10.9.2023

Syksy saa.


Vai saako.
Jotenkin äkkiä oli kevät, vielä äkkiämmin kesä ja sitten alkoivatkin jo syksyn tuulet puhaltaa. Muutamalla lenkillä on ollut jo varsin viimaisaa - toki Hakunilassa on aina - ja noin sadalla lenkillä olemme myös kastuneet sukkia myöten. Koirat viiksikarvoja myöten.

Harvoin elämä on myötäistä, mutta kovat vastatuulet ja litran kokoiset sadepisarat voisivat joskus kiertää meidät kaukaa. Tiedättehän sen ilmiön, että TUOLLA edessä on aivan sininen taivas, mutta PÄÄLLÄSI on mustaakin mustempi sadetta täynnä oleva hattara. 

Kävin Mustafan parturituolissa paristi, koska oma parturini oli aina varattu tai piilossa takahuoneessa.
Tästä seurasi nyt se, että minun pitäisi hakea viikon kuluttua Mustafalta tuliaisbaklavaa, enkä edes tiedä pidänkö siitä. Siis baklavasta. En ehkä siitäkään, että parturi tuo minulle lomamatkaltaan tuliaisia. Kävinkin taas tutulla parturillani, olihan hän tullut pois takahuoneesta. Tuli etiäinen Haagasta. Paikallinen pizzerian omistaja kysyi: "missä sinä ole ollut" - ja nyt tuttu parturini kysyi saman. En osannut valehdella hänelle ja kerroin baklavastakin. Se on kuulemma KAMALAN makeaa ja sitä ei voi syödä. Ja nyt olen siis kahden parturin loukussa ja toinen heistä raahaa minulle käsimatkatavaroissaan YLTIÖmakeaa baklavaa. 

No, onneksi oma parturini tuli pois takahuoneesta, sillä he nailed it.
Tukka on niin mintissä kun olla ja voi ja tänään kilpailimme parhaasta leikkuusta yhdessä Karin kanssa. En ole aivan varma kuinka montaa muotoilutuotetta Kari käyttää, mutta minä käytän neljää. Parturit ovat kuitenkin molemmilla kaupungin parhaat!

Lauma alkaa pikkuhiljaa hioutua yhteen.
Ibizan ykköskaveri oli heti tietysti Capri - mutta lapsen kanssa ovat painineet myös yleensä jäykkä ja ajoittain totinen Bali sekä laiskasti innostuva Maui. Tuo laumani kintereenpurija. Samuilla kesti syttyä ja hyväksyä uusi alati pissivä ja paperia jatkuvasti riipivä piraija laumaan - mutta ovat jo parin viikon ajan ottaneet kunnon sumopainia. Huikean hienosti kyllä kaikki tulevat toimeen. Ehkä jopa vähän liiankin, sillä Ibiza käy rouskuttamassa ihan jokaisen (!) ruokakupilla ilman, että siitä tulee sanomista! 

Ihana 10,5-vuotias Bali on käynyt vaivihkaa napsimassa kaksi veteraaniserttiä kehistä.
Tänään oli liian pyöreä pylly ja taisi takarystinki kyykätäkin kuin 400.000 ajetulla 6-paikkaisella Opel Corsalla johon on ahdettu anopitkin mukaan. Olimme Balin kanssa useamman vuoden pois kehistä, mutta kävin kärvistelemässä Koiranetissä ja totesin sen saaneen edellisen EH:n vuonna 2016. 

Bali on verraton veijari kotioloissa, kellontarkka ruoka-ajoistaan ja suloinen kieppinukkuja lusikassa. Kiltti, uskollinen ja viisas veteraani!

Capria on vetreytetty tänä kesänä Sannan lempeissä käsissä.
Capri on nauttinut silminnähden.

Vielä on parit kinkerit edessä - ja sitten ansaittu talviloma!

Ibiza pulleutuu ja kasvaa (ihanan) hitaasti.
Ihmettelen, että siitä sai näin pullean makuukuvan. Ibiza on skarppi, innokas ja kekseliäs nuori mies. Jännä nähdä mitä kaikkea siitä kasvaakaan!

Eipä sitten muuta kuin taas hakunilalaiseen YLÄmäkeen - niitähän täällä riittää!



Lopuksi. Olkaa armollisia koirillenne - ja itsellennekin. 

Ei kommentteja: