31.12.2016

Vuosi 2016 on paketissa! Sano se statistiikoin.

Vuoden statistiikoista päällimmäisenä mieleen tulevat näyttelyarvostelujen puhtaaksikirjoitus. Pelkästään joulukuun aikana sormieni läpi kulki 423 arvostelua. Yhteensä olen naputtanut tänä vuonna puhtaaksi 1062 arvostelua. Se on paljon se, kun ajattelee, että arvosteluja on naputtanut aika moni muukin; Koiranetin mukaan 2016 oli 1878 näyttelykäyntiä + siihen päälle vielä tapahtumat ja pentunäyttelyt; luku mennee kokonaisuutena yli 2000:n.

Lenkkinumerot kertovat sensijaan Kenzolan tehneen jälleen uuden lenkkiennätyksen; 
marssimme vuoden aikana remmeillen 2067,9 km (jaettuna 365:llä = 5,66 km/pvä). Vanha ennätys oli vuodelta 2015; 2004 km.
Yli kahdensadan kilometrin pääsimme kolme kertaa; maalis-, elo- ja lokakuussa. (200.4, 208.5, ja 207.6 km) Ihan mahtavaa - kiitos pojat! Ja toki lukuisat lenkkikaverit korvanapeissa. :)

Kivipäiväkirjaakin aloin pitää Balin osalta joskus keväällä. 
Kiviä poistettiin Balilta 30.4., 12.5., 5.6., 7.8. ja 30.12. Pääsemme Balin kanssa nyt Nutrolin-testaukseen. Josko öljyllä sittenkin olisi voimaa estää kivien anturaan sisälle pääseminen.

Balin osalta vuosi oli kuitenkin vauhdikas ja hohdokas. 
Saimme ilon tehdä useamman reissun vuoden mittaan, matkat ovatkin mukavalla tavalla sävyttäneet vuottamme. Keväällä autoiltiin ensin Vaasaan; mikä mukava roadtrip Emmin ja Erican kanssa! Sujuva reissu isolla ässällä. Seura oli mitä mukavinta JA VIELÄ kotiintuomisina Cacib ja VSP-resultti.

kuva Marko Pessi

23-28.6. olimme Pirjon & co:n kanssa Ruotsissa, Tångahedissä.
Vaikka teltta asennettiin väärinpäin ja tuulesta ja tuiverruksestakin sateineen saimme osamme, niin reissu oli todella mukava. Sitä tuntee itsensä todella etuoikeutetuksi saadessaan matkustaa kokeneen konkarin kanssa, joka ui Ruotsissa kuin kala vedessä. Mikäs sen mukavampaa kuin purjehtia perässä. Tätä Ruotsin reissua sävyttivät vielä erittäin antoisat kasvattajatapaamiset. Kävimme niin Play A While-, Twyborn- kuin Wolf Tone -kenneleissäkin. Luksusta.6-10.7. oli vuorossa Viro ja Pärnu INT. 
Waude, waude ja waude. Leppoisaa, lokoisaa, halpaa, ihanaa, aurinkoista. Cacibeja kaksin kappalein ja molempina päivinä ROP. Lauantailta vielä RYP2-tulos, kirsikkana kakussa. Vielä iso kiitos Susannelle, you rock girl!5-7.8. vaihteeksi kotimaanmatkailua, nyt Kuopiossa. 
Kiersimme kolme päivää samaa raviradan kohtaa, EH/-, ERI/- ja ERI/- tuloksin. Hotellissa huolto pelasi, mm. silloin, kun pojat päättivät karata. Ruoka ja seura oli mitä mainiointa, jälleen kerran. Sitä vaan miettii, että kuinka kummassa meillä on a) whippeteissä näin hyviä TYYPPEJÄ ja sitten vielä näiden b) whippetien omistajissa näin hyviä TYYPPEJÄ? Kiitos Sanna - hauskaa riitti!


Vuosi päättyi Tukholmaan. Vielä ehdimme piipahtaa kummastelemassa ruotsalaisia takseja ja SV-16 kehiä 3-4.12. 
Pirteällä pikamatkalla mukana aina yhtä näpsä ja auttavainen Emmi, kiitos!
IHANA matkavuosi, kertakaikkiaan. Nautimme täysin siemauksin joka reissusta.


Jos tuloksia laittaa pakettiin, niin Bali metsästi vuoden aikana kaksi suomalaista Cacibia, kaksi virolaista Cacibia ja EE Ch-tittelin. Kotimaisissa kehissä olimme 17 kertaa ja PU-sijoituksia tuli 6. Aika hauskaa. Nimittäin myös 2015 Bali sijoittui 6 kertaa. Silloin jäimme nipinnapin ulos listauksista; sijalle 11. Tänä vuonna Bali vihdoin pysyi TOP TEN-listalla kymmenen parhaan joukossa, ollen kahdeksas. Minusta ihan huikea resultti!!

kuva Kirsi Aalto

Vuosi oli siis sangen koiranäyttelypitoinen ja matkat rytmittivät vuotta mukavasti. 
Vuoteen mahtui myös Hands On 2:sen järjestäminen sekä Syystapahtuman läpivieminen. HAKA-päivän vetovastuu oli tänä vuonna hallituksella. Kaksi pentueellista puikkonokkia putkahti Balille ja Hupille yksi AI-pentue Australiaan.

Koiraharrastus pitää siis yhä otteessaan, ja joskus tuntuu että ote vain voimistuu!! Koirien merkityksellisyys kristalloituu vuosi vuodelta lisää eivätkä Suomen rajat oikein enää pitele meitä. Pian pääsemmekin tekemään uuden aluevaltauksen, nimittäin kokeilemaan ryhmämatkailua bussilla. Siitä sitten myöhemmin lisää.

Oikein Hyvää ja Menestyksekästä Uutta Vuotta kaikille blogiani seuraaville - halikaa whippetejänne ja toisianne!

Ei kommentteja: