29.1.2015

Suut makeaxi - Xylitol-purkassa on nyt makua!

Kenzolassa on tehty Vuoden tuotelöytö. 
Miten kummassa minulta on mennyt OHI valtava määrä Xylitol-makupurkkauutuuksia??!!


Suklaansyöntini lähti viime vuonna hieman sormikkaasta ja joulukuiset Lidlin konvehtirasiat olivat viimeinen pisara; nehän olivat jo lähes ilmaisia. Äkkiä nyt joku kansanedustaja luomaan konvehtirasiaveroa. On syytä luoda erikseen KAKSIKERROKSISILLE konvehtirasioille rotivero, kyllä yksi kerros riittää.

Silmäni harhailivat kassalla seistessä kohti Xylitol-purkkapussia, jossa luki FLOW. 
Purkka sisälsi kolmea eri makua; ensin maistuu mustikka, sitten vanilja ja lopuksi menthol. Seuraavaksi tiirailin tarkemmin Tapulikaupungin K-marketin tarjonnan ja nyt lähti myös Xylitol-purkan ostaminen kynsikkäästä.

Eihän tämä ole tottakaan.
Cloetta on kaikessa hiljaisuudessa lanseerannut makupurkan makupurkan perään - ja loppua ei (onneksi) näy.


En ole enää viimeaikoina (tupakoinnin lopetettuani) purkkaa syönyt, ja silloinkin kun söin ne olivat basic-tyynyjä (nykyinen Jenkki Original-sarja), joissa maistui joko Fresh Mint tai Spearmint. Kun katsot ensimmäisen kuvan lasimaljaa - niin ei, kuvassa ei ole karkkeja vaan ne ovat makupurkkia. Kuutioita, isoja tyynyjä, pyöreitä, sokerisen näköisiä pastilleja.

Onko niistä suklaan korvikkeeksi?
Ainakin toistaiseksi toimivuus on tapissa. Illalla Emmerdalen juonenkäänteitä seuratessa tapanani on ollut nakertaa jotain makeaa ja herkullista. Nyt syön television katselun lomassa muutaman makupurkan ja ihmettelen - että voiko purkka tosiaan olla näin hyvää?

Kyllä se voi. 
Makusuosikkini ovat vasemmalla nähtävät ENJOY-sarjan kuutiot; Juicy Cube Orange-Cranberry; hyvin pirteä, mehukkaan maukas, pirskahteleva, raikas ja karkkimainen ja Tasty Cube Polka Mint; karkkimainen, makealta mintulta maistuva, raikas, kepeä, hieman sitkeä, maku loppuu verrattain pian. Tuo Twisted Raspberry-Liquorice oli hieman pettymys; sitkeähköä jauhaa, maultaan laimea ja pliisu. Vadelma ei niinkään maistu.
ENJOY SORBET-sarjasta tuo Lemon-Lime on herkullisen ja pehmeän sitruunainen, karkkimainen, mehukas, mukavan pehmeän ja lempeän makuinen ja on ehdottomasti myös TOP 3-makulistallani. Raspberry Sorbet on myös lempeä ja karkkimainen, ja hyvin kevyen vadelmainen.
Tuo FRESH-sarjan Fresh Spearmint on tuoteuutuus ja se on nimensä mukaisesti hyvin raikas ja pirteä purkka.
Kahdessa Xylitol-purkassa on 4 kcal.

Laksatiivinen vaikutus?
Kyllä. Ei ole(kaan) tarkoitus mässyttää koko pussia kerralla (Tapulin K-marketissa myös melko suolainen hinta, 3,99 e/pussi) vaan illan aikana 4-5 purkkaa on hyvä. Myös alkoholilla on humalluttava vaikutus ja ylensyönnillä ähkyttävä, joten älä anna laksatiivisen vaikutuksen pelottaa sinua - hyppää rohkeasti Xylitol-makupurkkien maailmaan!

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä uusia makuja tuoteperheisiin on tulossa. Sillä aikaa Cube- ja Sorbet-sarjan purkat piristävät ja maustavat Kenzolan päiviä!

kuvituskuvat © Kenzola

Ei kommentteja: