30.1.2011

Hierontaa!


Jenny Hafren opiskelee koirahierojaksi ja onnekseni ja koirieni iloksi toinen hierojaopiskelija (whippetharrastaja!) Susanna Myllynen vinkkasi hänet Kenzolaan, mistä Jennylle riittikin aina viisin kappalein projektikoiria!

On ollut todella mielenkiintoista lukea Jennyn hierontaraportteja (vaikkei niistä kaikkea ymmärräkään...) mutta laitetaanpa tännekin hieman infoa ja Jennyn tuntemuksia koirieni hieronnoista:

10.11. 2010:
Hupilla on pyöreä lihaksisto, eli suuret ja hyvin erottuvat lihakset. Koira on symmetrinen ja sen raajat ovat suorat.
Lihakset tuntuvat kimmoisilta ja hyväkuntoisilta kauttaaltaan. Mukavan tuntuinen koira, kun on niin pyöreät, oikeat, ja selkeästi erottuvat lihakset.
18.11.2010:
Hula nauttii täysin karvoin hieronnasta! Se ummistaa melkein heti silmänsä ja on todella tyytyväisen oloinen. Oikean jalan deltoideus ja triceps brachiit tuntuvat jännittyneiltä. Sivelen hyvin lämpimäksi ja sen jälkeen hangaten hoidan koko aluetta. Selän alueella reagoi jonkun verran kun asetan syvyyttä hankauksiin, mutta rentoutuu nopeasti. Takapään kohdalla koira melkein jo nukkuu...
Luxi on 4-vuotias jalkava, melko litteälihaksinen koira, antaa kevyen kuvan itsestään. Lihaksisto näyttää symmetriseltä ja koira seisoo melko tasaisesti. Kyynärät ulkonevat. Kauttaaltaan mukavan tuntuinen lihaksisto, lannealueella selkeitä kivuliaita jännityksiä. Muuten tosiaan kimmoisan tuntuinen.
3.1.2011:
Hupi: Palpaatio: etuosa on nyt tosi jumissa, brachiocepalicus ja brachialikset ihan kireät. Myös pectoralis superficialikset kireät. Selkä ok, hiukan nestettä molemmin puolin trapeziuksesta taakse. Rauhoittuu silmiään ummistaen. Etuosaa hierottaessa nostelee päätän, on selkeästi kipeä. Syvillä sivelyillä ristiin ja myötäisesti hieron etuosan ongelmakohtia. Loput koirasta tuntuu edelleen hyvältä.
Viri rauhoittuu tosi hyvin heti, silmät menee kiinni ja herra nauttii! Nostelee päätään ja pyrkii ylös pari kertaa selän vasenta puolta hierottaessa. Rauhoittuu helposti uudestaan. Hankaus-sivelyjen ja pusertelujen yhdistelmä tuntuu toimivan hyvin. Oikealla trapezius thorasiksen takana hiukan nestettä, lähtee hyvin pois hankaus-sivelyillä.Viri tuntuu hierottaessa olevan selkää lukuunottamatta tosi hyvässä ja terveessä lihaskunnossa.
10.1.2011:
5 min jälkeen Luxi menee ensin istumaan ja sitten haluaa maate. Hetken päästä se onkin jo kyljellään ja ummistelee silmiään. Sivelen sen läpi, ei sen enempää nyt kun se itse halusi maate. Työvoitto ja olen tosi iloinen siitä että Luxi luotti niin paljon että halusi itse mennä makaamaan.
17.1.2011:
Hupi: olen kahdestaan koiran kanssa, ei ongelmia, Hupi rauhoittuu tosi hyvin. Etuosa tuntuu nyt paremmalta kauttaaltaan, pectoralis pro ja super (alempi ja ylempi rintalihas) jonkun verran vielä kireyttä. Niskassa pieni muhkuramulju vasemmalla puolella, melko ylhäällä. Selkä mukavan elastinen, oikealla puolella lievää kireyttä. Pusertelen niskan läpi, muhku ei lähde kokonaan. Mobilisoin lavan kunnolla, tehokasta kun on nyt kunnon eväät tähän! Lavan reunat irtoaa hyvin. Nostelee hiukan päätään selän oikealta puolelta hierottaessa. Takaosa tuntuu hyvältä, ei kireyksiä. Mobilisoin kaikki nivelet ja Hupi nukahtaa molemmin puolin :)
Nämä ovat toki vain osaraportteja, Jenny kirjoittaa hyvin pitkästi ja perusteellisesti kaikista koiristani ja kaikkien hieronnoista. Poimin vain osan hänen kommenteistaan tähän blogipostaukseen osoittaakseni kuinka mielenkiintoinen taas tämäKIN aihe on!

Kiitos kaunis Jennylle koirieni antoisista hieronnoista ja raporteista!

2 kommenttia:

Susanna Myllynen kirjoitti...

Mä olenkin odotellut koska sä kirjoitat hieronnastakin! ;)

Mielenkiintoinen juttu, tai no mähän pääsen noita lukeen muutenkin koulun sivuilta, kun meille opiskelijoille siis näkyy toistemme päiväkirjat. Opettavaista! Muistan kun meilläkin aikanaan kävi hieroja niin sitä oli mielenkiintoista seurailla mitä koirista löytyy, mitä niistä sanotaan jne.

Ei muuta mukavia hierontahetkiä! =) Ja ehkäpä joku blogin lukijakin innostuu koiraansa hierotuttaan. Suosittelen kokeileen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Onpa muuten hauska lukea omia juttujaan näin konkreettisesti :) Hyvä Anita, että olet laittanut latinaksi olevat kohdat kursivoidusti, näin ollen on helppoa käydä tsekkaamassa mistä olikaan kyse!

Anitan whippetit olivat minulle ensimmäiset tätä rotua ja vitsi mikä hauska kööri! Ihan hurjan hauskoja persoonia kaikki! Toivottavasti näemme myös projektin päättymisen jälkeen esim kisoissa ;)