22.9.2011

Koiramaailman kliseitä ja avautumista liikennekulttuurista.

Oli jotenkin raikasta katsoa Lentokenttä-tositeeveetä Jimiltä ja iloita yhdessä koiraohjaajan kanssa tullikoiran tekemästä löydöstä. "Raikasta" siinä oli se, että koiran esiintymiseen ohjelmassa ei oltu lisätty jälkikäteen ääniraitaa!
a.
Minua jaksaa aina ja vaan ärsyttää se, kun elokuvissa -ja monissa muissakin yhteyksissä televisiossa- esiintyy koiria, ja näkee ja kuulee kilometrin päähän, että ääniraita on lisätty jälkikäteen!
Koira saattaa ohjelmassa suurinpiirtein haukotella ja ääninauhalta kuuluu "viuviu, vuhh vuhh, HAU"!
No, ilmankos minulta kysellään paljon lenkillä -ja naapureidenkin toimesta- että "eikö nämä hauku ollenkaan"? Kai sitä nyt sitten ihmetellään, kun televisio-ohjelmista saa sellaisen käsityksen, että nukkuvakin koira haukkuu.
a.
Entisenä mainosalan ammattilaisena jaksaa huvittaa myös vuodesta toiseen nähty koiramainonta. On sitten kyseessä uuden koiranruoan lanseeraus, jo vanhan ja hyvän tuotteen uudelleen pakkaus UUSIIN kääreisiin tai mikä vain koiriin liittyvä mainonta. Joka kääreeseen, pakettiin, kuoreen ja mainokseen ilmestyy vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen kultainen noutaja! Jos valmistaja ja mainosväki nyt ihan villiksi rupeaa, niin saatetaan mainokseen ottaa "rohkeasti" jopa joku "söpö terrieri".
Kultainen noutaja tuntuu olevan kuitenkin se varmin valinta ja ko. koirarotuun tuntuu "vannovan" 90% koiranruoan ja -tuotteiden valmistajista. Boooring.
a.
Sen sijaan taannoisesta lenkistämme -tai kahdesta- oli booring kaukana.
Tepastin Vanhan lahdentien viertä ja oli pissat lirahtaa housuun, sydän pamppaili varmaan vartin kitarisojen takana ja jokainen ihokarva heilui pystyssä tuulen mukana, kun ystävämme Pekka Pyöräilijä; arviolta n. 30-35 -vee, simpsakassa pyöräilyvarustuksessaan (näytti ihan pro:lta) KARJAISI n. 2 metriä takanamme (olen joutunut hieman siistimään seuraavaa): KOIRAT POIS TIELTÄ P * LE!!!!!
a.
Ensimmäinen ajatus, joka pätkähti päähäni, oli että jos "pyöräily on noin kivaa ja virkistävää, en halua ikinä alkaa pyöräillä". Hyvää pyöräilymainosta, siis. Lisäksi mietin sitä, että jos Pekka Pyöräilijällä on varaa ostaa huippufillari, tiukat pyöräilytrikoot ynnä paita, pyöräilyhanskat, lasit ynnämuuta asiaankuuluvaa vermettä, on se kumma, ettei rahaa sitten enää jäänyt (?) SOITTOKELLOON? Mutta ehkä Pekka Pyöräilijästä oli miehekkäämpää huutaa kitarisat 20 senttiä nielusta ulkona yksinäiselle naisihmiselle, joka KEHTASI tukkia hänen hyväsykkeistä lenkkiään.
Terveisiä vain Pekka Pyöräilijälle, en voi välttyä toivomasta, että törmäät lähipäivinä liikennemerkkiin ja pyöräsi vääntyy korjauskelvottomaksi.
Eikä tässä vielä kaikki.
Pimeys koittaa tähän vuodenaikaan yhä aikaisemmin ja iltasella olemme tepastaneet jo varsin hämärässä. Sade myös vihmoo lenkillä jos toisellakin -ja haittaa näkyvyyttä. Olin ylittämässä Hakunilantietä n. 2-3 metriä edelläkulkevaa koirakkoa jäljessä. Olin tullut jo toisen suojatien yli ja näin oikealta tulevan sinisen pikkuauton pysähtyvän hyvän matkaa ennen suojatietä tietä edellä kulkevalle koirakolle antaen. Lähdin siis ylittämään myös tätä toista suojatien osuutta, vauhtiani lisäten, mutta mitä tekeekään Ystävämme Autoilija? Liekö tullut kiire kesken kaiken, sillä kun olin n. puolivälissä suojatietä, tämä Teiden Ritari alkaa kaasuttaa päällemme??!!
Siinä sitten kiskoin koiriani äkkiä taaksepäin, jotteivät olisi jääneet sinisen pikkuauton pyörien alle ja katsoin pitkään tämän Teiden Ritarin kaasutettua pois hänen jälkeensä - monttu auki. Ei voi ymmärtää, ei.
a.
Kannattaisiko siis niin Pekka Pyöräilijän kuin Teiden Ritarinkin lähteä ensi kerralla liikenteeseen vaikka ihan minuutti aikaisemmin, niin ei tarvitsisi säikytellä MUITA tielläliikkujia heille sydäreitä aiheuttaen?
a.
Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän ihmettelen: mihin tämä maailma on menossa?
Jos tiedät vastauksen, kerro minullekin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olet tosiaankin joutunut ikäviin tilanteisiin, onneksi niitä ei satu ehkä joka päivä. Lisää rohkeutta vaan peliin, inhoan pyöräilijöitä muutenkin ja otan osaa kokemuksiisi. Pyörät pitäisi kieltää......