29.10.2015

Luxi mukana Eukanuba-testauksessa!

Kenzolan pojista Luxilla oli ilo päästä mukaan Hopottajien Eukanuba Daily Care -kampanjaan. 

Luxi kastroitiin kiveskasvaimen takia 15.5. ja niinhän siinä kävi, että pojassa muuttui kaikki; luonne ja ulkoinen olemus! Luxista tuli kainaloinen - mitä se ei ole aiemmin ollut - ja se on myös huomattavan paljon seurallisempi ja kontaktihakuisempi. Ruoan suhteen tapahtui se, mistä eläinlääkäri meitä varoitteli, painoa alkoi kertyä vaivihkaa.
Lenkit ovat samat edelleen koko Kenzolalle - pienin muutoksin. Joskus lähden pitkän aamulenkin päälle vielä pitkälle iltalenkillekin ja silloin Viri ja Luxi-kaverikoira jäävät kotiin. Muuten mennään samalla kokoonpanolla.

Mutta. Kun hormonitoiminta vaimenee, se vaimenee.
No, tässä tapauksessa testosteronia nyt ei vaan enää erity. Luxista tuli pullukka.
TOISAALTA pieni pullukkaisuus kyllä pukee Luxia. Luxi on nimittäin aina ollut melko kuivakka, litteä ja kapea, joten pieni pullavuus ei ole sille pahitteeksi. Kun leikkauksesta oli kulunut reilut neljä kuukautta, tilanne oli kuitenkin tämä:

jollet tietäisi whippetiksi, tunnistaisitko rodun? Melko tasapaksua vyötäröosastoa etten sanoisi. Otetaan tähän nyt kuitenkin vielä sivuprofiilikuvakin, ettei katsojia niin kovin hirvittäisi:

Tästä lähdettiin liikkeelle lokakuun alussa ja Eukanuba Daily Care Overweight/Sterilized-ruokakokeilun alkaessa.

Eukanuba-testaus sopi siis meille, Luxille, kuin kirsu päähän. 
Ruokaa on tätä kirjoittaessa vielä reilusti jäljellä mutta testaus on sujunut positiivisissa merkeissä.
Ruoka on "höttöisen näköistä", vaaleaa, kevyttä kouralla sitä annostellessa - ja mikä tärkeintä; Luxille maistuu! Ei mitään kirsun nirpistelyä, ruoan vierastamista, ei mitään. Päinvastoin. Ulosteet ovat tiivistä ja tummaa sikaria, vatsa on pysynyt kunnossa koko testirupeaman ajan. Voi olla, että kuvittelen, mutta Luxin kikkarat eivät edes "haise" niin kuin kikkarat nyt pahimmillaan voivat...

Tervehdin ilolla koirille personoituja ruokia.
Jollei nyt liian hankalaksi mene. Kenzolassa itseasiassa tällä hetkellä kaksi laumasta (Viri + Huima) syövät "basicruokaa" (RC+Brit), ja kaksi (Hupi + Bali) lammasriisiä (Pro Pac) ja Luxi ainokaisena tätä Eukanuban Sterilized-ruokaa.
Tulen luultavasti jatkamaan Eukanuban syöttämistä Luxille. Jos se vain löytyy sen nettikaupan valikoimista, mitä käytän.
Koiranruoka on melko kilpailtu ala ja joskus tuntuu, että sen sisällä kuohuu liikaa. Tehdään diilejä ja sopimuksia ketjujen kanssa, on yksinoikeusmyyntiä ja sitä ja tätä kuluttajaa "hämmentävää". Yksi kauppa myy näitä merkkejä ja toinen kauppa toisia. Onko merkkejä ja ruokia ja laatuja jo liikaa? En ole koskaan "vannonut" jonkun tietyn ruokamerkin tai -laadun nimeen, koska tietyssä merkissä pysyminen on yllä kuvaamani lailla tehty joskus hieman haasteelliseksi.
Kuitenkin jos ruoassa yhdistyvät minulle tärkeät kolme asiaa; laatu ja hinta JA sen sopivuus koiralle, niin olen valmis ainakin yrittämään merkkiuskollisuutta.

Summa summarum.
Eukanuba-kokeilu on siis sujunut positiivisesti ja pääasiahan on, että se maistuu Luxille, jolle sen pitikin maistua. Otan pian uusia kuvia Luxin muodoista ja sitten pääsemme tekemään vertailuja.

Kiitos Eukanuballe ja Hopottajille, että pääsimme mukaan!


Huomatkaa "vetoketju" pussin yläosassa! Loistava keksintö. 
Olen ottanut Luxille erilliseen astiaan kerralla n. viiden päivän ruokamäärän ja pussia on säilytetty eteisen vaatekaapissa - missä se on säilynyt tämän vetoketjun ansiosta siististi ja "hajuttomasti".

Lopuksi hieman dataa ruoasta:
proteiini 22% rasva 7,6%
Ruokaan on lisätty kalaöljyä - niin muodikasta nykyään ja hyväätekevä vaikutuksiltaan sekä L-karnitiinia jonka on tutkittu vähentävän kehon rasvaa.

Lisätietoja tuotteesta: Severa
Kampanjasivu: www.hopottajat.fi/eukanubadailycare
#eukkis

Ei kommentteja: