16.12.2014

Nimimerkki Läjään astunut teki sen taas.

Ja tietenkin Vantaan Sanomat.
Joka julkaisi Lukijan areena -palstalla 13.12.2014 nimimerkin Läjään astunut minut ääneen nauramaan saaneen jutun otsikolla "Lemmikit verolle".

Mukavaa, että Vantaan sanomissa ajatellaan lehteä pimeään vuodenaikaan plärääviä ja saadaan näin ihmiset hymyilemään - johan siinä ehtikin mennä pitkä tovi, ettei koirankakkajuttuja julkaistu ollenkaan. Ehkä toimitus vain odotti sitä napakymppiä - joka nyt saatiinkin:

Kunnat säästävät lasten kouluista, päiväkodeista, vanhustenhuollosta sekä muusta vastaavasta. Kissat ja koirat olisivat oiva kohde, josta voisi ottaa vähän verotulojakin ilman haittavaikutuksia. Jos pantaisiin koirat ja kissat verolle, saataisiin melkoinen paikkaus monen kunnan talouteen. Ainakin sillä voisi korvata edes lemmikkien aiheuttamia kuluja. Niiden puremien takia ihmiset käyvät terveyskeskuksissa ja ne aiheuttavat monille allergioita, sotkevat ympäristöä, saastuttavat sekä kuluttavat valtavat määrät ulkomailta tuotua liharuokaa ja tuottavat pakkausjätettä.

Miten kaunis ajatus, nimimerkki Läjään astunut. Koirat ja kissat ylläpitämään kouluja ja päiväkoteja! 
Itseasiassa muuten koirien kanssa vieraillaan päiväkodeissa ja vanhusten laitoksissa piristämässä asukkaiden ja lasten päivää. Jos totta puhutaan, niin aina silloin tällöin näiden kaverikoirien lisäksi valjastetaan etsintäkoiria etsimään metsään eksyneitä - usein vanhuksia ja lapsia. Miten olisi, voisiko kunnat vähentää paperinpyöritystä, byrokratiaa ja päällekkäisiä virkoja? Saisivatko kunnat tällaisesta säästöä? Jospa virkamiesten joukortti- ja joululahjarahat ohjattaisiin kouluihin? Kouluihin saataisiin muutenkin enemmän lapsia (ylläpitämään niitä) kun Suomi kaiken tupakanvastaisuuden ja Suomi tupakattomaksi -valistuksen sijaan julistautuisi koulukiusaamisen vastustajaksi ja sijaisia ei tarvitsisi olla jatkuvasti palkkaamassa burnoutin kärsineille opettajille, kun lapset keskittyisivät pahanteon, kiusaamisen ja sotkemisen sijaan opiskeluun. Näin voisimme saada Suomen nousuun. Ihan yksinkertaisella reseptillä. Vanhemmat opettaisivat lapsilleen tapoja ja lapset keskittyisivät kouluissa olemaan myös tuhlaamatta - lihapullat laitetaan suuhun sensijaan että niitä heitellään pitkin ruokalan seiniä.
Myös vanhainkodeissa voitaisiin hyödyntää näitä nykyajan villejä ja saamattomia lapsia. Jollei opiskelu kiinnosta, koulun omaisuutta tuhotaan ja vielä vieruskaveriakin kiusataan, niin lapsi laitetaan oppimaan työntekoa viikoksi-pariksi vanhainkotiin.

Mitä olen vuosien varrella joutunut käyttämään terveysasemien palveluja ja akuuttipäivystyksiä en ole kertaakaan tavannut purtua ihmistä niissä, sensijaan humalaisia (miehiä) joiden nenä on laitettu nakkikioskijonossa uuteen kohtaan kasvoja. Parhaassa tapauksessa kaksi tällaista nakkikioskitappelun "uhria" on mennyt päivystyksen ovelle tupakalle ja ruvenneet mäiskimään lisää toisiaan siellä. Mahtaako olla, ettei Pena ole suostunut antamaan Reiskalle tulta?

Pitäisiköhän laktoosi ja jauhon gluteeni laittaa ekstraverolle? Koivuista ja heinistä puhumattakaan. 
Sen verran paljon ne allergioita aiheuttavat. Vantaallakin on monia peltoja, joissa kesäisin vihannoi kauraa, vehnää ja ruistakin - ja ympärillä asuu useita heinille allergisia ihmisiä. Ei muuta kuin heinänviljely verolle, niin johan loppuu aivastelu.
Koirat tosiaan kuluttavat. Valtavia määriä ruokaa. Mutta mitä olen taas kauppojen jonoissa pistänyt merkille, niin uskomattomia määriä esiintyy kassojen liukuhihnoilla kaljakeissejä, tölkkejä, pulloja. Kaljaa ja siideriä kaikissa olomuodoissa, väreissä, pullotyypeissä, tölkeissä. Maanantaista sunnuntaihin. Aamusta iltaan.
Koirat pitävät osaltaan suurta teollisuuden alaa käynnissä. Se on totta. Uskon kuitenkin naiivisti, että tästä hyötyvät koirien lisäksi aika moni muukin instanssi. Ilman koiria ei olisi koko koiranruoka-alaa.

Nimimerkki Läjään astunut kysyy vielä ruokaan liittyen, että miksei ruoan alv:tä nosteta kuten sokerin, joka myös on ihmisille aivan turhaa.

Minusta Lemmikit verolle -tyyppiset mielipidekirjoitukset pitäisi laittaa verolle. 
Ne eivät ole enää pitkään aikaan tuoneet mitään uutta koiravastaiseen keskusteluun. Säännöllisen epäsäännöllisesti ehdotetaan koirille - nyt myös kissoille - verollepanoa miettimättä yhtään sitä omaa nenää pidemmälle asioita. Miksi vaivautua. Minä minä minä en ymmärrä koiranpitoa ja minä minä minä haluan ne verolle. Läjään astunut - voisikin koiravastaisuudessaan alkaa vaatimuksien sijaan muuttaa omaa ajatteluaan myönteisemmäksi ja tutustua vaikkapa ensimmäiseksi koirien terveysvaikutuksiin. Niiden kykyyn laskea verenpainetta, viedä omistajaansa lenkille ja koulutetaanpa Suomessa useita kymmeniä koiria vuosittain eri tavoin vammautuneille avuksi. Muiden koirien meriiteistä puhumattakaan; poliisikoirat, tullikoirat jne. Ja jos minä minä minä nyt ajattelee, että työkoirat on erikseen ja hyväksyy niiden pitämisen niin haistakoon kukkanen. Sellaisessa perheessä, jossa lapsien lisäksi on lemmikki, oppii lapsi ainakin teoriassa vastuuta ja luonnosta välittämistä kuin koiraton perhe, jossa Jani kuuntelee vain Metallicaa mustaksi maalatussa huoneessaan - muista välittämättä.

Läjään astunut jatkaa: Rahaa tuntuu riittävän kun enää ei riitä yksi koira, vaan niitä pitää olla kolme tai neljä. Aika erikoinen harrastus on seurata lemmikin ulostamista kadulla, sillä sitähän ne pääosin tekevät. Kaupungeissa koirat saavat tehdä tarpeensa suoraan ihmisten jalkoihin.

Kun ihminen alkaa harrastaa jotain, osaaminen, taito ja omistautuneisuus lisääntyvät.
Tästä syystä johtuen ne lemmikitkin lisääntyvät. Rahaa alkaa myös mennä kiihtyvällä tahdilla laumakoon kasvaessa - mutta jälleen on kyse valinnoista. Soittaako suutaan mieluummin siellä nakkikioskijonossa vai istuako pubissa päivät pääksytysten. Rahaa voi ohjata myös lentomatkailuun, autoiluun, kodin sisustamiseen, pihan hoitamiseen. Golfiin, postimerkkeilyyn tai koruompeluun. Kuka meistä määrittää sen, mikä on oikein tai riittävästi? Sinäkö? 
Seuraat ihmisten koirien ulkoiluttamista, ja silti olet astunut läjään? Omassa laumassani koirien ulostaminen osuu lenkin alkupäähän. Ensimmäisen puolen kilometrin aikana SEURAAN koirieni ulostamista ja kerään kakat pusseihin ja nakkaan roskikseen. Seuraavat 5 tai 6 kilometriä kyllä lenkkeilemme ihan katseet suuntautuneina eteenpäin, rupattelemme ohikulkijoiden kanssa, otan usein myös valokuvia, seuraan luonnon monimuotoisuutta ja nautin päivittäisestä ulkoilusta.
Kieltämättä itseänikin joskus sapettaa keskellä kävelytietä olevat kikkareet. Potkin ne usein joko rotvalliin tai kerään ylös. Omat koirani ulostavat minun SEURASSANI tien sivuun, pientareille. Tervetuloa nimimerkki Läjään astunut kanssamme lenkille - voisimme yhdessä miettiä hyviä verotuskohteita? Samalla voisin kertoa sinulle hieman lisää koiraharrastuksesta, sen monipuolisuudesta ja kaikesta positiivisesta mitä koirat tuovat muassaan! Minun kanssani ei hiljaista hetkeä tule - ja koirankakat sujahtavat pusseihin tuossa tuokiossa. 

Vielä vaaditaan koirapuistoja, kakkaroskiksia, jätehuoltoa ynnä muuta. Kyllä siinä on syytä ja varaa vähän maksaa niiden aiheuttamia kulujakin yhteiskunnalle. Poliitikot ovat sellaisia vellihousuja, että uskaltavat kyllä lakkauttaa kouluja, mutta eivät verottaa tällaista turhanpäiväistä kulutusta.

Jännää, miten tämä koiran omistaminen on sinun mielessäsi yksisuuntainen tie. 
Siitä aiheutuu vain rahanmenoa, vaivaa ja hammastenkiristystä. Positiivisia vaikutuksia et näe, tai niitä ei ole. Verollepano on oikotie onneen? Sietäisivät maksaa siitä, että koiria omistavat ja pitävät, perkele. Miten ihmeessä olet onnistunut linkittämään koulujen lakkauttamisen ja lemmikkien pidon yhteen? Eiköhän kouluja "lopeteta" ihan muusta syystä kuin lopettamisen ilosta? Uskalluksen kanssa sillä ei ole mielestäni mitään tekemistä. Jos turhanpäiväisestä kulutuksesta puhutaan, niin eikö kaljanlipitys ole sellaista? Varsinkin maanantaisin ja tiistaisin. Ehkä myös keskiviikkoisin. Miten olisi rakettivero? Se se vasta turhaa touhua onkin. Ampua rahaa taivaan tuuliin! Turhan työn vero? Jos huoltomies käy toteamassa vian x ja paikalla käy alan ammattilainen toteamassa seuraavana päivänä saman, ja tulee siitä huolimatta paikalle kolmantena päivänä ilman tarvittavia työvälineitä ja/tai tarvikkeita - niin TADAA, lisävero tähän ilman muuta! Rasismivero? Ilkivaltavero? Maito- ja kermatuotteiden lajitelmavero? Naapurista valittaminen -vero? Mustien huonekalujen tuottaminen -vero?

Kiitän kuitenkin lämpimästi Vantaan sanomia ja nimimerkkiä Läjään astunut. 
Näiden kirjoitusten lukeminen on aina yhtä hauskaa ja kuten kerroin, sinun kirjoitusta lukiessa nauroin ihan ääneen. Haluaisin ehdottomasti lisätä yhden veron vielä. Ahdasmielisyysvero. Siinä se on. Ei tarvitsisi vellihousupoliitikkojen enää lakkauttaa kouluja kun ahdasmielisyysveron myötä rahaa tulvisi ovista ja ikkunoista.

Kursivoidut tekstit nimimerkin Läjään astunut.
Kuvituskuva Team Kenzongos lähdössä kakalle.

Ei kommentteja: