24.8.2011

Tietolaari: Kivi tassussa, osa 2

Tämä on jatkoa aiemmin kirjoittamaani Tietolaari-Kesäisiä tassuvaivoja whippetillä -juttuun. Minulta toivottiin varsinkin "kiviongelmaan" tarkennusta.
Kuvasin yhden autenttisen kiven poiston Hulan kanssa. Kuvat on otettu 8.8.
a.
Kuvassa näkyy pieni musta piste yhdessä anturassa; peukaloni alla olevassa.
Toinen kuva.
Anturaa on otettu neulalla varovasti auki.
Tältä avattu reikä anturassa näyttää, työ on alussa.
Pieni, valkoinen kivi keskellä kämmentäni.
Kuvia avatusta tassusta eri kulmista.

Hula on ihanteellinen käsiteltävä. Näin se pötköttää toimenpiteen aikana.
Tosin toimenpide on tässä jo ohi ja olen teipannut reiän Hypafix-teipillä.
Hula kysyy; "Joko tästä pääsisi"?

Joskus, jos kiviä on syvällä -kuten olen kertonut aiemmin, niitä usein menee anturaan useampi- joutuu anturaa avaamaan enemmän. Silloin tassu saattaa toimenpiteen jälkeen olla kipeäherkällä koiralla jopa viikon-pari arka, aiheuttaen yhä ontumaa.
Onneksi Hula on toipumaan päin.
a.
Tämän kuluneen kesän saldo näyttäisi laumani osalta olevan seuraava: Hulalle kivenpoistoja on tehty kaksi, Luxille yksi, Virille yksi ja Hupille yksi. Muilla koirillani kiviä on mennyt tassuun vain yksi, poistot ovat olleet helppoja. Hulan anturat tuntuvat mieluusti imuroivan kerralla enemmän tavaraa sisäänsä. On vaikea sanoa, mistä tämä johtuu.
Kulunut kesä on ollut lenkkeilyn osalta laumassamme poikkeava, kesäkuussa kävelin kaikkien aikojen marssiennätyksen koirieni kanssa; 238,3 km, heinäkuussa 186,3 ja nyt mennään lukemissa 126,4.
a.
Olen yhä sitä mieltä, että runsas remmiliikunta asvaltilla edesauttaa kivien anturaan imeytymisiä. Yritän tarkkailla koiriani lenkillä ja reagoida heti yht´äkkiseen ontumaan, jolloin juuri anturaan sisään menossa oleva kivi on helppo pyyhkiä kynnellä anturasta. Kuitenkaan tämä ei aina onnistu ja silloin koirani pääsevät vuorollaan "käsittelypöydälle" ja edelläkuvattuun toimenpiteeseen.
Tarkkana siis lenkillä ja jos joudutte ontumien takia menemään eläinlääkäriin, muistakaa kertoa eläinlääkärille tästä mahdollisesta ongelmasta whippetillä.
a.
Lenkkeilemisiin!

Ei kommentteja: