin. Saattaneepa tulevaisuudessa joku kysyä; "Mikä näistä koirista oli se, joka juoksi Korson S-marketissa lokakuisena lauantaina klo 10.30"?

Ei kommentteja: