5.8.2008

Nousu- ja laskusuhdannetta.


Hula, Carry On Ramblin´Man ja Juku, Strippoker´s Forbidden Love, pääsivät tositoimiin Tampereen KV-maastoihin 3.8.2008!

Melkoinen päivä olikin, huhuh. Herätys oli 03.00 ja Skoda hurahti käyntiin 05.10. Takaisin taidettiin olla noin 19.30, joten pitkä päivähän siitä tuli niin kisaajille, kuin kotiinjääneillekin.

Kummatkin pojat saivat juosta koko rahan edestä, niin sanoakseni ja tyytyväinenhän siitä pitää olla. Viralliset tulokset eivät ole vielä tulleet nettiin, mutta muistaakseni nolla-tuloksia tuli liki 15 ja pari diskiäkin. Melkoisesti siis vieheen hukkaamisia ja juoksu saatettiin myös totaalisesti jättää kesken. Siinä suhteessa täytyy olla iloinen, että omien poikieni kunto kesti -ja tahto juosta aina maaliin asti!

Rata oli pitkä ja sikäli melko vaativa. Pituutta oli n. 700 metriä. Rataan sisältyi myös tiukkoja käännöksiä ja vaativia nousuja ja laskuja. Omien koirien suoritusta on aina hieman hankalaa arvioida, kun kaikkea ei näe -eikä ymmärrä. :)

Ensin kuitenkin starttasi Juku ns. ylikorkeiden sarjassa ja piti hienosti pitkää kaulaa takana tulevaan. Jukuhan juoksee hyvin vaivattoman näköisesti ja pitkänä koirana aikaansaa näyttävän laukan ja liidon. Puolivälissä rataa herraa alkoi ilmeisesti tympiä saavuttamaton viehe tai mitä lie ajatteli, kun aloitti taas loppupäässä suoritetta surffailun. Alkueräpisteet vaatimattomat 219. Viime kisassa nähty huomattava parannus finaalissa (Lieto 18.5. +25 pistettä enemmän kuin alkuerässä) muuttui nyt huononnukseksi ja finaalissa Juku sai 212 pistettä yhteispisteiden ollessa 431. Sijoitus 9/14 ja SA:n arvoinen juoksu.

Melkein "säikähdin" kun alkuerässä juoksukaverin omistaja äityi kiittämään; "Kiitos hyvästä juoksuseurasta"! Mukavaa saada tuollaista palautetta välittömästi suorituksen jälkeen. Kiitos itsellesi! :)

Hula oli vuorossa KV-luokassa (mitoissa olevat) ja kirittikin upealla tahdolla, venymisellä ja muutamaan otteeseen haukkuen itselleen muikeat 225 pistettä! Nyt näin jotain "hauskaa"; pitkän suoran jälkeen viehe teki tiukan käännöksen oikeaan, kohti mäkeä ja Hula jarrutti! Jollain käsittämättömällä tavalla se tajusi/kuuli/näki, että nyt tulee käännös ja jarruttamalla valmistautui kääntymään!
Jälleen saimme vastaanottaa kiitoksia suoritteen jälkeen kilpakaverin isännältä. Hieno tapa tuo, meinaan heti omia sen!

Hauska (?) välikohtaus sattui juoksun jälkeen. Eräs nainen huudahti "katsomosta"; "Katso sen takajalkaa, ihan kuin se ontuisi" johon minä loihe lausuin "Sillä on vaan niin lonksuvat kintereet" ja nainen äimisteli silmät teelautasina moista kommenttia. No mikä ettei. Eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen Hulalla oli kuitenkin katse jo tulevassa, eli finaaliin mentiin, että paukahti. Mitä tekeekään Hula, yllättää emännän totaalisesti ja nappaa finaalista hienosti 228 pistettä ratalinjaisen kaverina ja saa yhteispisteet 453 ja oli hienosti kymmenes, 10/18 ja SA:n arvoinen juoksu.

Näin nähdään, että Juku Thö Taitolentokoneen suoritukset tippuvat kuin lehmänhäntä ja Hula Thö Tahtokoira kiihdyttää ja vääntää itselleen kisasta toiseen parempia pojoja.

Finaalissa toki tapahtui Jukun kohdalla se pakollinen mokaaminen, Juku kun leikkii hissiä pituussuunnassa ja pitäessäni sitä vain kaulapannasta kiinni, oli se lähdön hetkellä kolmisen metriä (pientä liioittelua, toki) maaliviivasta ja kaveri sai huomattavan paljon paremman lähdön. Johannan neuvosta aiomme kokeilla vastaisuudessa ns. kuppilähtöä. Tässä omistaja menee koiran taakse kyykkyyn, jolloin jalat muodostavat kupin, eikä koira pääse peruuttamaan senttiäkään saati tuota kolmea metriä... ;D

Kuitenkin hattua nostan molemmille veijareilleni. Hienosti tajuavat pellolla sen, mistä siellä on kyse. Kunto tuntuu riittävän myös pitkille radoille ja ainakin Hulan kohdalla tahto vie korkeallekin, upeata!

Jos nyt vielä jotain, niin tein pieniä laskelmia kotona. Kaikenkaikkiaanhan wipukoita starttasi 71 kappaletta. Hulan pisteet olisivat oikeuttaneet sen kaikkien joukosta 30. tilalle tutkailtaessa kaikkien saamia yhteispisteitä; sarjojahan oli kaikenkaikkiaan neljä: kansalliset - nartut, kansalliset -urokset, KV-nartut ja KV-urokset. Näin 453 pisteellä Hula jätti 41 koiraa taakseen. Melkoisen hyvin 5,5 -vuotiaalta, kolmannessa kisassaan ja läskiä lanteilla. ;D

Pitkät päivät ovat vaativia ei vaan koirille vaan emännille ja isännille. Mukavaa ajanvietettä ja hauskaa juttuseuraa tarjosivat Anna ja Johanna, kiitos teille! Päivä kuluu huomattavan paljon mukavammin ja rattoisammin hyvässä ja hauskassa seurassa!


Tällä kertaa ei itse kisasta tuoretta kuvaa ole, mutta kuvapläjäyksenä liitän tällä kertaa vanhemman kuvan (Lieto 18.5.) hämmästelevästä Hulasta taustalla. Kiitos kuvasta Jaska S!


Ei kommentteja: