3.5.2010

Kenzolan kisaraportti: Ilola 2.5.2010



Jaahastaa, se olisi sitten viimeyönä aatuutilullattu kello ympäri; simahdin klo 19.00!
Eilen olikin sangen tapahtumarikas ja viimaisa ulkoilupäivä!

Herätys oli 04 ja ajamaan päästiin 07. Koko porukka pääsi mukaan, koska nämä maastopäivät tuppaavat venymään, eilen liikenteessä oltiin 11 tuntia.

Tuttuja Ilolassa oli paljon, mikä oli tietysti äärimmäisen mukavaa, koska aika kuluu rupatellessa rattoisasti!

Omien koirien suoritukset pääsivät jälleen kerran hieman yllättämään. Olin pitänyt Annelle (Toivon omistaja) tutun "mainospuheeni" ennen starttia; "en taas yhtään tiedä, mitä Hupi tekee. Se voi alkaa leikkiä." Hupilla kun ei yhtään kimppajuoksua vielä ole takana, ei treeneissä eikä kisoissa. Eilinenhän oli vasta Hupin toinen kisastartti.
Keskityin niin pelkäämään Hupin "tekemisiä" että itse juoksu jäi minulta taas tuttuun "harhaluuloon"; "hyvin meni". Siellä ne kaartelivat pellolla, vetovastuu vähän vaihtui, kaarteet meni vauhdissa pitkiksi ja maalissa tapettiin jänis. Tyypillinen whippetin juoksu, siis. Vielä mitä. Kun pisteet vihdoin tulivat kaikelle kansalle pällisteltäväksi silmäni saavuttivat teelautasen kokoluokan. Hupille kaikki 179 pistettä ja Toivolle 8 pojoa enemmän. Ensimmäinen reaktio oli, että mitähän ne oli oikein sössinyt siellä ruohonkorsien takana minne emme nähneet? Odotin jotain 200 pojoa, mutta tämähän nyt on nähty niin monta kertaa; kun juoksu näyttää omiin silmiin hyvältä, pisteet on 180 ja kun se näyttää menneen penkin alle ja oikomiseksi ja surffailuksi, pisteet on 240.

Sain hieman lisäinfoa juoksun nähneeltä tuomarilta (kiitos!); alkuun Hupi pinkaisi vieheen perään kuten kuuluukin ja kaveri oikaisi kuuleman heti. Kaveria ilmeisestikin sakotettiin siitä alun oikomisesta, koska toinen (siis Hupi) lähti vieheen perään ja kaveri ihan toiseen suuntaan. Mutta; lopuksi kun tämä oikaissut otti tavoitellun piikkipaikan, näytti siltä, että Hupi seurasi vain kaveria, eikä viehettä.

Jep; olen kuitenkin tuttuun tapaani taas iloinen; Lelu Laukkanen on ottanut yhdestä maastokisasta 0:n (nollan) kun se seurasi tuomarin mukaan kaveria, eikä viehettä. Eli siihen nähden Hupi nyt kuitenkin on tehnyt jotain oikein, kun pisteitä ropisi noinkin paljon.

Luxi pinkoi omaan tuttuun tyyliinsä. Luxi on sellainen basic-pinkoja, pisteet on vaihdelleet 189-256 välillä. Eilinen pistesaalis 217+198 = 415 ja sa. Finaalissa kaveri oikoi, Luxi juoksi ilmeisesti "tyhmästi" ja siitä sitten taas pisteitä miinustettu.

19 ylikorkeaa whippeturosta starttasi ja alkuerien jälkeen "kelpoja" pisteitä oli vain neljällä koiralla. Finaaliraja niinkin alhainen kuin 216. (!) Hulanpojista Hubbe 206 ja Papu 183. Kun ylikorkeiden pisteitä tarkastelee, on se aika karua: 187, 179, 196, 164, 194...

Toimittajahenkisenä selvitin seuraavaa: rata oli ns. tekninen rata ja se vaati koirilta kykyä kääntyä. Jos kaarteet mentiin oikein olan takaa pitkiksi, silloinhan koiralla ei ollut tarvittavaa (vaadittavaa) ketteryyttä käännöksiin. Rata ei ollut kovin pitkä, mutta siinä oli muutama tiukka mutka, taisin kuulla puhuttavan s-mutkastakin. Moni koira varmasti juoksee ihan juoksemisen ilosta ajamisen riemua puhkuen ja lähtee todella innokkaasti vieheen perään, mutta mutkissa ja tilanteissa, joissa "koiran pitäisi käyttää päätään" (ja kroppaansa) erottuivat sitten eilen jyvät akanoista. Mm. "oikeankokoisissa nartuissa" ketteryys oli eilen aivan toista luokkaa. Finaaliin pääsi 14. Kun näiden taipuisien narttujen jälkeen sitten niitylle astelivat ylikorkeat urosponit, ero oli ollut valtaisa.


Tässä jälleen näkee ratojen ja pistesaaliiden erot. Olen aivan varma, että eilen juoksi vallan hyväkuntoisia ja fiksujakin urosponeja, mutta Ferrarille suunniteltu rata ei nyt vaan suosinut Saubereita.


Whippetnartuissa Jagodas Girouette (Ch Twyborn Philadelphia x Ch Aaniston An Outstanding Filly) 443 p sa 10/25. (Kenzolassa sijoitus ilmoitetaan aina kokonaismäärästä, ei 10/14 -> siitä määrästä mitä finaaliin pääsi. toim. huom.)
Whippeturokset Gaselle´s Tiger Woods (Ch Carry On Ramblin´Man x Gaselle´s Sempre Amore) 460 p sa 3/19.


Onnittelut kaikille hienosti pärjänneille Hupin & Hulan lapselle, ihan jokaiselle! Oli todella kiva nähdä teitä kaikkia ja nähdään taas tulevissa koitoksissa!



Kuvassa Ilolan Vierasmaja. Kisapelto sijaitsi tämän talon oikealla puolella.

1 kommentti:

Anna Mikkonen kirjoitti...

Olipas kiva lukea, miten rata oli laadittu, kiitos raportista Anita! Tällainen "möllimaastoilija" kun ei pysty analysoimaan mitenkään rataa tai näkemään eroja suoritusten välillä. Eli ihan tyytyväinen saa olla, Sauber-ponin tallipäällikkönä, että ihan kaikki mutkat eivät menneet suoriksi, vaikka jäätiinkin se 6 pojoa finaalipaikasta.

Ja onnea Ricolle, hienosti pingottu!