18.4.2011

Menivätkö porkkanat väärään riviin?

Raskaan viikonlopun jälkeen sain tänään nukkua vaihteeksi pidempään. Lähdimmekin koirien kanssa "rentouttavalle" happihyppelylle vasta hieman 11:sta jälkeen.
Lumet ovat pikkuhiljaa sulaneet myös Hakunilan lukumääräisesti runsailta ulkoiluteiltä, joten suunnistimme pitkästä aikaa kohti Håkansbölen kartanoa ja sen editse kulkevaa ulkoilutietä. Kyseinen ulkoilutie johtaa aina koirapuistolle asti, Hevoshaantien toiseen päähän.
Ennen koirapuistoa on kuitenkin ihanteellinen, valtaisa peltoalue, jossa olen joitakin kertoja koirien kanssa käynyt niitä juoksuttamassa. Peltoalueelle pääsee koirapuiston vierestä tai sitten kulkemalla viljelypalstojen ohi. Päädyimme tällä kertaa kulkemaan palstojen ohi, itseasiassa ensimmäistä kertaa.

Aktiiviset viljelijät olivatkin kevätauringon innostamina käyneet Rautiassa ja iskeneet palstojensa "suojaksi" useita koirankieltomerkkejä. Panin ne merkille hieman huvittuneena, koska palsta-alue on suhteellisen pieni ja kieltomerkkejä oli tietenkin "hirvittävä määrä" suhteessa palstan kokoon.
Suunnistimme kuitenkin päämäärätietoisesti palstan ohi kulkevaa tietä kohti peltoa. Palstalla puuhasteli vanhempi pariskunta. Olimme jo melkein pellolla kun huomasin miehen alkavan osoitella meitä sormella. Hän teki sormensa kanssa laajaa edestakaisliikettä; kuin John Travolta tanssiessaan Saturday night feveriä.
Nyt aukesi myös suu: "Korjatkaa koirien paskat pois"! Korotin hieman ääntäni: "Kuljemme tästä nyt koirien kanssa ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen". Ja näin jatkettiin:
Viljelijä: Tie on ihan täynnä paskaa!
Minä: Meinaatko, että alan korjata muiden koirien jätöksiä?
V: Siinä ei saa kulkea.
M: Sinunko tämä tie on?
V: Se kuuluu meille. Me on vuokrattu se kaupungilta. Soita vaikka kaupungille ja kysy.
M: *hieman epäselvää, mitä kaikkea huusin vastaan, koska sappi alkoi kiehua voimakkaasti* Eiköhän se palsta-alue kuulu teille ja tämä on ihan yleinen tie. *taisin siinä huutaa jo perussuomalaisia apuun, niitähän nyt eduskunnassa riittää*
V: Meidän lapset leikkii siinä ja se on ihan täynnä koiranpaskaa.
M: *ajattelin mielessäni, että pariskunnan lapsien täytyy olla kyllä jo n. viisikymppisiä*
V: Tämä on meidän alue - ja sitä rataa jatkoi herra.
Tiellä oli kieltämättä useampia maatumisen loppuvaiheessa olevia läjiä. Kuitenkin voisi luulla, että viljelypalstoilta löytyy myös kananlantaa. Miten "meidän lapset" suhtautuvat siihen isineen ja äiteineen? Ja miten tiellä olleet läjät liittyivät nyt meihin? Olenko minä niistä vastuullinen? Oikeuttaako minun rauhallinen ohikävely itse palsta-alueesta reilusti syrjässä sormella osoitteluun?
M: En minäkään tule teitä sormella osoittelemaan. Eikö täällä saa rauhassa ihmiset kulkea?

Jäin miettimään tapahtumaketjun jälkeen, oliko pariskunnalla menneet porkkanan siemenet väärään paikkaan ja nyt salaatin siemenet eivät mahdu enää mihinkään?
Piipahdin vielä koirapuistossa ja kohtasin siellä kaksi koiranomistajaa, joille kerroin tapahtuneesta. Molemmat katsoivat minua silmät ymmyrkäisinä, "ei meille vaan kukaan ole huudellut ja osoitellut sormella, vaikka siitä ollaan ohi menty".
Ilmeisesti runsas koiramääräni provosoi tällaiseen?
Jatkakaa porkkanan ja turnipsin viljelyä puolestani kaikessa rauhassa, mutta Perussuomalaisten kansanedustajamäärän huimasta lisäyksestä huolimatta toivoisin hieman suvaitsevaisuutta myös toisin päin. Kaikki eivät "kakata" koiriaan missä sattuu ja miten sattuu, eikä muiden teot oikeuta mielestäni huutamaan älyttömyyksiä "kaikille".
Pure porkkanaa, kun ottaa päähän. Arvosta viljelyrauhaasi jota minä eikä koirani ole koskaan häirinneet. Anna meidänkin nauttia heräävästä keväästä ja kulkea yleisellä tiellä rauhassa. Kiitos.

Ei kommentteja: