7.6.2016

Pojat pellolla!

Kyllä se kuulkaa on niin, että kaikella on tarkoituksensa. 
Ja meidän tarkoitus oli palata Hakunilaan, vehmaiden peltojen, niittyjen ja nurmikenttien äärelle.
Lenkin lomassa lähdimme tällä kertaa kiertämään tuttua, halkaisijaltaan 800-metristä peltoa, joka löytyy Vanhan lahdentien kupeesta. Alkuun vain nuorisoketju Bali ja Huima irti, sitten joukkoon mukaan Hupi ja lopulta myös Viri sai nuuskutella sydämensä kyllyydestä, natustaa ruohoa ja ottipa se muutaman laukka-askeleenkin. Luxi-paran oli tyytyminen hihnassa kävelyyn, ehkä sitten ensikerralla on Luxin vuoro!

Pidemmittä puheitta VIHREISIIN ja VEHMAISIIN iloa ja kesää ilmentäviin kuviin:

 Bali aina yhtä valokuvauksellisena, ruohoaamiaisen äärellä!

 Välillä toki patsastellaan.

Sitten iskee hepuli, kuin salama kirkkaalta taivaalta. Bali juoksee ja sinkoilee mielellään ihan yksinkin...

 toki Huiman kanssa se on huisimpaa!

Tämän en tiennyt olevan edes mahdollista Hupin jumbokorvien ollessa kyseessä. Vaan kylläpä nuo todistetusti ovat pystyssä. Tosin hieman lepattaen, mutta hyvin niityn ääniä keräten.

 Hupi pellon keskellä olevalla jalkapallokentällä. Mennäkö maalin edestä vai takaa, siinäpä pulma.

 Peltoilua. Siihen kuuluu toki ankara nuuskiminen ja pällistely - juoksemisen lisäksi.

Tämä on minusta hauska. Viri tuijottaa puskaan maastoutuneena kun Bali juoksahtelee. Mitä lie Virillä pyörii mielessä: "Kyllä tuo nuoriso sitten jaksaa"!

 Samaa tuntuisi Hupi miettivän.

"Oletko muuten Huima kuullut, että kun laittaa suun ja hampaat näin törölleen juostessa, niin lentelevät öttiäiset eivät pääse lentämään suuhun sisälle?!"

 Pirreli. Lähes 13 vuotta elämänviisautta, eteerisyyttä ja seesteisyyttä. Virikin innostui aivan peltoilun lopulla juoksemaan Balin kanssa pari kiekkaa.

Jotenkin niin helluista, vaikka hieman sydän syrjällään näiden kahden juoksua katselinkin. Heti tämän jalkapallokenttänä olevan (pienen) alueen jälkeen otin koirat kiinni, pidimme juomatauon, ja tepsutimme jäljelläolevan puolitoistakilometrisen kotiin.

 Siellä se on. Kahdeksansataametrinen pelto.

Päivän lenkkidata: 6.9 km

Ei kommentteja: