22.7.2008

Hupi stacked! Ja hieman kuvankäsittelyjorinaa...

Can´t get enough showing my Hupi stacked with other handlers! ;D


Pics are taken 19.7.2008 at Helsinki Tuomarinkartano.



This time Tuija Elomaa, knl Pipsqueak, helped me to take new pictures ab. my handsome Hupi, Fin Ch & FinJW-05 Twyborn Philadelphia! My humble thanx to you, Tuija!

I took total of 527 pictures from Helsinki 19.7. SPEC! 167 of them are loaded in their own file at 1g; Some showpics by Kenzongos; Kartano Weekend.

Mistä tulikin mieleeni. Olisi se perinjuurin hyvä asia, jos olisi tietotekniikan kanssa enemmän taitava. Helpommalla varmaan pääsisi.

En pääse tällä kertaa keulimaan taidoillani; kirjoittamaan tänne topikkia Tietotekniikkaa yli 40-vuotiaille ja "opastamaan" Näin se käy...

Latasin kuvat Canonin omalla ohjelmalla ja nehän tulivat ruudulle tässä tapauksessa postimerkkiäkin pienempinä. Jokaisen kuvan saa avata erikseen ja tutkailla ja tuumailla olisiko siitä julkaistavaksi asti.
Jahka heittelen kuvia deletellä mäkeen tallentelen kelpoja samalla. Osaa rajaan, kaikkiin väännän uuden, vihdoinkin näppärän näköisen allekirjoitukseni.
Kaiholla kuuntelen pro-henkisten puhuvan "ohjelmista, joilla allekirjoituksen saa kaikkiin kuviin kerralla, yhdellä napin painalluksella, samaan kohtaan". Voi veikkonen, minä hiirellä vien kuvan alalaitaan neliön, kirjoitan allekirjoituksen "editorilla" ja asemoin, tsuumaan ja kohdistan, vedän hiirellä reunaan ja alas. 167 kertaa.

Eikä tässä vielä kaikki. Pikaisia puheluita ja tekstiviestejä vaadittiin muutama ynnä tarkkaa luettelon tiirailua, että kaikille kuville saatiin oikeat nimet. Helpottaahan se katselua, kun tietää, kuka on kuvassa.

Kun kuville oli saatu allekirjoitukset ja nimet, avasin ne yksitellen Irfanissa. Avaa sovelluksessa-komennolla ja pienensin ne valmiiksi tekemääni web2 -kansioon. Sieltä sitten syöttelin niitä -yksi kerrallaan- illan ehdittyä keskiyöksi ja kellon tikittäessä jo kohti 01:tä ja 02:ta 1geeheni...

Melko tarkalleen ottaen kuvarumba vei yhdeksisen tuntia. :O

Suunnitelmissa oli, että olisin vielä siivonnut kansion, samasta tilanteesta/koirasta kun oli useampia kuvia, mutta päädyin sitten vain ihailemaan aikaansaannostani.

Uusi 1g on hieman takkuinen -ainakin vielä minulle- kuvasiirroissa ja poistoissa. Ohjelma jättää kummituskehyksiä tai siirretyn kuvan paikalleen myös sinne, mistä sitä siirrän. Poisto-toiminto jättää kuvan ikäänkuin paikalleen ja klikatessa sitä silmät harittaen uudelleen (harvoin enää ko. kansioon palatessani muistan, mitä siirsin. Siirsinkö Twyborn Philadelphia 0708c:n vaiko Twyborn Philadelphia 0708k:n...) ja nyt ohjelma herjaakin "osoitetta ei löydy".
Ei toimi oikein minun temperamentillani ja kärsivällisyydelläni.

1geen pojat ovat varmasti myös lopen uupuneita palautepostiini, sen verran harvakseltaan jaksavat sieltä enää vastailla ja alun pitkähköt selvitykset ja asiaani paneutumiset ovat vaihtuneet "En saa kyseistä virhettä mode äksällä esiin. Oletko kokeillut Xyq-syffleä?" -tyylisiin replyihin. Tai "Kuinka pieni näyttö Teillä oikein on? Onko Teillä edes tietokone auki?"

Tyydynkin vain hymyilemään sitä tosiaa, kuinka taas jokin hieno tietokoneohjelmisto olisi kädenkäänteessä, yhdellä napinpainalluksella ja yhdellä hiiren liikkeellä vienyt nuo 167 kuvaa 1geehen ja olisin voinut samalla keskittyä vaikka mesettämään. Tai puhumaan puhelimessa. Jos nyt kukaan olisi enää 02.30 hereillä ollut! ;D

Samalla kun haikailen niitä, joille tietokonekieli on kuin toinen äidinkieli. Ja valmistaudun lyömään kuonoon häntä, joka seuraavan kerran sanoo minulle; "Lataa netistä Prowebwifle ja buuttaa sillä ja paina exit ja alt samanaikaisesti pohjaan. Sillä menee kaikki kuvat kerralla ja oikeankokoisinakin. Typewedillä ja chartkolmosella saat altilla ja backspacella allekirjoituksetkin. Se on tosi helppo ohjelma."

Canon S5 IS on toki iloinen asia. Ja pullea 1g.



Ei kommentteja: