29.12.2013

On se kumma juttu.

Kun kämppis köllii Thaimaan lämmössä ja nauttii euron lounaita ynnä imee paikallista pina coladaa auringonvarjon alla, Kenzolassa alkaa tapahtua kummia.
Yleensä se menee niin, että kun Finnairin AY089:stä näkyvät enää perävalot, alkaa lunta tuiskuta suoraan, vinoon ja vaakaan. Ja nimenomaan pyörteiden kera, kinostuen rutkasti niin ulko-oven kuin pihaportinkin eteen.

Sitten kaikkeen menee vähintään tunti. 
Tunti pitää tehdä lenkillemenoreittiä omalta pihalta ulos, tunti kaivaa autoa metristen kinosten alta, tunti maata konepellillä tuulilasia skrapaten ja tunti lapioida auton päältä otettuja lumia pois. Tunti saattaa mennä myös juostessa huoltoyhtiön Bobcatin perässä viittilöiden; "tänne, tänne".

Tällä kertaa olemme Kenzolassa saaneet nauttia - nimenomaan NAUTTIA - lenkkarikeleistä, olen lähes ekstaasissa. 
Ovesta pääsee heti ulos, portin saa auki ilman hammastenkiristelyä (se myös pakkasessa jäätyy juntturaan), lenkillä ei tarvitse väistellä lastenvaunuja kapeilla lumipoluilla, hiihtäjiä ei sivakoi oikealta ja vasemmalta (luulitteko, että ne pysyvät hiihtoladuilla? Ehei, täällä hiihdetään jalkakäytävillä, suojateillä ja bussipysäkeillä!), pito asvalttiin on loistava kengillä kuin kengillä (jopa Sauleilla!), autoon voi vain hops-hopsansaa hypähtää ja lähteä kaupoille. Oi autuutta.

Mutta kaikessa on nykyään kääntöpuolensa.
Jollei lunta tosiaan tuprua tupaan, alkaa kaikkea muuta ihmeellistä tapahtua. Kuten nyt vaikka tämä koirien sairastelu. Melkoista "lomaa" täällä Kenzolassa, kun on pitänyt kärvistellä köhivien koirien kanssa liki kaksi viikkoa. Lumettomuuden vastapainoksi ihmeellisyyksiä on riittänyt tälläkin kertaa. Muistattekos sen kämppiksen reissun, kun wc-pönttö hajosi? Ai ette, ei se mitään. Kerron uudelleen. Ihmettelin, kun wc-altaan edessä on vettä. Pienenpieniä pisaroita. Niitä yleensä esiintyy lähinnä silloin, kun mies asioi toiletissa. Mutta että nyt? Kun otin silmän käteen, näin wc-pöntön sisällä säröjä; herttileijaa, allashan oli halki! Tällöin oli juhannus ja sain ilokseni tilata ties millä 200%:lla tunneilla uuden pöntön. Siinä oli huoltomies ihmeissään ja naureskellen totesi, että "tällaista voi sattua, siihen on tullut hiusmurtuma, joka on ajan oloon pahentunut". Joo, mutta Kenzolassa "tällaista sattuu" vain silloin, kun kämppis on matkoilla.

On se kumma juttu.
No, iltana eräänä pesin sitten pyykkiä. Kolina kylppärissä oli semmoinen, että koiratkin pakenivat alakerrasta. Ei mikään iso yllätys, kun linkouksen jälkeen menin katsomaan paikanpäälle... oikein hyvin sopi kuvaan ja ajankohtaan, että pesukone laukeaa. Ruuvinkin heitti lattialle; siitäs sait. Mitä lie betonin hiukkasta rapistanut lattialle kuorrutteeksi.
Tässä pitäisi vielä viikko kärvistellä. Sanomattakin on selvää, etten viikkoon uskalla käyttää:
a) mikroa
b) uunia
c) liettä
d) digiboksia
e) imuria

Niin, tosiaan.
Digiboksithan laukesivat kämppiksen ensimmäisellä lomaviikolla. Ensin tämä yläkerran boksi, jonka sain asettumaan boksin takana olevalla "on-off" -painikkeella. Taisi olla päivä väliä, kun oma boksini sanoi surrurr ja käski painamaan -alustatko? kyllä/ei-. Jos yritin valita ei, niin jumissa pysyi. Kun hellyin sanomaan kyllä, se alusti itsensä niin tehokkaasti, että vei mennessään noin 20 tallennetta.

Lähdenpä tästä imeskelemään konvehteja. Niitä saa nyt -50% ooveehoosta.


Ei kommentteja: