7.4.2010

Kaipaako kotisi stailausta? Lue = operaatio kaapin siirtäminen.

Ensikuussa tulee vuosi täyteen uudessa kämpässä. Pääsiäisen aikaan oli kosolti joutoaikaa ja tihkusateisia kelejä, joten oli korkea aika muokata allekirjoittaneen huone uuteen, parempaan uskoon!
Muuttaessahan sitä tapaa iskeä huonekalut paikkaan, jossa ei ole pahvilaatikkopinoja ja jätesäkkejä kattoon asti; eli siihen, missä tilaa on! Huonekalut myös tuppaavat painavina jäämään siihen, mihin ne on alkujaan saanut isketyksi.
Aika-ajoin olen omaan huoneeseeni kömpiessäni kuitenkin miettinyt, "miten tämän saisi viihtyisämmäksi". Luin sitten pinon Avotakkoja ja katsoin Liviltä kaikki stailausohjelmat (älkää nyt kuitenkaan uskoko...) ja ajatus uudesta mööpeleiden asettelusta alkoi hahmottua.
Ihan ensimmäiseksi minua oli häirinnyt Fengshui -vastainen asettelu. (no älkää nyt tätäkään uskoko, mitä se Fengshui on, Sushin lihavastine?) Ovelle astuttaessa vastassa jökötti heti valtaisa, hätäiseen täytetty iso kaappi. Se ei ihan kutsunut astumaan huoneeseen. Lisäksi iso sänkyni oli aseteltu "äidin ja isin makkari" -tyyliin keskelle huonetta. Siinä se hallitsi, ripirinnan valkoisen kaapin kanssa.
Mutta, kuten tunnettua, kun lähdet muuttamaan yhden tavaran paikkaa, saat sitten muuttaa kaikkien muidenkin...


Jahka roinat oli häädetty huoneen toiseen laitaan, saatiin tilaa valkoiselle kaapille taas toiseen laitaan. Siellä se nyt jököttää, tuo alun murheenkryyni. Hyvin asettuikin suunnittelemaani paikkaan!
Sänky muutti siihen viereen, toinen kylki on kiinni seinässä ja pääty ikkunassa. Koirat tuntuvat tykkäävän uudesta tähystyspaikastaan. Päiväseltään, kun verhot on auki ja sälekaihdin ylhäällä, voi tiirailla antaumuksella ohikulkevia rekkuja ja Viri on niitä jo kovalla pörinällä kieltänyt tulemasta kadun yli, "meidän ikkunan alle"!


Valkoisen, hallitsevan kaapin tilalle muutti uusi, maltillisempi lipasto. Keltainen löhötuoli muutti ikkunan edestä sen viereen ja siitä onkin Lelu Laukkasen hyvä astella suoraan sänkyyn. Tuolille hyppääminen kun ei vaadi niin suurta ponnistusvoimaa, kuin itse korkealle sängylle.


Ja tässä yhden whippetin mentävä minipeti, joka on aseteltu osittain telkun eteen, sekä kirja- & lehtihyllyn viereen, pojat voivat siitä sitten helposti ottaa tassuun Whippet-Harrastajien lehtiä ja lukea niitä pedillä aina yksi vuorollaan.

Tulevaisuuden projektiksi sitten jäi täyttää yksi valtaisa (kantava) seinä kuvilla, joita olen alustavasti jo printtaillut. Ai aihe? No whippettejä tietenkin. Kuvaseinästä sitten lisää, jahka valmistuu. Toivotaan, ettei mene vuotta sitten siinä projektissa!

Ei kommentteja: