6.1.2009

Ja taas luetaan lakia.



Mikähän kumma siinä on, että sivulliset niin mielellään alkavat lukea lakia ja asetuksia koiranomistajille? Ja tapahtuuko omakotiasujille jotain kuin taikasauvan iskusta, kun he saavat oman talon ja tontin? Korjaan tietenkin koirieni jätökset ihmisten tonteilta ja puistoista sekä hoidetuilta alueilta.

Aamulla tapahtui seuraavaa; Luxi alkoi kakistaa "ei kenenkään alueella", missä seisoo valtava lehtienkeruulaatikko, ja joka voisi alueena olla ns. joutomaa. Oli tuulta ja viimaa ja vedet valuivat tuttuun tapaan silmistä.. No, selittelyä, mutta en nyt sitten ruvennut kikkareita korjaamaan, koska alueella oli muitakin kikkareita. Eikä roskista tietenkään lähimaillakaan, lukuunottamatta tuota lehtienkeruulotjaketta. Olin myös juuri väistänyt paria autoa (alueella ei ole jalankulkuväyliä erikseen, vaan lenkki kulkee ajotiellä) ja Luxi käytti joutomaalle väistön "hyödykseen".
Olin rivakasti jatkamassa sitten lenkkiä, kun n. 25 metrin päässä aukeaa hulppean omakotitalon ovi ja sieltä sitten riuska mies huutamaan naama punaisena; "Korjaa ne paskas pois sieltä, johan kaupungin järjestyssääntökin sitä ja tätä mutinaa ja natinaa". En voinut kuin hersyvästi nauraa ja kun ovi oli jo paiskattu kiinni sanoin itsekseni; "olipa kauniisti sanottu".

Korjasin kikkareet ja jäin sitten vain miettimään, että mitä TUOLLEKIN hulppeassa omakotitalossaan asuvalle huutajalle OLISI voinut sanoa. Ensinnäkin, hänellä itsellään on pieni koira, joka on aina irti. En ole ko. koiraa koskaan nähnyt ns. lenkillä, vaan he ulkoiluttavat sitä mitä ilmeisemmin lähinnä parkkipaikallaan ja tuolla joutomaalla. Olisin tietysti mielelläni sanonut hänelle takaisin, että "mitähän se kaupungin järjestyssääntö sanoo koirien irtipitämisestä?". Niinpä niin, oma koira ja muiden rakit, niinhän se menee. Hänellä olisi varmasti ollut vastaus valmiina, mutta jäin sitten vain loppupäiväksi ihmettelemään, että kuinka ihmiset ovatkaan TUOLLAISIA. Ja miten itse vastaavassa tilanteessa toimisin?

Jos sattuisin olemaan postilaatikolla, kun joku naapuruston koirista kakistaisi tontillemme, luultavasti sanoisin jotain tähän tapaan; "Onhan sulla kakkapusseja mukana? Voit heittää sen meidän roskiin" tmv. Tuo "Korjaa ne paskas pois sieltä" oli jotenkin niin raakaa ja suorastaan turhan roisia, kun ottaa huomioon sen, että kyseessä ei todellakaan ollut kenenkään tontti saati hoidettu puistoalue. Mutta ilmeisesti kun ihminen muuttaa omakotitaloon, hän alkaa hallinnoida oman pihapiirinsä lisäksi myös ympäristöään? Ja katsoo asiakseen lukea lakia tuntemattomille? Vaikka se oma koira ei nyt sitten sitä lakia niin noudatakaan?



Ei kommentteja: