24.12.2014

Balin näyttely-(ja uinti)vuosi on pulkassa!

Jos Balilta kysytään, niin se varmasti viilettäisi mieluusti pulkka perässään pitkin Tikkurilan maisemia - pukisipa vielä nenäpäivä-nenänkin kirsunsa päähän ja kiljuisi ohimennen fasaaneille ja oraville.
Mutta oikeassa elämässä näytelmäkausi 2014 päättyi 6.12. Messukeskuksen sinisille kokolattiamatoille tulokseen ERI/2 SA. Ei huono, ottaen huomioon, että tuomari heltyi antamaan kaikkiaan 17 SA:ta, 60:n koiran jäädessä ilman.
Paljon kuulee kehänlaidalla kommenttia ERI-automaateista ja sitten kun SA:ssa pihistellään kukaan ei oikein sanokaan enää mitään. Kyllä niitä SA-ruusukkeita sitten lasketaan, kun "tuomari antaa niitä kaikille"; eiks siellä kaikki saanu sa:n -tyyliin. No, kuka laskee mitäkin. Parhaimmat tietysti pisteitä, ne, jotka keulivat whippetlistoilla. En tapaa harrastaa mitään vuosianalyysejä, kunhan tyydyn toteamaan, että "vuotemme oli värikäs". Lisäksi note to self-henkisesti pyydän kaikkia harrastajia antamaan aikaa koiralleen. Siis Aikaa ja aikaa. Aikaa yhdessä tekemiselle, tutustumiselle ja yhteen nivoutumiselle. Ja sitten aikaa kasvaa aikuiseksi, täyttyä, asettua ja muovautua.

Oikeastaan on aika hauskaa omistaa "underdog", koira, joka ei ole mistään leiristä eikä kuulu mihinkään leiriin. Koira, joka ei edusta mitään valtavirtatyyppiä, jonka isä ei ole The Sire ja kennelnimi The Kuuluisa.

Ja on ihan julmetun hauskaa omistaa Maailmanvoittaja-ROP, koira, joka voitti 144 lajitoveriaan elokuussa Helsingissä!! En anna ikinä itseni unohtaa tuota huikeata päivää kaikkine momentteineen. Niitä riitti!

Balin vuoden 2014 yhdeksän näyttelyä sisälsivät yhden EH:n, 6 SA:ta (MV:ssa ei jaettu SA:ta), 3 serttiä, 2 varaserttiä, yhden ROPin ja yhden VSP:n.Kiitos tästä kuvasta Kuvaajien Kuvaajalle, Antti Ruotsalolle ja iso käsi Pia Mannilalle, joka suostui seisottamaan Balia hetken Messukeskuksen kehien tauolla. 

Lisäksi Balin vuosi sisälsi uuden harrastuksen aloituksen; nimittäin uimisen! Tästä lämmin kiitos Pirjo Muhoselle, joka kutsui meidät mukaan veden pyörteisiin ja iloihin!
Sinne se molskahti Bali Hyvinkään Onnenkoiran 16-metriseen altaaseen ja polski menemään huimaa vauhtia:Koko uintikööri 13.12.: Pirjon tytöt ja Bali.

Bali pääsi uimaan vielä yhden tytön liiveihin, nimittäin Vi'waun Udaya synnytti 16.11. 2+4 pentueen jonka isänä komeilee Bali. 
Lapsoset ovat tätä kirjoittaessa 5,5 -viikkoisia.

Balin vuosi oli lopulta melkoisen tapahtumarikas - muuttuihan elokuussa kotiseutukin.
Bali toivottaakin kaikille omasta puolestaan Oikein Antoisaa ja Tapahtumarikasta ja Iloista Uutta Vuotta 2015! Nähdään taas!

Ei kommentteja: