26.6.2020

Et kai vaan?

Syötä koirallesi Peni-kuivamuonaa? Siinä on turkkilaista anisturnipsia, joka on aiheuttanut Sveitsissä useille koirayksilöille P1-hampaiden puutoksia.
Anna raakaa kalaa? Raa'assa kalassa, varsinkin jokikalassa, on suomuja, jotka voivat kuivua koiran kitalakeen kiinni.
Syötä ylipäätään marketkuivamuonaa? Ne on silkkaa paskaa. Tehty jauhosta, peltomullasta ja heinästä. Ihme, että jotkut koirat ylipäätään elää niillä. Aiheuttavat hallusinaatioita.
Anna koirallesi (halpa)raakaruokaa. Niistä ei tiedä mitä niissä on. Jokatapauksessa jänteitä ja autojen alle jääneiden kaskelottien ja lokkien sisuskaluja. Ja ne voivat johtaa haluun syödä ulostetta.
Syötä kiinalaisia luita? Ihme että niitä saa edes myydä. Ne on tehty vanhoista VHS-kaseteista.
Anna koirallesi tavanomaisia ruoka-aineita ilman, että olet punninnut ja skannannut ne sekä selvittänyt niiden alkuperän. Kukaan ei enää anna esim. lattiakanalan munia koiralleen. Myös koiranruoan tulee olla ekologisesti tuotettua ja luomua. Oikeastaan sitäpaitsi viiriäisen munat ovat parempilaatuisia ja niissä on enemmän Omegaa ja kivennäisaineita.

Kävelytä koiraasi valjaissa? Valjaat estää luontaisen liikeradan. Valjasmallilla ei ole väliä, koska kaikki valjaat on tehty vain estääkseen koiran luontaisen liikeradan. Ja vaikkeivät estäisikään, niin jotain vikaa niissä aina on. Joku lenksu väärässä kohdassa tai joku piuha väärän mittainen. Kävele vain ihmisten ilmoille, niin kuulet kyllä, mikä käyttämässäsi valjasmallissa on vikana.
Juoksuta/treenaa/kilpailuta koiraasi ilman, että siinä on joku yhteisönormien mukainen järki. Vapaana juoksuttamisen tulee olla hallittua ja perustua vanhankansan uskomuksiin ja tieteellisiin tutkimuksiin. Jos olet epävarma, miten kannattaisi edetä ja toimia juuri oman koirasi kohdalla, voit myös aina kysyä netistä.
Kävelytä asvaltilla? Asvaltilla kävelyttäminen on saatanasta. Jos asut koirasi kanssa asvaltoidulla alueella, sinun tulee hankkia kaasuilmapallo, jolla voitte lentää asvaltoidun alueen yli, suoraan kukkiville perhosniityille. Taksilla sitten kotiin.
Kävelytä ylipäätään liikaa? Lenkkeilyssä on oltava yhteisönormien mukainen roti. Jos kävelytät liian vähän - joku tekee elsun - jos liikaa, joku tekee elsun. Teet niin tai näin - koskaan ei ole hyvä. Parempi kun kysyt Lenkkeilylaitoksesta suositukset, ennen kuin ryhdyt puuhaan. Joku valittaa kuitenkin.
Kävelytä aina samoja reittejä? Koirasi kyllästyy ja tympääntyy, jos reitti on aina sama. Sama aamu- ja iltalenkki vuodesta toiseen. Kestämätöntä. Reittivaihtoehtoja tulee olla vähintään 20-30, tai koirasi kärsii.
Kävelytä liian kuumalla? +25 asteen jälkeen on pysyttävä kotona. Mielellään ilmastoinnin läheisyydessä. Jos joudut kuitenkin menemään ulos; muista yhdistelmä kaasuilmapallo + taksi.

Käytä niitä vanhanmallisia grippejä? Ne on ihan paskoja. Heitä niillä vesilintua ja hanki hyvänsään aikana samettiset/venyvät/neon/heijastavat/kankaiset/kolmemetriset. Joku ihmettelee ja valittaa kuitenkin, niin parempi, että sulta löytyy nämä kaikki vaihtoehdot.
Käytä ulkoillessa koirallasi vanhanmallisia fleecejä?  Nyt on oltava foliokäsitellyt, lämpösuojatut, rankkasateen kestävät superhypertex-asut. Kaikissa väreissä ja paksuuksissa. Et kai kuvitellut yhdellä jumppasuitilla pärjääväsi Suomen sääoloissa?

Ole jättänyt opettamatta koirallesi yhteisönormien mukaisia käytöstapoja. Koira ei saa vetää, koska jos se vetää, koira-omistajuussuhde on pielessä. Tai sitten koira vetää vaan nähdessään jäniksen, tai kun sillä on kiire. Koira ei saa haukkua, eikä se saa olla varsinkaan kaupunkialueella vallaton ja omapäinen. Perehdy välittömästi koiran psyykeen ja käytä apunasi somen lukemattomia (apu)kanavia. Mm. Suomi24 on hyvä.
Anna koirasi olla vain koira? Jos olet hankkinut johonkin tehtävään alunalkaen jalostetun rodun, tulee sinun ehdottomasti antaa sen tehdä sitä, mihin se on jalostettu. Jos hankintasi juontaa muinaisiin egyptiläisiin patsaisiin, tulee sinun pyrkiä koirasi kanssa patsastelemaan päivittäin, faaraoiden tapaan.

Kulloinkin sopivat yhteisönormit ja nykysuuntaukset löydät netistä. 



Ei kommentteja: