10.4.2014

Lenkillä 10.4.2014

Nyt on ollut pidempään jännittävää säätyyppiä; mittari näyttää useita plusasteita mutta vain kotvan ulkona käveltyään on melkeinpä jäässä!
Hevoshaantien urheilukentän viereinen tienpätkä on siitä lystikäs, että alue on HETI kun nenänsä pistää pihaportista ulos ÛBERtuulinen. Itseasiassa koko kartanoalue (~ 6 ha) on aakeatalaakeata. Olen tullut siihen tulokseen, että jos asuinalueemme laidalla olisi esimerkiksi osimoilleen 5 tuulimyllyä, kaikki taloyhtiömme 43 asuntoa saisivat niistä sähkön. Jos niitä olisi 50 jollain lähipellolla, koko Hakunila olisi omavarainen sähkön suhteen!

Lenkkeilysäät ovatkin olleet pettymyksiä. 
Vaikuttaa lämpimältä mittarin mukaan, mutta Grönlannista tai Islannista tai jostain jääkarhujen kainaloista puhaltava tuuli on pitänyt niin nenän kuin silmätkin valuvina, hiukset tötteröllä ja kämmenselät karheina. Ostin elämäni ensimmäisen käsirasvan tässä päivänä eräänä. Puikkonokat vetävät fleecet niskassa ja käännyn sitten itään, länteen tai pohjoiseen niin AINA on vastatuuli.

MTV3 lupasi iltalähetyksessään ensiviikoksi keväisiä ilmoja.
Jään innolla odottamaan leudompia ilmavirtauksia. Uskoisin whippetieni olevan samoilla linjoilla kanssani.
Canon kaveerasi kanssamme tänään tämän verran:

Vielä on tilaa kahdelle. Håkansbölen kartanon edessä on kaunis pieni saarentapainen ja siinä luonnonläheinen hengähdyspaikka.

Whippet on historiankirjojen mukaan jalostettu jäniksenajoon. Toisaalta näöllä metsästävänä koirana whippet reagoi melkolailla kaikkeen liikkuvaan. Sulkiaan sukivat sorsat saivat Hupin laulamaan ja Balin hyppimään ylös ja alas kuin trampoliinilla ikään. Tai tramBoliinilla, kuten joku kauppa Vantaan sanomissa taannoin mainosti. Sorsa, harakka, varis, jänis - ihan sama, ei se ole niin nokonuukaa.

Ei se ole vajonnut. Tämä on kaunis optinen harha. Valtaisa, vanha tallirakennus se siellä nököttää. Kaikkea sitä monotonisella remmilenkillä osuukin silmiin. Ja kameran kortille.

 Håkansbölen kartanoalueen taloja. Tai lähinnä niiden kattoja.

 Hoplaa sanoi tallityttö ja hevoset menivät kauniisti rivissä talliin.

 Pääsiäinen häämöttää. Iloinen koululaisnelikko poseerasi värikkäänä.

Päivän lenkkidata 4,1 km. Leppoisa torstai.

Ei kommentteja: