3.11.2013

Heh-Hehkutamme Hau-Hauta!

Taannoin saimme kokeiluun Hau-Hau Superpremium Kanaperunaa sekä
Lohiperunaa. Ruokatestaus alkaa olla loppusuoralla ja on aika kirjoittaa loppuraportti.
Saattaapi tulla hieman tylsänlainen, sillä en keksi ruoasta mitään negatiivista sanottavaa. Päinvastoin.

Hupi on nakertanut kanapottua ja Bali lohipottua. Kumpaisellakin koiralla on ollut taipumusta herkkämasuisuuteen, varsinkin Hupin nuoruudessa kokeiltiin ruoka jos toinenkin ja uloste meni herkästi löysäksi. Jossain vaiheessa keksin sitten kokeilla Hupille lammasriisiä ja masu asettuikin vuosia sitten ko. combolla. Sittemmin Hupin vatsa on kestänyt useita ruokakokeiluja, meillä kun ei oikein koskaan ole ostettu "aina yhtä ja samaa" ruokaa, vaan mitä milloinkin on autolla ajellessa tullut kaupoissa nenän eteen ja tarjolle. En koskaan ostele mitään pikkupusseja -tietenkään- kilohinnat kun niissä pompsahtavat herkästi taivaisiin. 15 kilon säkkejä on ostettu lähinnä Mustikasta ja Mirristä, niin Outletista kuin normihinnoin. Kuitenkin Hupilla on aina ollut oma ruokatynnyrinsä ja siinä lammasriisiä, mitä labelia milloinkin.

Bali sen sijaan oudoksutti sekin masullaan ensialkuun. Pikkupentuna meni tietysti pentunappulaa ja tätä kirjoittaessa en edes muista niitä kaikkia merkkejä, mitä taas kokeiltiin. Se - kokeilu, siis - ei ehkä ollut Balin kohdalla hyvä asia, koska sen verran paljon löysää ulostetta tuli melkeinpä jatkuvasti. Elimistö ei päässyt oikein kunnolla totuttelemaan mihinkään ruokaan, kun emännän pinna oli asian suhteen sangen lyhyt... Kehitin siinä sitten jo kaikenmaailman giardia-epäilyt päässäni ja taisin jo suunnitella Tylosiinikuurin hankintaakin. Kun jälleen kerran, maltti olisi ollut valttia!

Uloste jokatapauksessa oli esimerkiksi viikon jees ja kolme päivää löysää. Sitten taas kaksi viikkoa jees ja kaksi päivää löysää jne. Tai vain kolme päivää ok ja kaksi seuraavaa ei.
Olin siinä sitten Balin suhteen testaillut jo pussillisen verran Profinen kanaperunaa, hyvin tuloksin. Hau-Haun testiryhmään pääsy tulikin kuin lahjana ruokapähkäilyjen keskelle, nimittäin päivästä yksi lähti pelittämään.

Ruoka on todella laadukasta.
Se on tummaa, tiivistä ja hajutonta. Jos nyt tässä oikein hehkuttaa, niin uloste on kumpaisellakin myös tummaa, tiivistä ja hajutonta. No ehkei nyt ihan hajutonta sentään, mutta esimerkiksi Hupin uloste on aimmin ollut runsaampaa ja myös "haisevampaa".
Ulostemäärät ovat siis kummallakin olleet sangen kohtuulliset, selvästi kuitenkin pienemmät. Balin masu on asettunut 100%:sti. Proteiinipitoisuudet on olleet kumpaisellekin sopivat, kanaperunassa 26 ja lohiperunassa 24. Rasvapitoisuudet myös osuvat ja uppoavat whippeteille loistavasti, ensinmainitussa 16 ja jälkimmäisessä 14. Sulavuus on silminnähtävää ja ruoat tuntuvat olevan muutenkin sopivan ravinteikkaita. Kuidun osuus kanaperunassa 2,5% ja lohiperunassa 2%. Kanaperunassa kanaa luvataan olevan peräti 60% ja lohiperunassa lohta 40%.

Jossain vaiheessa Bali myös ronglasi nappuloiden kanssa; ilta-aterian aikana kysyttiin kohteliaasti: "Olisiko kaapissasi jotain muuta"? Lohiperuna-nappulan kanssa maistuvuus on myös ollut 100%, ei iltakupilta poistumisia ja nappuloiden pyörittelyä hampaiden välissä.

Ainoa negatiivinen asia on hinta.
50 euroa 12 kilosta on verrattain paljon. Muu lauma kun syö "perusmättöä" hintaluokassa n. 38 euroa/15 kg. Toinen miinusmerkkinen asia on se, että tätä uutuutta ei meinaa löytää mistään? Googlettaessa tuotetta, taitaa tulla jälleenmyyjiin yksi tai kaksi osumaa ja ne ovat nettikauppoja. K-kaupan hyllylle oli löytänyt 1,5 -kiloiset pussit, joiden hinta oli 11 euroa/1,5 kg, aivan liikaa! Ja tuolla pikkupussikoolla ei tämän kokoisten koirien kyseessä ollen tee oikein mitään. Tarjoustalosta löysin myös pikkupusseja, siellä ne taisivat olla "vain" 9,95 e.
Täytynee jatkaa ruoan metsästystä, ainakin Balille aion tuota lohiperunaa lähitulevaisuudessa jostain löytää.

Ei voi kyllä muuta kuin Heh-Hehkuttaa uutta Hau-Hauta, loistava tuote! 
Vielä kun saamme sen kunnolla kauppojen hyllyille ja pääsemme metsästämään tarjouksia siitä. Tuotebloggareille etukuponkien saaminen olisi tietysti loistavaa sekin!

Ei kommentteja: