23.1.2015

Mikä siinä oikein kesti?

Jaapajaa, hyvä kysymys.
Nimittäin NASTAkenkien ostamisessa. En olisi voinut kuunaan ikipäivänä uskoa, että nastoilla kävely on NIIN mukavaa, huoletonta ja näpsäkkää.
Luulin, että nastakengät ovat epämukavat, erittäin hinnakkaat saatuun hyötyyn nähden ja niillä ei voi kävellä kuin jäällä. Ja kaupan klinkkerilattialla kaatuu.
No justiinsa.

Viikon nastailun jälkeen en voi muuta todeta kuin ihmettelen, etten aiemmin saanut aikaiseksi moisia ostaa. 
Eilen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa kolme koirallista kävelijää testasi erilaisia nastajalkineita. Joukossa olivat Icebug, Polecat ja Sarva; suomalainen merkki. Kallein merkki (Icebug) voitti, Polecat oli toinen ja suomalainen kolmas. Ruotsalaiset osaavat nastakenkien valmistuksen, sillä sekä Icebug että Polecat ovat ruotsalaisia merkkejä. Kuulema Jeti-merkkisiä suomalaisia kenkiä pyydettiin myös testiryhmän testattavaksi, mutta kyseinen valmistaja ei vastannut testipyyntöön. Ihmeellistä.

Klippi oli ihan asiallinen, tosin se ei kertonut, miksi Icebugit voittivat? Käsittääkseni sekä Icebugilla että Polecatilla on pohjassa liukumisen estäviä kuminastoja joita ei suomalaisessa Sarva-jalkineessa ollut ja siksi se merkki on sitten erityisen liukas - varmasti sekä peilijäällä että klinkkerillä. Jokatapauksessa kaikki testaajat kehuivat kenkiä kilpaa - ja mikseivät olisi.


Se nastakengillä kävely? 
Kyllä on rentoa menoa. Voi kävellä aivan normaalisti. Ei tarvitse jännittää joka lihasta sipsutellessaan normilenkkareilla, voi VAIN kävellä. Mitä jäisempi kohta tiessä, sen parempi; ei haittaa pätkääkään. Ei tarvitse kiertää - kuten eilen pariskunnan metsässä, mies käveli tien lumista laitaa ja vaimo huhki metsän puolella, hangessa.
Mikä siinä muuten on, kun puhun puhelimessa kaikki ohikulkijat haluavat puhua kanssani, mutta kun en ole puhelimessa ja yritän kuuluvalla äänelläni heittää läppää ohikulkijoille (kuten tässä tapauksessa näille maastoluistelijoille) niin minuun päin ei katsotakaan? Olisin jakanut heille iloista nastasanomaa!

Kaupassa kengistä kuuluu voimakas rouhinta ja roisk ruts roisk mutta niin kuuluu tänä vuodenaikana monen muunkin kulkijan jalkineista. Mitenkään liukkaat ne eivät kuitenkaan ole, kuten aluksi (turhaan) pelkäsin.

Jälleen kerran kaikki pelot osoittautuivat turhiksi. 
Joulun aikaan joku apteekki mainosti kenkiin saatavia erilaisia nastaremmejä. Niiden hinta oli 40 euroa pari. Hobby Hallista ostamani Polecatit maksoivat kanta-asiakasalennuksen kanssa 71 euroa. Sijoittamalla 30 euroa lisää sai hyvät leveälestiset jalkineet, joilla on lisäksi erittäin mukava kävellä! Ne ovat joustavaa softshell-materiaalia ja käsitelty vesisuojakalvolla.

Enää ei Kenzolassa tarvitse luistella! Poikien hihnat riittävät hyvin sinne rotvalliin, jos on heille oikein pliukas kohta. Mutta ulkoiluttaja pysyy pystyssä, jäästä viis.

Ei kommentteja: