31.1.2009

Talven -09 painoja!



Eilen visiteerasimme eläinlääkäriä Mäntsälässä. Viri sai rokotukset ja Luxin varvasta tutkailtiin. (se, mistä lähti kynsi kokonaisuudessaan n. kuukausi sitten). Ell pelotteli, että "on vakavasta asiasta kyse", tietenkin, mutta toivomme hartaasti, että varvas kuntoutuu liki alkuperäiseen "asuunsa". Ainakaan Luxi ei ole enää pitkään aikaan tassua ontunut eikä arastellut. Toivotaan, että kaikki menee jalan suhteen hyvin.


Lisäksi Lelusta otettiin verinäyte Biomedicumin koirageenitutkimukseen. Sain kuulla, että kaipasivat lisänäytteitä epilepsiaa sairastavista whippeteistä, joten näin kannoimme kortemme kekoon ja postitimme veriputken epilepsia-haastattelun kera heti eilen.

Sensijaan eläinlääkärikäyntimme päättänyt punnitus tuotti hieman shokeeraavia tuloksia!

Vuosi sitten tulokset olivat ehkä hieman mairittelevampia (??) kuin eilen, mutta näillä mennään kohti kevättä:

Lelu 14,5 kg (vuosi sitten 13,4)
Hula 15,8 kg (vuosi sitten 14,8)
Hupi 19,3 kg (vuosi sitten 18,2)
Luxi 18,2 kg (vuosi sitten 17,6)
Viri 19,5 kg (vuosi sitten 19,2)
(koirieni yhteispaino 87,3 kg)

Lelu kieltämättä on hieman pönäkässä kunnossa, mutta annoskokoon on myös viime aikoina kiinnitetty hänen kohdallaan erityisesti huomiota. Jatkamme aiheen parissa..
Hulan kilon lisäys on myös hieman yllätys, hänenkin kohdallaan syömistä on tarkkailtu.
Hupin kilon lisäys on sensijaan ymmärrettävissä, koska koira oli rajulla laihiksella vuosi sitten. Nyt se on "kai" kokoonsa nähden normipainoinen. ;)
Luxi ei ollut saanut lisää lihaa luidensa ympärille kuin vaivaiset 600 grammaa, joka oli osin yllätys sekin. Luxin kohdalla ruokaa on reilusti lisätty, mutta koiralla ei selvästikään ole taipumusta massan keräämiseen, ehkäpä sitten iän karttuessa ja ajan kanssa?
Viri oli ainoana säilyttänyt painonsa lähes ennallaan. Liekö Viri itse osaa pitää linjansa? ;D


Ei kommentteja: