1.1.2011

Hieman erilainen uusi vuosi Kenzolassa.


Äidin pikku-Viriä raketit pelottavat ja inhottavat. Virillä on kokeiltu erilaisia konsteja paukkupelon sietämiseen ja vähentämiseen. Mm. DAP-pantaa sekä kukkatippoja. Pahimmillaan Viri ravasi jatkuvasti ympäri asuntoa, tärisi ja läähätti. Jossain vaiheessa pelko laimeni siten, että ravaaminen jäi pois. Sittemmin tärinäkin loiveni ja Viri tyytyi läähättelemään lähelläni WC:n lattialle tehdyllä pedillä, satunnaisesti jopa hieman nukkuenkin.


Nykyinen asuntomme sijaitsee ns. paukuttelurinteen välittömässä läheisyydessä. Asioidessani eläinlääkärillä muissa asioissa tulin kysyneeksi, voisiko Viri hyötyä Alprox-nimisestä valmisteesta. Ell määräsi välittömästi Virille päivän kuurin ko. lääkettä. Sitä olisi tullut antaa heti aamulla herättyä, ja sitten aina neljän tunnin välein, kunnes tabletit on kaikki annettu.
Päädyin kuitenkin aloittamaan kuurin vasta klo 12, seuraava annos klo 16 ja lenkillä piipahdimme hieman ennen 18:sta, kuitenkin rakettien lennättely oli jo tuolloin täydessä vauhdissa. Aikaistin hieman ilta-annosta ja nyt Viri on saanut neljästi ko. lääkettä.
Sitä ei ole näkynyt yläkertaan ensin tehdyllä wc-pedillä lainkaan, sensijaan Viri oli vetäytynyt nukkumaan alakerran kylpyhuoneen lattialle.
Veinkin sitten petitarpeita sekä itse kylpyhuoneen että saunan puolelle.


Tänä uutena vuotena Viri ei lainkaan läähätä, eikä tärise. Se tuutii tyytyväisen ja levollisen oloisena saunan lattialla.


Sensijaan Hupi ja Lelu makoilivat kylpyhuoneen puolella olevassa pedissä, ilmeisesti nauttien uudesta, rauhallisemmasta makoilupaikasta.

Jos minulta kysytään, soisin EU:n kieltävän moisen mielestäni täysin turhan raketti-intoilun. Kuka tästä nauttii? Pauke alkoi tasan klo 18 ja on nyt jatkunut tauotta 6,5 tuntia. Vielä pari tuntia pitäisi jaksaa kuunnella ja kärvistellä kuumuvassa asunnossa, kun ei voi edes tuulettaa. Eikö kaupungit voisi keskittää toreilleen jonkinlaisen raketti-iloittelun, ettei paukkuja tarvitsisi kuunnella ja sietää ikkunan alla ja omassa pihassaan? Rakettien ampumisaikaa on kavennettu tapahtuvaksi klo 18-02, mutta mielestäni raketteja voisi vallan hyvin ampua vaikka vain klo 23-00.30 välisenä aikana? Uuden vuoden toivomukseni onkin, että joku ottaa asiakseen puuttua tähän järjettömään rahan ampumiseen taivaalle. Tätä toivovat varmaan HYKSin silmälääkäritkin. Sekä luonnollisesti kaikki eittämättä tuhannet lemmikkien omistajat!

1 kommentti:

Cilla kirjoitti...

Täysin samaa mieltä uuden vuoden paukuttelusta, Rahaa vain heitetään menemään ja pahimmassa tapauksessa menetetään silmät....